2012/02/07

Amivel adós vagyok

Nem mutattam még nektek, hogy  Bemka játékán milyen aranyos manócskát nyertem!:)
Nem, nem karácsonykor történt, kb. egy hete ért ide a csomag, csak szépsége miatt egyelőre itt tartom.
Mi minden évben Aranyember szülinapján szedjük le a fát - szakítva mindenféle tradíciókkal -, merthogy annyira frissen vágjuk ki, hogy általában eltart február 5-ig. Imádjuk az illatát, hangulatát, ami ebben a zord időjárásban különös békességet áraszt.
Az idén nem tudom mi történt, mert nem is hullik, pedig 23 fok van a szobában!!!:) Kíváncsi leszek, meddig tart ki!

A mai napom is fűtéssel, hólapátolással kezdődött, de utóbbit 2 körül befejeztem, végre, elállt a hóesés!

Délutáni mérés. Remélem, itt be is fejeztük!!! Felőlem maradhat a hó, de ne jöjjön újabb!:)










A kutyák imádják a havat és a hideget is, boldogan ugrándoznak és az éjszakát is kint töltik az óljukban.
Így szokták meg.

A ház ura most lett láztalan - hála az égnek! -, én meg azt hiszem most kezdem, mert benáthásodtam, fáj a fejem, meg ilyenek... Váltjuk egymást. Én tuti megfáztam a lapátolásnál, mert folyt a víz a hátamon...

Holnap miénk a három fiú unoka, mert a szülők dolgoznak. Viszont a "pesti ember" úgy döntött, hogy Baranya összes iskolájában ma és holnap szünetet rendel, a nagy havazásra való tekintettel. Ezt majd ledolgozhatják két szombati napon...
Nem tudom ki hogy van vele, mi nem örülünk ennek és a család pedagógusai sem. Ugyanis minden út járható - még a miénk is! -, a gyerekek szívesen mennek suliba, viszont a játszós, együttlevős szombatot nagyon nehezen adják!... Akkor a szülők nem dolgoznak, de vihetik suliba a gyerekeket. Miért nem dönthet az igazgató? Ahány falu, város, vagy iskola, annyi helyzet, nem??? Na, de nem megyek bele... örülök, hogy én már nem vagyok érintett ebben, csak mint nagyanyó, azt meg nem bánom!:) A kaja kész!:)

Így telnek a téli napok nálunk.
Nézzétek csak, még fért hó a fenyőkre!:)))
Legyen szép estétek!

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Vidáman olvasom, hogy ennyi időre sikerült tartósítani a karácsonyfátokat :) Az iskolai hószünet helyi döntésével egyet értek, de inkább a fűtés megspórolásáról lehet itt szó, nem is a járható utakról. Ilyet már 15 éve alkalmaztak Ukrajnában, miközben Beregszászban hó sem volt történetesen, de meg kellett oldani a gyerekek otthon maradását... hetekre. A kutyátok azért élvezi a havat :D
Jöttem szólni, hogy felkerült a blogomba a kelt csodatészta, amit áhítottál- este összeállítod és másnap reggel (vagy este, vagy 2 nap múlva)sütöd,talán most jól is jön nektek.

Éva írta...

De aranyos az a kis manód! Mennyiszer megcsodálom azokat a manókat annyira tetszenek! A karácsonyfátok még valóban nagyon szép és csak emlékeimben van meg a friss fenyőnek az illata mennyire más volt akkor még a karácsony is. A bérházban már ilyen friss fát nem érdemes behozni. Örülök hogy férjed már jobban van, de azért neked nem kötelező utánoznod!:) Vigyázzál magadra, mennek az unokák is nem fogsz tudni pihenni! Nagyon aranyosak a kutyusok szinte örülnek a hónak!

Kati írta...

Nekem is van manócskám Bemkától, én is nyertem, úgy örvendtem neki:)
Csodaszép még most is a karácsonyfátok:)

Tiffanylda írta...

Vicuska, először is köszönöm, hogy gondoltál rám, a legjobbkor jött!:)
A fenyőt nem tartósítjuk, így született, hogy bírja a meleget!:)))
Ami a szünetet illeti, még az én időmben is volt telente 1-1 hét "szénszünet", amit meg is ért az ember, de akkor hívják úgy!...

Éva, egy nap nem a világ, majd pihenek csütörtökön! Inkább azon izgulok, hogy valóban egy sima náthám legyen, nehogy elkapjanak valamit!

Kati, szerintem annyi szeretet van ezekben a kis babácskákban, hogy hihetetlen! Bemka magas fokon "űzi az ipart"!:D Komolyan mondom, gazdagabbnak érzem magam általa!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons