2011/07/22

Vakáció, egy dunai zátonyon 2.

Fél óra alatt célba értünk és kipakoltunk. Végreee, "otthon"!!!...:))) Minden a régi volt!

Szerencsére, érkezésünk előtt bajai barátaink feltérképezték a terepet és üzentek, hogy kapát, kaszát, gereblyét vigyünk!:) Vittünk...
A képen látható, hogy az egész zátony gally-szőnyeggel volt beborítva, ami a sátrak aljának nem tesz jót. Gereblyére fel!:) Először csak a sátorhelyeket, majd apránként a többi részt is összegereblyéztük. Rengeteg tüzelőnk lesz!:) Totál száraz! Bent, a kis erdőben is őrült mennyiségű, kidőlt, száraz fa van, ami jó lesz a napi tűzrakásokhoz. Milyen jó lenne ez télen, otthon a kazánba!...:)))

Megérkezett az utolsó fuvar is.
Kipakoltunk mindent és sorban állítottuk  fel a sátrakat, majd elkezdtünk tüzelni, mert már nyakunkon volt az este. Gondoltuk, hogy a szúnyogokat is elűzzük, de kiderült, hogy egy szem szúnyog sincs!!! Ilyen még nem volt!!!:) Ez külön ajándék.
Sötétedés előtt sikerült befejezni a lényeget. 5 sátor állt "kulcsrakészen".:)))  Elővettük a maradék szendókat, meg a fasírtot és jóízűen bezabáltunk,

aztán fürödtünk egyet a 20 fokos Dunában. Meglehetősen sietősre vettük, csak a tisztaság érzete kellett!:))) Elégedetten tértünk nyugovóra.
Elalvásig bámultuk a folyót a panorámás sátorból és hallgattuk a tolóhajók és önjárók zümmögését, majd az azt követő hullámzás zaját, ahogy az apró kavicsokat, ki-be hordja a víz...Néha egy-egy béka nekiugrott a sátor hátsó lapjának és lecsúszott... Estefelé, az erdőből igyekeznek a vízbe, csakhogy mi elálltuk az eddigi útjukat!
Az jó, ha sok béka van, mert akkor nincs szúnyog! Más kérdés, hogy ki, melyiket szereti jobban!:DDD  Én inkább egy szúnyoggal alszom, mint egy békára lépek...:(
Folyt.köv.

4 megjegyzés:

Éva írta...

Már ahogy most nézem a képeket így már én is szívesen lennék ott! Csak a vízen kéne valamilyen más módon átjutnom! Nagyon hangulatos táborotok lett, még egy kis környezetvédelmet is eszközőltetek a faágak összeszedésével! Milyen jó levegő lehetett éjjel ott! A békákat utálom akár eszik a szúnyogot, akár nem!

Bernadett írta...

Huha,de kalandos.:)
Tetszik.:)

batorba írta...

De nagyon klassz! Én még igy nem nyaraltam!!!! Bár Petivel éppen most beszélgettünk erről, hogy most már Bogi is elég nagy és mehetnénk sátorozni. Szerintem először majd az udvaron próbáljuk ki.:-)))

Tiffanylda írta...

Éva, Bernadett, ki kéne próbálnotok!:)

Batorba, itt az ideje!!!:)Petit másfél éves kora óta vittük!:) Kiságy a sátorban!:DDD

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons