Kávé likőr
2,5 dl erős feketekávé
10 dkg cukor
2,5 dl brandy
1 rúd vanília
A kávét ülepedés után leszűrjük , és elkeverjük benne a cukrot. Megvárjuk, hogy kihűljön. Ekkor beletesszük a felhasított vaníliarudat és a brandyt. Zárható üvegben két hétig érleljük, néha összerázzuk. Két hét után átszűrjük, és palackba töltjük.
Ánizs likőr
1 dkg ánizs
50 dkg cukor
5 dl alkohol
Az ánizst egy-két napig az alkoholban állni hagyjuk, majd a cukrot fél liter vízben felfőzzük, az alkoholhoz adjuk, és két napi állás után leszűrjük! Még két hétig érlelni kell, de minél tovább áll, annál finomabb! Érdemes már most elkészíteni, hogy igazi zamata karácsonyra előbújjon!
A férfinépet megfogtam vele!
2 megjegyzés:
Mindkettő nagyon jól hangzik! Köszi, így éhgyomorra:))))
Előre is elnézést kérek mindenkitől, de vétettem egy hibát. Az elején kellett volna írnom, hogy ha nincs alkohol, akkor nyugodtan pótolható jó minőségű tiszta vodkával is! Én is vodkát használok. Ne haragudjatok, de teljesen kiment a fejemből. :S
Megjegyzés küldése