2010/10/07

GASZTRO-KUKKER , avagy játék, karácsonyra készülődve...

Sokan benéztek a blogomba, az ország különböző tájairól, más országokból is, ami nagyon meghat, köszönöm!:)
Vészesen közelegnek  a téli ünnepek és most én szeretnék egy kicsit "kukkerolni", belelátni  a Ti életetekbe, pontosabban a  tányérotokba! Ezért találtam ki ezt a játékot!:)) Ok., hal, töltött káposzta, beigli nélkül nem karácsony a karácsony mifelénk, de bevennék valami mást is a repertoárba...
Keresem azokat a  nem mindennapi, régi, nagyanyáink, dédikéink étel receptjeit -, de nem az internetről!!! -,  amit esetleg ma is beépítetek az ünnepi menübe! Édességekre, kézzel készített szaloncukrokra is gondolok! A sós apróságok se maradjanak ki! Az ország sok tájáról írtok, tehát jöhet tájjellegű, más nemzetiségű, más országbeliek  hagyományos régi ételeinek  leírását  is örömmel várom! A lényeg, hogy bevált, családotokban ma is használt, finom kajáról  legyen szó, melynek elkészítéséhez nem kell annyi idő, mint egy disznóvágáshoz...,  teljesen spéci és  legalább olyan régi legyen, mint én...!!!:(
A zsűri én vagyok, illetve a családom!!!  Ez ügyben abszolutisztikus hatalmammal  kívánok élni!:)) Volt már ilyen a történelemben, csak más témában!... Elvégre az én ízlésemről van szó, nem? Az olvasók pedig szemezgessenek belőle kedvükre!
Annyit még előre rögzítenék, hogy két egyforma -  hozzávalók és végeredmény  - recept esetén,  természetesen az időben elsőnek beírtat fogom figyelembe venni!
Ami a díjazást illeti, nem leszek hálátlan! Általam készített, karácsonyhoz kapcsolódó tiffany  meglepetéseket kap az  első receptet beküldő, a számomra legjobb étel, édesség, sós sütemény, vagyis bármiféle ehető és iható különlegesség, beleértve az ünnepi ital is! Külön díj illeti a férfi jelentkezőket!  
Esetleges újabb kategória feltűnésekor, természetesen intézkedem, van remény több nyereményre!:)
Ezen kívül, ha kreatív olvasóim közül  valakinek megtetszik egy recept és beküldőjét támogatná valamivel, biztosan nagyon fog örülni, velem együtt!:) Máris jelentkezhet!
A játék kezdésének és végének az időpontját "INDUL A GASTRO-KUKKER" címmel kiírom a blogomba!  OTT KELL MAJD JELENTKEZNI és CSAK olyanoknak, akiknek van pályázati anyaguk! Még gyűjtögethetsz!!!  A recepteket, esetleg fotókat  az e-mail címemre küldjétek, majd átteszem a pályázat oldalára ! FIGYELJETEK!!! Addig is jó kutakodást!:)))
Remélem, minél többen jöttök az ország - világ minden szegletéből!!!:)))

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

(csütörtök)
Bocs' - (később majd valamivel bővebben ?) -
addig :
A nyugat ópiuma
Ki ne feledjem...
No comment!
(?)

Tiffanylda írta...

Angolpark:) Van itt nekünk!:)))
Fogalmam sincs hogy fogom elkölteni ezt a rengeteg pénzt! Szerintem is: "no comment"...:(

batorba írta...

Az előző két bejegyzéseteket nem értem...de gondolom nem baj. Én csak annyit akartam kérdezni, hogy szerinted van még új a nap alatt??? Tehát neked tudunk mi még valami újdonságot mondani???:-)))
Most van időm és muszáj leírnom, mert lehet már holnap nem tudom. ( Mert nem lesz időm, vagy leesik az égből valami nagy meteor...vagy ilyesmi...:)))) Én vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy karácsonykor és másnapján nem főzök. Sőt van amikor még a 3. napon sem...bár az már necces szokott lenni...:-))) De utána, ha főzök, akkor ugye a húsleves ( hallé nem tetszik senkinek, meg azt kapunk máshol). Káposzta tuti hogy van és én töltött husikat csinálok még, meg salátákat, majonézeseket. Na ezek nem is hagyományosok és nem is ismeretlenek. Tehát én akkor ebből kimaradok. Ja, az édesség meg kívánság műsor szokott lenni, de előtte természetesen mézeskalács mindig van. Beiglit meg az anyu süt.:-)) Szóval : bejelentkeztem...de sajnos kimaradok..én képviselem az átlagot és nem tok....semmi újat!:-(

Tiffanylda írta...

