2012/01/18

Rohan az idő...

Hétvégén lebetegedett a Legkisebb, itthon vagyok vele. Már szerda és nem mondanám, hogy javul a pocakja! Valamit bekapott, vagy elkapott és egyre unalmasabb a keksz, pirítós, sóbavízbekrumpli... Szerencse, hogy a legózást, mesét még bírja!:)

Tegnap - ahogy elvitték a kis beteget -, sütöttem egy toszkán csokitortát. Bogit és anyukáját ünnepeltük - születés- és névnap alkalmából. Estefelé elindultunk - jobb híján teherautóval - a köszöntésükre... Nálunk épp elkezdett szállingózni a hó.
Elég necces volt az út, mert minél távolabb kerültünk az otthonunktól, annál vastagabb lett a hóréteg és csúszkáltunk össze-vissza. Érdeklődésemre - hogy vajon téli gumi van ezen az autón? - azt a választ kaptam, hogy inkább őszi...:((( Szerencsére ebben a témában nem vagyok izgulós fajta és oda is értünk rendben, csak később, mint számítottam.
Boldog volt a kis család, beszélgettünk, játszottunk és szokás szerint Bogi minden szabad pillanatban fuvolázott egy kicsit!:) Imádom, hogy ennyire odavan a hangszeréért! Még a könyvvel van így... Állva, fekve, ülve, bármikor, bárhol. Ez is dicséretes dolog 9 évesen, reméljük így is marad!

Kedvenc gyerekkori olvasmányom, amit Boginak vettem. Végre, újból kiadták!!!:)  Remélem, Ő is megszereti és akkor megkapja a folytatását is.
A másik meglepi az s.k. tükröcske volt - amit feljebb láthattok -, nagyon örült neki!
Ami a tortát illeti, nem lett túl szép - szerintem eredetileg sem az -, viszont nagyon finom! A receptet rögtön  mellékelem, hátha valakinek megtetszik!
Vaníliás fagyival fogyasztottuk, hogy ne "üssön" annyira a csupa csoki..., u.i. krém nélküli!

A hazafelé út könnyebb volt, mert már jártak a hókotrók, de azért "lábujjhegyen" jöttünk...

Üvegezésre most nincs idő, egyelőre a fejemben körvonalazódnak újabb minták.
Akit érdekel a torta - amit valahol, valamikor a netről mentettem -, íme!
 
                                                      Toszkán csokitorta
Kell hozzá: 20 dkg finom étcsoki, 20 dkg Rama, 10 dkg liszt - lehet teljes kiőrlésű -, 20-30 dkg barna cukor (vagy, amilyen van otthon), 1 nagy ek. vanília aroma (nálam 2 cs. van.cuk.), 6 tojás.
Egy mélyebb tálkába darabolod a csokit és a Ramat, majd beteszed a mikróba, hogy elolvadjon (lehet gőz fölött is) és jól összekevered.
Egy nagyobb tálba teszed a 6 egész tojást, a neked leginkább megfelelő mennyiségű cukorral és "fehéredésig" vered - minél tovább, annál világosabb lesz -, majd a lisztet is beleszórod, végül  hozzáöntöd az olvasztott csokikrémet és alaposan  összekevered. Kibélelt, 26 cm átmérőjű  tortaformába öntöd és kb.180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöd.
A teteje berepedezik, a közepe, mintha szalonnás lenne.., de nem az... - szerintem ez a ronda, de finom kategória -, ami ráadásul gyorsan elkészíthető, szeretettel ajánlom kipróbálásra!

 
Fagyival...

Havazik és olvad. Ezt nem szeretem, de a táj szép...
Kellemes, téli napot mindannyiótoknak!

9 megjegyzés:

Kati írta...

Jó gyógyulást a Legkisebbnek, szerintem pedig szép pett az a torta, biztosan jó csokis:)
Nálunk is havazott a napokban, de ma már olvadni is kezdett:)

Tipitá írta...

Nálunk most éppen elkezdett szállingózni a hó, de még hírét sem láttuk a télnek!:((
Gyógyulást kívánok én is a Betegnek!!

Cimbilimbi írta...

Hú, biztosan ki fogom próbálni, köszi a receptet! A repedezést könnyű elfedni némi krémmel, díszítéssel, gyümölccsel.. Egyszer egy olyan ronda piskótát sikerült alkotnom, hogy bánatomban beleszaggattam egy tálba, kevertem pudingot és leöntöttem, némi lekvár, diódarabkák, konzervananász - olyan finom lett, lehet, hogy a szép torta nem ízlett volna annyira :)
A kicsinek gyógyulást kívánok, jó a nagyival otthon, de azért hasfájás nélkül még jobb. Boginak gratulálok, és nektek is hozzá, igazán büszkék lehettek rá!

MrsSame írta...

Az unokának jobbulást. (Sokszor én is untam a diétás menüt,de a birs és sima alma kompótot szerettem. Nekem mindig mondta a dokim,hogy azt is szabad.)
A csokitorta meg...jujj. Isteni!

Susu írta...

Jobbulást a kis betegnek!
A torta nagyon jól néz ki!Hmmm...

netuddki írta...

A sóbavízbekrumpli biztosan megteszi a hatását. Jobbulást.

trollanyu írta...

Jobbulást a legkisebbnek:) Végre van hó nálatok is:) Én meg csokis toszkán pitét sütöttem, majd feltesezm:) Érdekes:)

Éva írta...

Jobbulást a legkisebbnek! Az ünnepeltjeidnek is minden jót és szépet! Nagyon szép lett a tortád és biztosan nagyon finom volt. Itt mifelénk teljesen fekete minden semmi nem esett. Most akkor nekem van tudathasadásom? vagy vissza állítottad a régi blogruhádat?

Tiffanylda írta...

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat, kedvesek vagytok!

Éva, én az új blogruhámat látom, nem tudom, hogy mi lehet nálad? Talán egy régi valamit mentettél és most azt nyomtad meg..., de az sem lehet! Nem értem!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons