2010/12/09

Legújabb próbálkozásaim...

A tiffany ékszerek kézzel készülnek és meglehetősen macerás munka... Egyediek. Tőlem azok!

Ma már viszont nagyon sokan vesznek egy kis kemencét, amibe pont annyi ékszert tehetnek, amennyit aznap felvesznek - már aki...:) - és megrogyasztják benne az üveget, ami a színek összeolvadása által szintén egyedi lesz. Az alkotója sem tudja előre, hogy milyen, csak nagyjából. Tehát, ezek a hőtől lesznek egyediek. Nyilván tovább lehet rajta dolgozni, akinek van kedve és ideje, de így is nagyon mutatósak tudnak lenni!
Én is beálltam a sorba, mert nagyon izgatott a dolog! Valóban érdekes, mintha a Mikulást várnám, hogy mit hoz, amikor kinyitom a kis búbos kemencét!:)) Meg is lepődök!!! Szépek, gusztusosak.
Még az a jó ebben, hogy akár minden nap jöhet a Mikulás!:DDD  Beteszem  az üveget és közben dolgozhatok egy igazi tiffanyn...  Majd a vevő eldönti, hogy melyiket szeretné! Ki tudja, melyiket fogja választani?


14 megjegyzés:

Szegusz írta...

Nekem tetszik mindekettő!
Az elsőben az a jó, hogy olyanná formálod, amilyenné szeretnéd; a második pedig a meglepetés miatt izgalmas.
Irigykedem, hogy ilyen ügyes vagy! :)))

Cheeks írta...

A fás szetted nagyon tetszik :)
A fusinggal én nem tudok megbékélni, az biztos, hogy a maradék üvegek újrafelhasználására kíváló, és nagyon szép dolgok is készülhetnek vele...

Ledorka írta...

Mindegyik mesés. :)

batorba írta...

Látom újabb hobby került a porondra!:-)) Nagyon szépek a fusing-os medálok...de a szett a fákkal sokkal szebb nekem...Anyu mondta, - éppen tegnap este -, hogy "annak van értéke, amivel sokat kinlódik az ember...."...most amúgy nem tudtam eldönteni, hogy ez megint egy negativ kritika akart e lenni...rám nézve.:-(((

Tiffanylda írta...

Szegusz, valóban így van, tetszeni tetszik mindkettő nekem is, de vajon melyik értékesebb?

Bartorba, ahogy Édesanyád mondja...Nem hiszem, hogy Rád vonatkoztatta, hanem ez valójában úgy van, hogy amiért megküzd az ember, az sokkal értékesebb, legalább is számára...

Cheeks, én is úgy gondolom, hogy az újra felhasználás praktikuma, de töröm a fejem, hogy kézimunka is legyen benne!:)

Lidércke, ez nagyon hasonló a legutóbbi témádhoz...:))) Dorka, vagy Lidércke?:D Találok közös vonásokat!:D

Kőrösi Mercédesz írta...

Nekem az utóbbiakban az is tetszik, hogy beleálmodom, amit én látok bennük - mert nem annyira figuratívak, nem olyan konkrétak. Nem lehet eldönteni, melyik szebb. De jó neked! Sokoldalú vagy:)

Unknown írta...

Szép ez is szép az is. A fushing technikával készültek szépek, divatosak, rendezetlenségükben a szépségük. Viszont egy tiffani technikával készült ékszer, míves munka, gyönyörű alkami viselet, benne van az alkotó keze munkája. Egyedi minkettő, szépségesek és nehéz választani. :))

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Tényleg nagyon sokoldalú vagy Ildi!
Az első nagyon-nagyon szép,különleges és igazán "ildis" .A többiek is szépek, de nekem hiányzik belőlük az (ismétlem magam) az "ildisség":), ami valószínűleg (amennyire a blogolódásodból és leveleidből megismerhettelek),kifejlődik(het).....és akkor egyformán értékes lesz számodra is

Napsugárkisasszony írta...

Azta,milyen szépek!:)

Cimbilimbi írta...

Szépek, és egyediek mert valóban sosem tudod, milyenné fognak olvadni! Érdekes az ötlet, hogy reggel felkelek, kinézek és az időjáráshoz vagy a kedvemhez illő színeket borítok a kemencébe... Miért ne, megesett már, hogy gyorsan leültem indulás előtt mert az éppen viselt ruhához nem volt medálom :)

Tiffanylda írta...

Köszi Lányok!:)
Egyet el kell árulnom - és most csalódást fogok okozni -, legritkább esetben hordok ékszert. Ebben közrejátszik az allergiám is, de leginkább az, hogy világ életemben sportosan öltözködtem, két fiú között nőttem fel és a neveltetés is olyan volt. Anyukám se, hordott semmit a jegygyűrűjén kívül, kivéve az alkalmakat. Lehet, hogy baj, de én nem érzem hiányát!:(
Készíteni viszont nagyon szeretem!!!:))) Máson látni, örömet okoz! Érdekes...

Kicsoda írta...

En mar akartam is mondani egy ideje, hogy kelle ilyesmiket is csinalnod, mert igen van benne veletlen, de a szineket, aranyokat te valasztod, es az sokat szamit. Azt nem tudom, hogy ezt mennyire lehet maradekfelhasznalaskent csinalni:-)
Nezz korul a blogokon tele vannak ilyesmivel es megsem. Mert ha valakinek nincs az uveggel igazi tapasztalata, akkor ezek sem lesznek jok. Kiserletezz csak, ugyis tudom, hogy ebbol a technikabol is kihozol valami igazan rad jellemzot:-)

Era írta...

Húúúú de nagyon jó, hogy már ékszereket is készítesz!!!
Nekem a tiffany-s tetszik, ilyet még sehol sem láttam. Nagyon ügyes vagy!!!

Tiffanylda írta...

Köszönöm a bizalmat és a biztatást!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons