2011/07/25

Vakáció, egy dunai zátonyon 5.

Nem aludtunk jól az éjjel. Borzasztó zaj, tam-tam - leginkább dob, basszus - hallatszott a város felől, mintha diszkók tömkelege szólna!... A víz, rettentő jól vezeti a hangot! Sajnos!... Rájöttünk, hogy ma van a Bajai Halfőző Fesztivál!!!:))) Hurrá!!!
Mikor ezt bevezették, mi is lelkes résztvevői voltunk a bulinak - sok évvel ezelőtt -, többször is, de ma már kihagyjuk ezt a tömegjelenetet... 1995-ben ez még így nézett ki.
Image
Ma már több ezer bogrács alatt gyújtják meg a tüzet füttyszóra!!!! Hatalmas füst, fél óra levegő nélkül:), aztán már jó!:) Az idén letelepítették az egész rendezvényt a Petőfi-szigetre, mert a téren és a mellékutcákban nem fértek el már a bográcsosok, olyan sok az érdeklődő!...
Tudomásul vettük és próbáltunk elaludni. Éjfélkor puskaropogás!!!:((( Rohantam a spiccre - a sziget vége - és kíváncsian meresztettem a szemem néhány családtaggal Baja irányába, hátha látunk valamit a tűzijátékból, mert az nagyon hosszú és fantasztikus szép szokott lenni!:) A legvégén lőttek párat magasabbra, amit sikerült lencsevégre kapni.
Visszatértünk a sátorba és az ismét felerősödő tam-tam-ra fáradtan elaludtunk. Szerencsére, a gyerekek ebből semmit nem hallottak!
Olyan jól kialudták magukat, hogy 7 óra előtt  a csicsergésükre ébredtem... Megállapítottam, hogy a szintén korán kelő férjem, már a pecabotok használatát magyarázza nekik és éppen kenyeret, paprikát  kerestek csalinak. Jobbnak láttam felkelni, mielőtt a használatban lévő kenyerünket elpecázzák!:)
Mivel nem fogtak semmit, elveszett a türelmük és hamar abbahagyták. Marad a fürdés, várépítés, miegymás...


Volt, aki kenuzott...
 ...vagy éppen csak lazított...,
 ... én befejeztem a nemez "ékszeremet"...


...aztán finom, tonhalas spagettit főztünk...
 ...és mind megettük:)

Csendespihenő..., közben újabb óriások a vízen...

...majd uzsonna...,

... és a napi úszóedzés!:)
Fogytán a fánk, ezért rőzsegyűjtés...
...alvás előtti mese...,

...majd a szokásos esti hangulat a tűz mellett, egy elsuhanó óriással...
Ez a nap is csodálatosra sikeredett!:)                                                                  


8 megjegyzés:

Cheeks írta...

Mennyire irígy vagyok! Mi második éve nem kempingezünk :(
Nagyon jó lehetett nektek :)
pussz

Éva írta...

Igazi képregény ! Nagyon jó lehetett, de ezt már szerintem egy párszor leírtam. A gyerekeknek egy felejthetetlen emlék egy ilyen nyaralás. Volt minden tűzijáték, horgászás, tábortűz, közben gondolom a gyerkőcök egymásközt is bohóckodnak ez a teljes kikapcsolódás nekik is!

Tiffanylda írta...

Cheeks, elhiszem, hogy irigykedsz, de gondolom, ami késik, nem múlik!.. Majd mehettek még eleget!:)

Éva, valóban leírtad már...:) és köszönöm!!! NE VEDD KÖTELEZŐNEK A KOMMENTET, csak nézegesd, szeretettel küldöm!!!:) Azért is tettem fel, mert gondoltam, hátha van olyan, aki még nem látott ilyet közelről!:)

Nyitnikék írta...

Szívet melengető képek! Örömmel olvasom a beszámolóidat, várom a következőt!

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Mi a Tisza parton "vadkempingeztünk" nagyon*nagyon sokat! olyan kellemes emlékeket ébresztett fel bennem a képsorod! Idén nem igazán lesz alkalmunk még nyaralni sem de nagyon bizakodom ,a fiúk a Duna-deltába készülnek jövőre .Ők tudják hová én pedig vakon de annál nagyobb örömmel követem őket!:D

Bernadett írta...

Szuper.:)Csodajo.:)

Tiffanylda írta...

Köszönöm, Nyitnikék!:) Jövök holnap is!:)

Zsuzsi, ott fantasztikus madárvilág van, mehetsz vakon utánuk.., de inkább nyitott szemmel, jó füllel és jó fényképezővel!!!! Én is mennék szívesen!..

Halász Csilla írta...

nagyon szép lett a nyakláncod..ügyi vagy...:))

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons