2011/08/22

Locsolás közben...

... lefotóztam néhány virágomat.
A piros színt nem bírja a gépem...

Végül egy kérdés!:)  Mi ez a növény?
Aki megfejti,...ÜGYES!:DDD

Jut eszembe! Feladtam a csomagocskákat a cserepes játék díjazottjainak és a zsákbamacsek nyertes Évájának! DE, kicsit késtem és elvitték már a mai postát, úgyhogy holnap indul csak el!:((( Bosszankodom, mert úgy kapkodtam, hogy elérjem, még lefényképezni se volt időm! Legyetek szívesek megtenni helyettem! Köszönöm!!!
Szép holnapot, az afrikai hőségben!...

18 megjegyzés:

trollanyu írta...

Chaenomeles japonica-japánbirs termése szerintem. Nagyon szépek a virágaid, imádom a növényeket, szakmai ártalom:)

Lana írta...

Nagyon szépek a virágaid!!!

inga írta...

alma?

erdoseva55 írta...

Szerintem is a japán birs termése, nekem is van ilyenem, gyönyörű rózsaszín virágai vannak, kora tavasszal.
Szép napot Neked!

Edina írta...

Hú...nekünk is van ilyen, és én is úgy tudom hogy japán birs a neve.Tavasszal virágzik és nagyon szép piros kis virágai vannak a bokornak. És csak az idén csodálkoztam rá az ,"almácskákra" , eddig észre sem vettem őket:)
Szépek a virágaid!
Meg hát a beszámolóid...egy kicsit le voltam maradva, most olvasgattam át az elmúlt 2 hetedet:) Ezek szerint most sem pihensz:)))

Susu írta...

Gyönyörűek a virágaid! :)

Vízicsibe írta...

Nekünk is van ilyen, legalábbis azt hiszem a fényképed alapján. Japánkörtének, vagy nasi-nak hívják. Az íze valahol az alma és körte között van. Finom, lédús. A férjem ültetett belőle 2 fát, sajna csak az egyik maradt meg. Be lehet oltani az ágába körtét is. Nekünk most a kis fa tele van nasival, az egyik ágán pedig két gyönyörű körte termett :)
Eltaláltam?

Edina írta...

Ne csináljátok már...ugye nem lehet megenni? Á, szerintem nem!

Tiffanylda írta...

milyen műveltek vagytok!:) Én úgy rácsodálkoztam ezekre az almákra, még sosem láttam ilyet, az idén hat darab van rajta! Ja, igen, japánbirs!
Trollanyu, mint szakmabeli, biztos tud nekünk választ adni, hogy ehető, vagy sem??? Én sem merném megenni! Judit, lehet, hogy nem egyre gondolunk!?

latinka írta...

Felénk is nasinak hívják:) alma+körte.Edina,meg lehet enni! Én mondjuk nem vagyok oda érte,inkább alma vagy körte:)

Éva blogja :) írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Éva blogja :) írta...

Gyönyörű virágok!
Nézd meg ezt, ez is szép!
Ja én írtam! :)
http://cikkpress.com/amarillisz.html

trollanyu írta...

A japánbirs nem azonos a nasival. Termése egyébként ehető, de igencsak fanyar ízű. Sok cukorral ízletes lekvárt lehet belőle főzni, de csak a fagyok előtt kell leszedni és hagyni kell kicsit puhulni. Befőttnek is el lehet rakni, de azt még nem kóstoltam, lekvárt már igen az egyetemen, hát igencsak savanyú volt, de ezen a cukormennyiség növelésével lehet segíteni.

Vízicsibe írta...

Nekünk nem japánbirsünk van, hanem nasink- ez egy rendes fa, úgy néz ki mint a körtefa. Úgyhogy akkor nem egyre gondoltunk. Pedig a kép alapján a gyümölcse teljesen úgy nézett ki, mint a miénké :)

Tiffanylda írta...

Na, akkor ezt tisztáztuk!:)Mennyi mindenre jók vagyunk egymásnak, látod, Edina?:))) Köszi, Trollanyu!! Még várok a kóstolóval, de mindenképp megejtem és beszámolok róla.

Évi, mik derülnek ki rólad?:) Nagyon szép kis cikk és gyönyörű virág, ismerem! Nekem túl macerás, ennyi felé nem lehet figyelni... Még a Mikulás virággal próbálkoztam, hogy következő évben is piros legyen a levele, na az tényleg sok volt és naná, hogy nem sikerült! Megnyúlt, kifakult, ki is dobtam szegényt!:(

Judit, Latinka én még nem is hallottam a nasiról! Most már ezt is tudom!:) Köszönöm nektek!

Edina írta...

Milyen az élet?:) Tegnap visszamentünk a kislányommal a kórházba hogy levegyék a kezéről a gipszet és ahogy várakoztunk a gipszelő előtt volt ott egy idős bácsika akitől Bíborka kapott egy jó pár darab nasit(tehát a körtét v. minek is mondják)amit még azelőtt nem az hogy nem is ettünk de még látni sem láttunk, / és ez ugye nem azonos a japánbirs termésével:)
Micsoda véletlen:)))

Tiffanylda írta...

Szerintem nincsenek véletlenek!:)...
Na, és milyen volt a nasi??? Érdemes lenne olyan fát ültetnem?:)

Edina írta...

Igen, lehet igazad van ...nincsenek véletlenek!
És hogy milyen volt a nasi íze? Nem azt mondom hogy nem finom, de nekem jobb ízű akár egy alma v. egy körte. Amúgy szerintem inkább a körte ízéhez húz:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons