Karácsonyi fonott beigli
· 50 dkg liszt
· kevés langyos cukros tejben 3 dkg élesztőt felfuttatunk
· 1 tojás
· csipet só
· 2-3 evőkanál olaj, vagy olvasztott margarin,
· 3 evőkanál cukor
· tej szükség szerint
· 5 dkg mazsolát "megpattogtatunk" ( közepes tűzön rázogatva kicsit megpirítjuk), majd annyi rumos tejbe áztatjuk( sütő rumot használok), hogy ellepje.( A rum-tej arányával ízlés szerint lehet játszani)
Fenti hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk ,majd kb egy óra alatt duplájára kelesztjük.A megkelt tésztát átdolgozzuk és három felé osztjuk.Egyenként három vékony téglalapra kinyújtjuk majd megtöltjük az alábbiak szerint.
Dió töltelék:
· 15-20 dkg darált dió
· 5 dkg mazsolát "megpattogtatunk" ( közepes tűzön rázogatva kicsit megpirítjuk),
· majd annyi rumos tejbe áztatjuk( sütő rumot használok), hogy ellepje.( A rum-tej arányával ízlés szerint lehet játszani)
· 8-15 dkg cukor ( ki mennyire édes szájú)
· tej
Kakaós töltelék: Kakaóport dupla mennyiségű kristály cukorral összekeverünk ezzel szórjuk meg a kinyújott tésztalapot
A lapokat feltekerjük,majd összefonjuk. Tetejét cukros tejjel megkenjük, 15 perc kelesztés után pirosra sütjük.
2 megjegyzés:
Akit érdekelne
Javaslat
Köszi! Ami a fotózást illet, nagyvárosokban nem vagyok jó!:))) Másban sem, csak néha a gép...
Megjegyzés küldése