Nem, ez most nem Gasztro-kukker recept!:)
Péntek estétől nálunk havazott. Még szombaton este is volt belőle, persze nem szánkózásra való adag, ahogy az látszik is kissé, a sötétedéskor készült képen.
Itt voltak kedves barátaink Bajáról és hozták magukkal bográcsban a halászlének előkészített halat. Az udvaron, tűz felett főzték, ami - többek között - egyik titka a finomságának. A mi dolgunk csak a tűzrakás volt és hogy jó étvággyal megegyük! Mindkettő sikerült!:)))
A finom fokhagymás csigából már csak maradékot tudtam fotózni, túl gyorsan elfogyott...
Jót beszélgettünk, felemlegetve a nyári, zátonyi halászleveket, melyek a Duna vízállása, ill. az esős nyár miatt három éve, sorra elmaradtak.
Így telt a "várakozás" első hétvégéje.
Mazsolás kalács
11 órája
2 megjegyzés:
Derűs Napot!
(Kissé irigykedve néztem/olvastam - ill. még nem volt lehetőségem a kocsonyánkat megkóstolni...remélem -hamarosan.)(hétfő) Remélem,megszoktátok már (?) nem kritika !- (első "gondolatom" volt : bizonyára keményfát alkalmaztak a bajaiak!(?) -ill. látom, láncon lógott a bogrács, forgatni lehetett. stb.) Mellesleg :
Bajai halászlé
Ez sem kritika, de itt egy jobbfajta adventi (gyertyás) kép!
A gyertyák színe
(Ismerjem el,- nekem fotózni sem volt még időm...) :-)
Na, igen!- (ne öregedjetek meg! ...)
Mivel CSAK férfiak készítették - egyik a lészakértő, a másik faszakértő:) -, így minden rendben ment!
A mellékelt linkben írtakkal egyetértek, ez valóban így van!!!
A gyertyák színe nálunk mindig piros, vagy arany...
Megjegyzés küldése