Azért nem érted a bejegyzéseket, mert nem olvastad el a linket!:)
Egyébként, biztos van új a nap alatt és nem én vagyok az első, aki ezt kitaláltam! Szerintem kérdezz meg régi öregeket valamelyik faluban, hátha van ötlete!:)
A játékba még ne jelentkezz, csak ha főcímben megjelenik, hogy MOST indul!!! Még nem indult el....:)))) Egyébként meg módosítanom kell, mert csak az jelentkezzen, akinek van receptje!!!:) Nem adom olcsón a tiffanykat!:))) Anyudat kérdezd meg, hátha előkotor valami régi örökséget!:)

Tímel írta...

Karácsonyi menü?...hát khm... nálunk a húsvéti menü van asztalon karácsonykor, mert már mindenki iszonyodik a haltól és káposztától :)
Gyerekkoromban nem volt semmi extra karácsonyra. Talán a puncs torta Anya módra :) De azt is sütöttünk, ha megkívántuk bármikor.
Én Borsodban nőttem fel, falun, másoknál sem volt semmi különleges?? Vagy csak mi ettünk karácsonyit 7köznap is?...ki tudja :):):)

Tiffanylda írta...

Gondolkozz, kutakodj!:) Nem kell egy egész menüsor, csak egy valami, de az nagyon!:)

batorba írta...

OHHH! Kutakodjak....???:-))))

Tiffanylda írta...

Csak, ha játszani akarsz és nincs kútfőből semmi...

latinka írta...

Jé,Timel,földiek vagyunk? Én is egy borsodi kisfaluban nőttem fel,pontosabban kettőben:))
Bocs,Ildi,hogy belekotyogtam:)

Tiffanylda írta...

Na tessék, "fődiek", ha összetalálkoznak!:))) Látjátok, máris volt haszna a játéknak, pedig még el sem kezdődött!!! Csak kisüttök valami jó kis receptet!:)

Névtelen írta...

Ne akarjátok, hogy receptet küldjek...
csak megjegyzem :
függetlenül attól, hogy karácsony, meg,hogy hány nap... azért KOCSONYA legyen ! ( mi is az a "rögzítő ?...) anélkül !
... ja zselatin! ( mert azzal meg nem enném ! ) :-)
[-és nyers húsból!- nem mirelite... ] (mellesleg "mozaikszó!...)

Tiffanylda írta...

Pedig milyen jó lenne, ha küldenél egy igazi férfireceptet!!!
Remélem, lesz több is! Úgy is van! Nagyon jó ötletet adtál! A férfiaknak különdíj jár, máris beírom a szabályzatba!:)
Kocsonya lesz...:)

batorba írta...

Nekem van egy nagyon fini kocsonya receptem.:-))Zselatin nélkül...és megalszik úgy is, mert benne van minden!:-)) Akkó máááá egy recim van is.:-)))

Névtelen írta...

kedves Ildi, én azt nem értem, hogy hová kell beküldeni? lesz egy karácsonyi kajás új blog és oda?

Tiffanylda írta...

Marlen, valószínű bonyolult vagyok, ne haragudj!...Tehát, ha egy új posztban kiírom, hogy indul a játék, akkor ODA,a megjegyzésekhez gyorsan jelentkezel - hátha elsőként és akkor meglepi jár! - és a receptet pedig az email címemre küldöd, amit én majd átteszek a mindenki által látottakra, ahova csak rá kell klikkelni és olvashatják! Így érthető? Olvassátok el a pályázatot, mert kicsit alakítottam rajta!... Írj, ha bármi van!:)

viperaeva írta...

Nekem is van egy helyi specialitásom, pontosabban a férjem családjának. Egy levesről van szó, pont attól specialitás, hogy nem ismert egész Székelyföldön, csak ezen a részen. Szóval, küldöm és még fotónk is van róla!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons