2011/05/09

Orosz rém...

Ne ijedjetek meg, csak a tegnapi posztomban lévő tortáról van szó!:)))
A család egyes tagjai - mintegy "hízelgően" - az orosz krémtortát, átnevezték rémtortának, mert "rémesen" krémes és finom!!!:)
Miután érdeklődtetek iránta, íme a recept!

Először is, jól megmosok  legalább 10 dk mazsolát, ami nálunk mindig több..., mert érdekes módon fogyni kezd és mire bekerülne a helyére, csak 5 dkg lesz! Az nagyon kevés!!! Aztán tejes rumba áztatom, hogy félig ellepje. Fontos, hogy RUM legyen, ne aroma és ne sütőipari lötyi! Mondjuk Aranyhajó. Baromi drága, kb.1800Ft fél liter - van kisebb is, de így gazdaságosabb - nagyon sokáig elég!!! Én épp hogy meglöttyintem...Ezt eldugott helyen hagyom ázni.:) Még jobb, ha előző este teszed ezt!

Tisztítok diót - unoka, gyermek, férj bevonásával -, kb. egy jó marokra valót és min. fél tábla finom étcsokival együtt apróra vágom. Felhalmozom egy tálkában és hozzádarabolok egy zacskó zselécukrot, ami NEM egyenlő a gumicukorral, vigyázat!!! Cukorban hempergetett gyümölcsízű, színes puhaság. Kiválogatom a pirosakat, zöldeket, sárgákat, ezek lesznek a tortában a "gyémántok" - így hívják a gyerekeim és mindig vadásszák!:)

2-3 tojásból - mérettől függően -, sütök két piskótalapot egy normális méretű tortaformában! Itt jegyzem meg, hogy én mindig lapokat sütök, mert sokkal szebb és gyorsabb, mint elvagdosni pontosan egy magas piskótát.
Mikor elkészült, kibélelem a tortaformát alufóliával - nehogy kiszakadjon! -, két réteggel, hogy körbevegye az egész forma oldalát a tetejéig, ne tudjon a krém kicsurogni! Szépen simára simogatom és beleteszem az egyik piskóta lapot. Gondolom, itt már fel is adtátok!:DDD
Nem nehéz az egész, csak kicsit részletes vagyok, de jobb így higgyétek el!:)

A krémhez szükséged lesz 2 fazékra, vagy lábosra, ami egymásba illik, ui. gőz fölött kell keverni az anyagot. Amibe a cuccot szánod, azaz a kisebb, legyen kb. 3 literes. Az alsóba annyi vizet tegyél, hogy nehogy kinyomja a kicsi, ha belerakod!!!:DDD

Míg elkezd forrni a víz ,besuttyantom a hozzávalókat a kisfazékba:
5 tojás sárgáját - a fehérjére nem lesz szükség, arra van külön receptem, rögtön belecsurgathatod egy zárható üvegbe!:) -, 2 egész tojást, 20 dkg cukrot, 1 rúd vaníliát, vagy 2 van.cukrot, egy zacskó étkezési zselatint és egy normál vizespohár tejet.

Amennyiben  még van idő a forrásig, felverem előre a fél liter normál - nem Hulala, nem növényi, nem édesített! - habtejszínt.
Majd indul a móka!:) A rotyogó vízbe, illetve fölé..., fülénél rögzítem a kisfazekat és az elektromos habverővel addig keverem, amíg madártej sűrűségű lesz. Kb.10 perc, vagy majd meglátod!...Kiemelem a kisfazekat és beteszem a hideg vízzel teli mosogatóba, kevergetve langyosra hűtöm és kézi habverővel, finoman hozzákeverem a tejszínhabot.

A tortaformába helyezett piskótát megszórom - és locsolom - a mazsola felével, majd megszórom a tányérban felhalmozott és összekevert  finomságokkal, elrendezem, hogy mindenhova, mindenből igazságosan jusson! Utána "finoman rázúdítom" a haboskrémesgyönyörűség felét. Amint ezzel megvagyok, egy picit megnyomkodom, hogy a levegő kijöjjön és ráteszem a 2. piskótalapot, majd ugyanúgy járok el, mint előzőleg. A tetején lesz a krém, amibe én most epret is vagdostam, mert olyan kevés volt itthon, hogy nem tudtam volna igazságosan elosztani..., de ez már nem kell az eredeti recepthez!!!
Gyorsan hűtőbe rakod és amint összeállt, lecsatolod a forma oldalát, óvatosan eltávolítod a fóliát és szeletelheted! Igazi, ünnepi torta! Remélem, sikerrel jártok!
Jó étvágyat hozzá!!!:)))

Az enyémben egy kicsit sok volt az "anyag" és nem sikerült szépen szeletelni..., meg aztán olyan gyorsan elkapkodták, hogy nem tudtam a szép részeket fotózásra kiválogatni!...:( Nagyon idegesek, ha kés helyett fényképezőgépet látnak a kezemben!:DDD

5 megjegyzés:

Era írta...

Nagyon tetszik.Ki fogom próbálni. A mazsolával nekem is az a gondom, hogy eltűnik mire a sütibe kerül :))

Piros írta...

Fantasztikus ez a torta ! Jó, hogy nálad sok az unoka és a fiatal, mert mi csak hiznánk ettöl a sok finomságtól.

Tiffanylda írta...

Piros, tegnap egyetlen szelet jutott mindenkinek! Valóban szerencse, hogy 14-en voltunk!:)

Pálfalvi Zsuzsa írta...

GK3-édességek tuti befutó!!!!!A hétvégén remélem ki is tudom próbálni. Köszi Ildim!:)

Kathy írta...

Hat oszinten szolva en is ideges lennek ha huznad az idot talalas elott! :))

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons