2012/01/07

Kefe és unokák...

Elég vacak napjaim vannak, mert a lila ujjam mellett egy fájós foggal is bajlódom...
Tegnap összeszedtem minden bátorságom és - kivédve a hétvégi ügyeletet - gyorsan elmentem orvoshoz. Őrült szélvihar volt, azt hittem elvisz! Kezdtem lebeszélni magam, hogy mégsem kéne elindulni..., ez a szél valami égi jel, hogy hagyjam a fenébe..., különben sem  fáj annyira!...Szerencsére győzött a jobbik énem és igazán  nem bántam meg, mert  a jóhumorú, kedvenc doki bácsink, egy perc alatt megmentett a fájdalomtól. Az akciónak ugyan még nincs vége, egy hét múlva folyt. köv., de az még odébb van!...

Délután már felszabadultan vártam Bogit és Domát. Volt nagy hancúr, játék, együttzenélés, stb.
A kivilágított karácsonyfa mellett aludtak és alig várták, hogy fürdés után az ágyba bújjanak, mert van egy kedvenc játékunk!
Egy szúrós ruhakefét elrejtünk valakinek a lepedője alá és azt kell szisszenésmentesen, ügyesen továbbítani!:) Hááát, ez a világ legjobb játéka!:) 
Először csak megy a nagy hallgatás, aztán lassan cincogásba, sikonyálásba, majd rohangálásba torkollik a dolog!:))) Mindenki próbálja a másik ágyába becsempészni a kefét, természetesen "észrevétlenül"...
A legédesebb mondat Doma szájából: Papa, feküdj már le, nincs ám nálad a kefe, nem azért mondtam!:)
A játék végén kiderült, hogy egy óriási csellel, két kefe is forgalomban volt!:)))
Az izgalmak után kicsit nehezebben ment az elalvás, nagyon felpörögtek, de ezt sosem hagyhatjuk ki!

Mindig kérik, hogy igaz történeteket meséljünk a gyerekkorunkból. Ezt a férjem mesélte nekik, kiskorából való, család által kitalált "játék", ami nagyon megtetszett nekik és azóta alkalmazzuk, ráadásul pont azzal a 100 éves kefével!
Istenem, ha a tárgyak mesélni tudnának!...
Ez a dal nagy kedvenc, de csak így találtam meg...


A ma délelőttöt, már az unokatesókkal töltötték a dombon - játék a gyerekszobában, majd a fenyvesben - nagy egyetértésben és boldogságban.
Együtt ebédeltünk, fent húsleves készült, mi vittük az általam készített  négyféle pizzát (gombás, tonhalas, kolbászos, ill. bacon-nel megszórt). Mindkét fogás sikert aratott.
Ebéd után búcsú, indultak haza, ahol "megpihentek" a saját játékaikkal és biztos filmet is néztek...:)
Remélem, Nektek is jól telt a mai nap!

Kellemes szombat estét mindenkinek!:)

10 megjegyzés:

Ledorka írta...

Nagyon jópofa ez a játék! :D Élmény lehet nálatok lenni. :)

trollanyu írta...

Nagyon jó ez a játék:) Mi már leszedtük a karácsonyfát ma. Nekem is fáj egy fogam, de annyira félek a fogorvostól:)Szép vasárnapot kívánok:)

Éva írta...

Akkor neked most elég problémásan indúlt az éved, sajnállak a fogfájás nagyon rossz! Kárpótoltak az unokáid. A mesélés hasonlóan telt nálunk is mikor kicsik voltak a gyerekek mármint a valós történeteket meséltem esténként. Olyan aranyosak voltak mikor ráismertek a történetekre ! Ez a videó nagyon aranyos mármint a zenéje, de az a csöpség is milyen ritmusra mozog ! Nagyon fincsi ennivalót tálaltál biztos hamar elfogyott a tányérról?:)) Ápolgassad magadat, mármint a kezedet és vigyázzál hogy a szélben azért az arcod nehogy megfázzon, nem tenne jót a fogadnak!!További szép hétvégét!

Madtim írta...

A fogfájás dolog sajnos ismerős. Sajnos én is szenvedek tőle mostanában. Jobbulást! Öröm lehet nálatok unokának lenni :)

Ilumilu írta...

Ez olyan kedves játék :)) Csak kár, hogy felpörögnek a kicsik, nehéz őket lenyugtatni. Kicsit szar napom volt ma, most nevettem először igazán, köszönöm!!!

Hajni írta...

Ildikem Nyaron benevezunk Hugoval egy ilyen kefes mulatsagra :)))!!! Nomeg a pizzara! Puszi

Piros írta...

Nagyon jó buli lehet a kefe-keresés.csak után nehéz visszapörgetni a társaságot és aludni küldeni.
Mielöbbi gyógyulást az újjadra és a fogadra !!
Puszi

Ányi írta...

Jókat vigyorogtam a kefés játékotokon!
Ujjadnak gyógyulást! Fog-ügyben nálam is kényes a helyzet, kedden voltam, kedden megint megyek, pontot teszünk a végére :)
A pizza tök jól néz(ett) ki!

Cimbilimbi írta...

Olyan a cím, mint egy jó regény, nagyon felcsigázott már előre, hogy jönnek össze a kefék és a gyerekek :) A legjobb, hogy az unokáidnak nincs szüksége cuki és drága játékokra, hogy játsszanak! Talán minden gyerek ilyen, csak elrontjuk őket...?
Ujjad, fogad gyógyuljon meg hamar, a pizzából küldj legközelebb egy falatnyit fénypostával, nyitva lesz az ablakom :))

Kati írta...

Hát a fogfájás az nagyon kellemetlen tud lenni, jobb túlesni vele a gyógyulásonm fogorvoson.
Olyan jó olvasni amikor az unokáidról írsz, nagyon sokat foglalkozol(tok) velük, mindig kitaláltok valami ötletes játékot. Minden szülő, nagyszülő ilyen kellene legyen, ne a televízió nevelje a gyerkőcöket:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons