2012/01/21

Menü

Tegnap váratlanul kaptunk két "hálacsirkét", amiért igazán alig tettünk valamit, de köszönjük, a legjobbkor jött!:)
Igazi, falusi csirek mindkettő, amiből valami újat szerettem volna alkotni, de nem jutott eszembe semmi okos, így betettem a hűtőbe.
Reggel, még félálomban odakúsztam a számítógép elé és elkezdtem képeket nézegetni különféle kajákról, recepteket olvasgattam, de nem találtam az igazit. Viszont egy jó ötletre leltem, ami nagyon jópofa és egyszerű, így azt használtam fel!
Végy egy csirkét, sózd, borsozd. Majd keress egy üres, tiszta konzervdobozt, amit tölts tele fűszerekkel (rozmaring, kakukkfű, póré, fokhagyma dugig és 1-2dl fehérbor), majd húzd rá a csirkét a dobozra, állítsd egy tálba és süsd meg 180 fokon. Mondhatom, király!!!:))) Egy grillcsirke sehol nincs hozzá képest! Visszatérő kaja lesz nálunk, ez biztos! Egyszerű és nagyszerű.
A másik csirkével sem vacakoltam sokat. Sóztam, borsoztam, kis mustárrral megkentem, majorannával megszórtam és kicsit állni hagytam.
Közben megtisztítottam a sárgarépát, gyökeret, zellert, krumplit, almát és kibéleltem ezekkel egy tűzálló tálat. Meglocsoltam kevés olajjal és ráfektettem a pipit. Mellé öntöttem egy-két deci vöröset és lefóliázva, 180 fokos sütőbe toltam.
Kb. másfél óra múlva levettem a fóliát, bedobtam a két májat és fólia nélkül még 20 percig sütöttem.
Isteni lett!:) Köretnek kukoricás rizst főztek a dombon lakók és csemege uborkát ettünk mellé. Soha jobbat!:)
Az aprólékokból finom, zöldséges leves készült.
Mindenki elégedett volt a mai menüvel, még az ünnepelt is!:)

Aztán jött a köszöntés... Benedek már nagyon izgatott volt! Felvette a tortasapkáját és vigyorgott!:)))

A desszertek...
... diótorta citromos mázzal....

... és a kis dinnyék. Minden kívánság teljesült, Benedek boldog!:) Isten éltesse, nagyon sokáig!!!

Jó pihenést, további szép estét nektek is! Még jövök!!!;)

10 megjegyzés:

MrsSame írta...

Juj de jó ötlet ez a csirke! Söröst már csináltam. (Nálam perverz csirkeként szerepel)De ilyet még nem. Feltétlenül ki kell próbálnom. Köszi,hogy megosztottad velünk. :D

Kathy írta...

Huha, micsoda felhozatal! Ezek a csikek, nagyon finomak lehettek!
Sok boldog szulinapot !!!!

Kati írta...

De jó ötlet így sütni a csirkét:) Nagyra nőjjön az unokád, Isten éltesse sokáig:)

trollanyu írta...

Mennyei menüt állítottál össze:) Eddig én is csak sörös csirkét készítettem, de ez tényleg király. A lényeg, hogy az ünnepelt boldog volt és elégedett:) Mégegyszer Boldog Szülinapot Neki!

Ányi írta...

Hát ez az ülős csirke király! Nagyon jó ötlet, itt röhögök rajta még most is! Jó, hogy voltak hozzá képek, mert igencsak nehezen tudtam elképzelni, hogyan ül a csirke a dobozon :)
A legénykének boldog szülinapot!

Vicuska írta...

Először is sok vidám, boldog szülinapot a fiatalembernek!!! A trónoló csirke fotója mondhatnám- vagány lett, nagyon sok jó finomság készült. Adok még egy roppant egyszerű ötletet, ha legközelebb is beesne egy csirke hálából az ajtón :) Egy kiló nem jódozott sót tepsibe szórsz és ráhelyezed a pipit fektetve, nem kell külön sóznod, a hasüregbe Mehet egy kis hagyma, fokhagyma. piros paprikával kevert olajjal le szoktam testápolózni és ennyi az előkészület. Be a sütőbe 1 órára. Finomabb a grillcsirkénél, mert nem szárad ki, a sós párától omlós a húsa, étvágygerjesztő a színe- nagyon szeretjük!

Tiffanylda írta...

MrsSame: örülök hogy újat mondhattam, ajánlom kipróbálásra!:)

Kathy, köszi a jókívánságokat! A diós tortát nem én követtem el, hanem anyucija, de az is egy szuper recept, régi, dédanyai örökség.

Köszi, Kati!:)

Trollanyu, köszönöm a dicséretedet, meg mindent!:)

Ányi, én is röhögtem, amikor olvastam és olyan könnyű elkészíteni, hogy az is nevetséges!:))) Köszi a gratut!

Vicuska, tündér vagy, köszönöm, ismerem a sóban sült csirkét, de most újabbat szerettem volna! Egyben sült, egyszerű nem nagyon van ezeken kívül, de ha tudsz, nagy örömmel várom!!! Szerencsém volt ezzel, hogy megtaláltam, eggyel több a repertoárban!:) Nagyon jól átjárja a fűszer, mintha rajta sült volna!
Köszönöm Benedek nevében is a jókívánságokat!

Lana írta...

Ez a fűszeres csirke elgondolkodtatott... Ki akarom próbálni! Mert mi is nagyon szeretjük a grillcsirkét, de mi általában azt akkor eszünk, ha Apára hagyom a főzést. (és ő meg elmegy és vesz egyet készen) :)

Ledorka írta...

Hogy micsoda remek ötleteid vannak! :) Isten éltesse sokáig Benedeket! :)

Tiffanylda írta...

Lana, mindenképpen próbáld ki, mert nagyon egyszerű és 100x jobb a grillcsirkénél a fűszerek beleívódnak, fantasztikus íze van!

Lidércke, nem az én ötletem, a neten találtam!
Köszönöm, Benedek nevében is!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons