2011/05/22

Tegnapi program

Benedekkel versmondó versenyen voltunk Pécsett, a Tudásközpontban. Végre kiélhettem fotózós mániámat és a fantasztikus, monumentális  KAPTÁR részét az épületnek  minden oldalról, irányból lekaphattam!:) Biztos még többet ki lehetett volna hozni belőle, de nem volt több idő...
























Ja, a verseny!? Háát, nekem csalódás volt... Szerencsére a gyerek nem így élte meg! Előre megbeszéltünk, hogy a részvétel a fontos... Benedek nagyon szépen elmondta a versét!!! Jutalomkönyvvel távoztunk.
Nem vagyok szakember,  néhányszor rendeztem már hasonlót és zsűriben is kaptam helyet... Én úgy gondolom, hogy a versmondás, nem egy színészi játék, hogy  testmozgással, mutogatásokkal, heves mozdulatokkal kéne előadni és "mórikálni" magát az illetőnek... Benedeket is igyekeztem erről lebeszélni a tanulás során, hogy inkább a szép artikulálással, érthető, tiszta beszédével, hangsúlyozással, mimikával  próbálja kifejezni, amit szeretne! Csodásan csinálta!!! Nem jött be...
Itt most a majomkodás volt a nyerő. Végül is ez korosztályos jellemző, ez igaz, merthogy kiscsopottól nagyig voltak előadók. No, mindegy! Benedek már az iskolára készül és egyáltalán nem bánom, hogy szépen tud beszélni és hangsúlyozni, ez csak javára válhat!
Ne higgyétek, hogy a sértett nagymama beszél belőlem, inkább a zsűri koncepciójára lettem volna kíváncsi, de erről nem tudtunk meg semmit.
Az értékelésig egy zenész mulattatta a gyerekeket, egy szál gitárral és egy bábuval,  nagy sikere volt az apróságok körében, így vígan és elégedetten jöttünk haza - dörgés, villámlás, jégeső kíséretében.. -, délután fél kettőkor...
Nekünk tanulságos volt és jól éreztük magunkat.:)

7 megjegyzés:

Piros írta...

Ez a mozaik nagyon érdekes és jól néz ki. Az a fö, hogy Benedek jól szerepelt és elégedett magával. Én sem szeretem a mojomkodó gyerekeket.

Bogi írta...

Milyen sokáig éltem pécs közelében és csak most látom ezt belülről, mikor már elköltöztem. :D
Köszönöm a képeket, így legalább én is megcsodálhattam. :) A kisunokád pedig biztosan ügyes volt. :)

Cimbilimbi írta...

Édesek lehettek a kicsik :) Ne feledjük, hogy valszeg nem maguktól mondanak úgy verset, ahogy. Nagyon-nagyon örülök, hogy vannak ilyen versenyek, és szülők, nagyik, akik nem gyerekszépségversenyre cipelik a gyereket - na az az igazi majomkodás. Afféle szerény véleményem szerint :)

Cimbilimbi írta...

Jaj, és a mozaik fantasztikus, muszáj lesz megnéznem "élőben" is a kaptárt! Az általános iskolámban az aula minden oszlopa meg fala mozaikkal volt kirakva, igaz, hogy lila-fehér, de imádtam nézegetni, számolgatni a kis négyzeteket :)

Nagymamis írta...

Gratulálok az unokádhoz, és örülök, hogy Benedek elégedett volt. Szépek a fotók! Én is láttam már belülről, csodaszép! Igaz belépve az előcsarnokba egy kicsit bizonytalannak éreztem magam, meg kellett szoknom, hogy minden íves. Szép napot Nektek! "Rika"

Monica írta...

Köszi a képeket, fantasztikus, kicsit bele is szédültem!
A versmondással kapcsolatban pedig nekem is az a véleményem, hogy a részvétel számít!
Vannak olyan versek, melyeket soha nem felejt el az ember...

inga írta...

jók lettek a fotók :)
a versmondásnál meg tökéletesen egyetértek a nézeteiddel.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons