2011/05/16

Aboriginal...

..., azaz az ausztrál őslakosság művészetét nézegettem ma szerte a neten!  Nagyon szeretem!

Előtte azért főztem kicsit - némi sajttal töltött pulykamell és rántott cukkini, majonézes krumplishagymástojásos és sav.uborkás körettel és volt kislányomtól örökölt gyümölcslevesünk -, úgyhogy teljesen egészségesnek éreztem a menüt!
Aztán egy kis ajándék csomagolás, majd posta. Elküldtem ma mindenkinek a nyereményeket, várjátok a postást, mert ajánlott levél megy!!! Visszaviszik, ha nem fér be a ládába és úgy jártok, mint kedves blogos barátnőm, hogy nem értesítették ki és nagy nyomozások után, majd egy hónap múlva kellett elmennie a postára!

Keveset üvegeztem..., többet kellett volna, de ez a ramaty idő nem engedi, hogy az udvaron csiszoljak, pedig  ez a fázis következne! Nincs kedvem a lakás egyik részében sem szilánkozni!:( Talán holnap szebbre vált!
Ezért aztán a gép elé ültem és ott ragadtam...Aboriginal - lal először Charlie bácsi jóvoltából találkoztam. Akik követnek, tudják ki volt Ő, akik nem, lapozzanak vissza!... Szóval, 1994-ben jött másodszor hozzánk feleségével és akkor hoztak egy igazi, "ősemberek", őslakosok által faragott bumerángot! Ma is nagy becsben van, Kata belső szobaablakában, ami az előszobára néz. Falra nem lehet tenni, mert elég nehéz, a 60cm-es vastag falunk meg nem bírja bevenni a szögeket, mert kő, vagy mi...Egy biztos, neki nem kő!:)))
Lefotóztam nektek, de csak részletekben, mert elég nagy! Ezzel - ha eldobnám -, egy elefántot is le lehetne ütni, ha a helyemen állna!:DDD 
Ez a három kenguru van belefaragva, nagyon szép!

Azokat a képeket, melyeket ma megnéztem, legszívesebben azonnal megcsináltam volna nemezből, vagy mozaikból..., esetleg fessem le?:DDDD  Bármibe képes lennék belevágni, ha ilyen szépségeket látok!:) Reménytelen vagyok!:((( De hát nézzétek meg!!!!... Gyönyörű!!!
Lehet, hogy nem lett volna szabad ellopnom ezeket a képeket..., majd kiderül!
Ez a kis kenguru az egyik kedvencem, még talán üvegből is elkészíthető, csöppnyi átalakítással...

Virágok...és hüllők...Utóbbiakat egyébként nem kedvelem, de íííígy, egész más!:)
Színek, pöttyök....
Kábulatomból kibillentett Benedek unokám - ui. továbbjutott a versmondó versenyen és most - együtt tanuljuk Varró Dani: Badar madárhatározó-ját. Rettentően élvezi! Péntekre kell végeznünk a 4 sorosokkal, tegnap kezdtük és ma, ovi után leszaladt egy órára. A 13.versike van vissza, illetve a "logarléc" - mint ismeretlen szó - okoz némi fejtörést. Nem aggódok, menni fog!:)
Szóval, kizökkentett a gyerkőc, de nem is baj, mert visszatérhettem a hétköznapokba!:)

Holnap és holnapután ismét "anyáknapjákok" Jakabnál és Máténál. Közben kigondolom, mit kezdhetek ezzel az aboroginallal....

4 megjegyzés:

Nyitnikék írta...

Szép ez pöttyös világ! Üvegmunkához nem túl aprólékos? Kíváncsian várom mi lesz belőle.
Szeretettel...

Bea írta...

Micsoda inspiráló képek! Fantasztikus!

Benedeknek gratulálok, nagyon ügyes lehet!:)))

Tiffanylda írta...

Nyitnikék, nem hiszem, hogy üveg lesz belőle, de nálam ezt soha se tudni!:) Majd, egyszer csak megérik a gondolat.

Örülök Bea, hogy te is így látod!
Kösz a gratulát, megérdemli Benedek!:)

Piros írta...

Én is kaptam Ducitól egy hasonló pöttyös képet, nagyon tetszik. Soha sem hittem volna, hogy az ausztrál benszülöttek ilyen szép dolgokat készitenek. Nekünk még van egy kenguru-börünk is !!!Azt tudod, hogy valaki abba örült bele, hogy el akart dobni egy boomerang-ot !Puszi

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons