2011/08/26

Reggel a legjobb...

...leszedni a terméseket, amit aznap felhasznál az ember. Imádok szüretelni, amikor a harmattól még csuromvizes lesz a lábam, kezem, sőt, a ruhám is, mert a paradicsomtövek fává serdültek!:)
Nagyon jó tudni, hogy ami a kertünkben terem, minden bio. Természetesen a levegőben és a földben azért vannak "dolgok", de még mindig inkább ezt, mint a boltit!
Ebédre tökleves, töltött cukkini lesz,  vacsorára padlizsánkrém készül - az egyebek mellé -, mert azt mindenki nagyon szereti.
Ma öt unoka van ismét, de többen vagyunk rájuk, mivel közben megy a "tetőzés"...
Andi kérdezte, hogy mekkora ez a tető? Gondolom, lassúnak véli a haladásunkat, de hát munka mellett és a férjem végül is nem szakember sok ideje elmegy a dolgok átgondolására, szakirodalom tanulmányozása, stb...
Csak a hosszú része, amivel most foglalkozunk, 20m, a tető egy oldala kb.130nm... de kettő van!:))) Nem véletlenül megy lassan, főleg, hogy "szabadidős tevékenység"! Az egyik oldal kész.


Amíg előkészítettem a főzést, a srácok összeszedték a lehullott körtét,

...hoztak forrásvizet,

...aztán engedélyeztem egy kis játékot a számítógépen, aminek nem vagyok híve, de vannak kényszerhelyzetek...

Ebéd a sütőben,  indul a pancsolós, medencés projekt, illetve a "sanyarú sorsúak" már kora reggel óta a lécezés befejezésén dolgoznak.
Reméljük, este elkezdhetjük a cserepek felrakását! A hőség miatt, csak hajnaltól és naplementétől lehet dolgozni...
Holnapra esőt mondanak, pedig nem tudjuk befejezni egy nap alatt!:(  Tudom, nagyon kéne a csapadék, de reménykedünk, hogy 1-2 napot  tévednek az időjósok és akkor minden rendben lesz!...

Derűs, nyári napot minden olvasómnak!:)

11 megjegyzés:

Susu írta...

Gyönyörűek a zöldségek! :)
Mi is ebből a megfontolásból ültettünk idén a kertben zöldségek, bár mi még csak kezdők vagyunk. :)

trollanyu írta...

Nagyon irígyellek a zöldségek miatt:) Ez az ami hiányzik itt nekem, a zöldséges kert. Jó munkát nektek:)

Éva írta...

Kincset ér egy ilyen kert ahol szép zöldségek teremnek. Tudom munka is van vele sok, de megéri! Jó unokázást kívánok , hozzám holnap jön a kis unokám már alig várom. Jó hétvégét !

Bogi írta...

Nincs is jobb a házi zöldségnél és gyümölcsnél. Nem csak, hogy bio, de az íze is mindig sokkal jobb. :) Nem hiába... nap érlelte őket, nem melegház...
A tetőtök remélem hamar kész lesz, az esőt meg még két napig talán tudom nélkülözni ;)

erdoseva55 írta...

Nekem is minden megterem a kertemben, nagyon jó szüretelni.
Nagyon ügyesek vagytok, hogy megoldjátok a tetőcserét, nem kis munka.
Más: Megérkezett a zsákbamacska ajándékom: Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Annyira klassz, olyan jól megy a blúzomhoz! Sokat gondolok Rád, ha felveszem! Nagyon tetszik!

Tiffanylda írta...

Susu, bele fogtok jönni!:) Mi is az unokák miatt kezdtünk újabb kertészkedésbe, hogy tanulják - egy ideje már lemondtunk róla -, de aztán olyan pocsék volt a bolti áru, hogy egyre többet vetünk és bizony megéri a fáradtságot!!!

Trollanyu, nagyon sajnállak a kert hiánya miatt!:(( Főleg, Neked, aki ilyen csodákat főz és még köze is van a növényekhez szakmailag...Kár!

Éva, valóban sok a munka, de vagyunk rá elegen! Igaz, a veteményezést és a szüretet szeretik legjobban, a kapálás, gyomlálás már nem olyan csábító!:) Neked is jó unokázást kívánok hétvégére!!!:)

Mirci, rendes vagy, hogy drukkolsz nekünk! Ma is borzalmas meleg volt, nehezen lehet bírni az iramot, úgyhogy holnapra is maradt lécezés... Ha esik, végünk van!:(((

Éva, akkor Te ismered a saját szüretet, ami nagy boldogság!:)
Bizony, nagy munkába fogtunk, de remélem sikerül és akkor nagyon jó érzés lesz, hogy ezt MI csináltuk!:)
Örülök, hogy nem veszett el a csomag és hab a tortán, hogy megy a blúzodhoz a medál!:) Nagyon szívesen!!!

batorba írta...

Drága Ildi!
Nagyon remélem, hogy mi is hamarosan átérezhetjük az általunk termelt zöldség és gyümölcs előnyeit. Mindig is szerettünk volna egy kicsi kertecskét, amiben a nekünk szükséges hozzávalókat megtermelhetjük. Mai nappal hozzáfogunk mi is. Ma megyünk a kcsi telkünkre tisztogatni. Lehet már jövőre én is ilyen képeket tudok felrakni. Addig meg marad a munka vele.:-))))
Kivánok szép napot és ugyan kellene az eső, de szerintem még csúszik 1-2 napot!!!

Ui.: Kedves párom most mondta, hogy tegnap 35 fok volt kinn Kemptenbe, ma meg 11 fok ...és enyhe hószállingózást igértek a jósok.:-(( Na ez milyen idő??:-))

Kőrösi Mercédesz írta...

Én nem remélem h tolódik az eső, mert nagyon kellene mindenfelé - annyi elhullott rigót látok, hogy szörnyű! De nektek drukkolok!
Ildi, ez varázslatos, hogy saját terményeket esztek, a forrásvíz, a medanszié az udvaron, meg te mind nagymama! Hjajj, de jó is lenne nálatok unokának lenni :)
Biztos v benne, h a gyerekek is ezt érzik. A fiúk meg fent a tetőn biztonságban vannak ilyen hátország mellett:)

Ilumilu írta...

Szia!

Olyan jó ezt olvasni, mert én is tudom... :))) Hogy a nagyiék paradicsománál-paprikájánál nincsen finomabb, soha olyan ízűt még nem ettem, olyan illatosak és a nagypapám nevelte őket...
Szóval igen. :)

Tök jó, hogy Te is kertészkedsz!!! És hogy lelkes vagy, megtalálod benne az apró örömöket is.

úúú, most úgy ennék egy szemet :((

Anazar írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Anazar írta...

Ó, de pompás annak a kosárnak a tartalma!!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons