2011/08/20

Szép ünnep, sok munkával

Ma ismét azt csináltam, amit akartam, így aztán majdnem az egész napot a konyhában töltöttem!:) Pedig igazán nem szeretem ezt a helyiséget, mert nem süt be a napocska és az nagyon hiányzik!:(

Tegnap elkészítettem az öregtésztát, hogy ma megsüssem az ünnepi kenyeret.
Tavaly nagyon sokszor sütöttem Limarától, sokfélét, de aztán elkezdtünk hízni, mert még aznap elfogyasztottuk a kenyerek utolsó morzsáját is... és akkor abbahagytam. Nagy kár, mert azóta is hízunk, csak mindenféle vacaktól, amiről azt sem tudjuk, mi van benne! Lehet, hogy visszatérek Marcsihoz , csak kisebb adagokkal próbálkozom!

Reggel elkészült a nagggyon finom, "új" kenyér!:))) Illően át is kötöttem! Nagy sikere volt!

Amíg én sütöttem, Aranyemberem kivágta a meggyfát az udvaron, mert útban volt... Nem férünk a tetőhöz, pedig most a bejárati, déli oldal következik.

Az unokák nagyon szomorúak voltak, mert ez alatt volt a homokozó...:((( Papa is százszor meggondolta mit tesz, hiszen erdész volt, meg még kertész is:) és fát nevelt... és kelő nappal kelt..., a fa meg még beteg is volt, soha nem termett! Ültet majd helyette egy másikat!...
De térjünk vissza a történésekhez!

Elkezdtem főzni. Görög gyümölcslevessel indítottam, amiről csak egy rossz fotóm van... A sok zöld, citromfű!:)
Majd elkészítettem Trollanyu konyhája-ból néhány dolgot, amit rég szerettem volna kipróbálni! Most sikerült és jelentem, újabb ételeket vettünk fel tőle a repertoárba!:)
Már tegnap, a lányok megsütötték a szedres lepényt és azt mondták, hogy baromi jó, mentették!:)... Én meg a fotót, bocsi!:))) Kóstolót persze nem hoztak!:(

A mai ebédünk - a gyümölcsleves mellé -, egy különleges, csirkés pite volt, fetás paradicsomsalátával.
Nem mondom, hogy első ránézésre pont olyan lett, mint ahogy Trollanyunál láttam, de nem is az a lényeg! Ízlett és kész!:)
Sajna, nekem nincs elektromos húsdarálóm, a régi meg már az enyészeté lett, így a kis robotomban csak egy pengés "csócsálóval" tudtam a csirkemellett "ledarálni", emiatt kissé pépesre sikerült, ami nem vont le semmit az értékéből!!! Isteni!!! Próbáljátok ki!
Miután ezzel is megvoltam, bedobtam a sütőbe egy citromos, marcipános sütit, ami a végén Nutellával "lazított", tejszínhab tetőt kapott! (Barátnőm, Te ezt ne olvasd el!...:)
Marcipánom nem volt itthon, de találtam egy marcipánkenyér nevű csokit, amit meghámoztam - azaz levágtam róla a csokiréteget és befaltam:) - a maradék pont elég lett egy adaghoz!:) A többi hozzávalóval rendelkeztem.
Hááát, ezt is melegen ajánlom, de hidegen jobb!:)))
Ennél a pontnál el kellett mennem itthonról, mert Bogi unokám lovagolni tanul és én még nem fotóztam le!!!!!:) Nem is értem, hogy nem volt erre időm???
Ma pedig edzés volt - vagy minek hívják -, úgyhogy holnap erről kaptok rengeteg képet!:)))

Miután onnan megjöttem, a finomságokkal teleraktuk a gyomrunkat és egy kis ejtőzés után, mindenki folytatta a dolgát. Szilva- és szederszüret, előkészületek a tetőzéshez, én pedig kevertem egy nagyon fincsi körözöttet vacsorára a maradék kenyérkéhez és megsütöttem a holnapi nasit, hogy ennyivel is előrébb legyek. Egész pontosan szedres darafelfújtat, ami fantasztikus melegen, de attól sem félek, hogy holnap a nyakunkon marad, hidegen!:)...

Figyeljetek estefelé valamikor, mert kihúzzuk a szerencsés nevét!!!:)

Remélem szép napotok volt!:)
Kívánok holnapra is hasonlókat és jó pihenést minden bekukkantónak!:)

13 megjegyzés:

Vegazus írta...

Nagyon jó kis menüt állítottál össze, én is szívesen végig kóstolnám! :)

Susu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
latinka írta...

Ildi,én már ettől is híztam,míg a végére értem:))
Annak a marcipánosnak el lehetne kérni a receptjét? Nagyon csábító:)
Hátha úgy többet is lehet hízni tőle:)))

Cimbilimbi írta...

Hadd csatlakozzak Magdihoz, én a csirkés pite receptjét szeretném nagyon-nagyon! Egy álom ahogy az kinéz, ne tudd meg, mekkorákat nyelek itt a gép előtt :) A meggyfa nyugodjon békében, újat kell ültetni és máris kerek a világ!

aranyos fodorka írta...

Néha elgondolkodom, nem lenne-e jobb, ha tiffanizás helyett nyitnál egy kis kajáldát ?! :-) Szerintem vendéged mindig lenne (s nem csak a családodra gondolok)...ilyen repertoár mellett, amit leírsz itt néha...

Napsugárkisasszony írta...

Hmmmm.....
:3

trollanyu írta...

A kenyered is csodás, meg minden amit elkészítettél:) Nagyon örülök ismét, hogy tőlem választottál ennyiféle receptet és ízlett nektek is:) A hízás sajnos egy kellemtlen mellékhatás nálunk is:) Jó munkát és szép napot mára:)

Éva írta...

A kenyered nagyon szép lett! Ahogy olvasom, a tegnapi napon már megint nem a lábodat lógattad, a menüd is nagyon finom lehetett, gondolom a gyerekek, unokák a fáradt "favágó" dícsérték a kezed munkáját?:)) Ma csak pihenjél !

Vízicsibe írta...

Hú ennyi finomságot nem semmi elkészíteni!!!
A kenyér kinézete pedig tökéletes! Gondolom az íze is az volt :)

Bernadett írta...

Hirtelen ehes lettem.Nem is tudom miert...:)

Halász Csilla írta...

pavlov kutyája itt is csorgat rendesen..............:))

Piros írta...

Én nem csak virtuálisan, de valóban is hizok, ha megnézem amiket sütöttél-föztél !A kenyér fantasztikusan néz ki, föleg igy kidiszitve. Most aztán egy kis pihenést is kiérdemeltél !!

Kati írta...

Mennyi finomságot készítettél.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons