2010/09/13

Játék!!! "m" 1.pont

Játékomban, a művészeti ágak közül, a zene még nem került sorra. Úgy gondolom, hogy itt az ideje!:)
Nehogy felhördüljetek!!! Mindenki járt ének órára, legalább általános iskolában. Szolmizálni már az egész világ tud, Kodály módszerének köszönhetően! Ebből adódóan következik, hogy mi tudunk legjobban!:)
Íme, egy kotta részlete! Nagyon könnyű lesz, meglátod!:)

Kérdésem, hogy   ki a zeneszerző, mi a mű pontos címe és a konkrét részlet  címe?...
                            A megfejtést kedd este 8-ig kérem!

ZENÉSZEK KÍMÉLJENEK!!! EZ JÁTÉK..., aminek erkölcsi szabályai vannak! Köszi!:)
Gondolkodtam, hogy hány pontos kérdés legyen? A dal hangzási megfejtéséért adnék egy pontot, még ha nem is ismered fel a művet! Csakhogy ezt nem tudom ellenőrizni...:(  Úgyhogy marad az egy pont, de az kőkemény!:)))
Mindenki megtalálta a "dó"-t? Akkor, rajta!!!

14 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Rajta vagyunk:))

Kőrösi Mercédesz írta...

Verdi: Aida, Grand March

Ha jó, akkor elárulom a sztorit is....:))

Névtelen írta...

Bocs' - (nem magamat védem ! - mert nekem olyan énektanárnő volt , aki már zsenge koromban ...elintézte a "zeneszeretetemet ?- hagyján ! - és hallom (tv.) nem egy "híres" zenészünk sem ismeri a kottát ! - (maguk mondták...)
Ma, OK!
Esetleg nem lehetne átírni a "rejtvényt" Ulwila - módszerrel ?-
:-) :-)
Lásd : A színes kotta módszer ( Google) stb.
OK!- sikeres megfejtést ! :-)

Vízicsibe írta...

Hú én nyolcadikban láttam utoljára kottát...ez nem nekem való....

Tiffanylda írta...

m: NYEEEEEERT!:))))))) Csaj nem a gyerekek?:))) Várom a sztorit!:)
@X: Méltányossági alapon - merthogy nem volt jó a tanár - elfogadom, hogy nem tudod, de lehet, hogy kurzust indítok!!:) Nekem úgy fáj, hogy nem tudtok szolmizálni, mert az egy baromi jó dolog - ha már tudod.. és nem nehéz!!! Igaz, nem sok helyen tudod használni!:)Én a moziban, az összes, nekem tetsző filmzene dallamát leírom szolmizációs jegyekkel a mozijegy hátuljára, hogy otthon is tudjam!:))) Valószínű nem normális dolog, a férjem is meglepődött anno...:))))
Sebaj,Lányok, Fiú-k, lényeg, hogy Merci?:) megfejtette, övé a pont! Hányadik is?....Utána kell néznem, de most bébicsőszködöm, este jövök!

Tiffanylda írta...

Jaj, lemaradt, hogy GRATULÁLOK a MEGFEJTŐNEK, legyen bármi is a sztori!!!!:)

Tiffanylda írta...

Merci, itt vagyok!:) Várom a sztorit!
Fentebb az elírásért elnézést, nem csaj, hanem csak akart lenni...

Kőrösi Mercédesz írta...

Itt vagyok már, bocsánat, az este túl rövid volt... Szóval énekelgettem magamnak a dallamot, aztán eldúdoltam Lackónak, aki gyorsan elkezdte kikeresni a meglévő Beethoven zenéinket (először rá tippeltünk). Ez ment hosszú időn át, néha kérte h ismételjem meg a dallamit, akkor gyönyörű hangomon újra és újra eldúdoltam. Jól indult a nap;))) Nem találtunk semmit... Egyszer csak csak csörög a telefon, Lackó édesanyja, a mi mamink a vonal másik végén. Lackó eldúdolja a szólamot (szép volt, igen-igen!!!), mami rávágja: Verdi Aida. Szóval övé a pont! Ilyen a mi mamink! Utánanéztünk, és tényleg! Úgyhogy most neki gyűjtöm a többit...
Köszi Ildi:))))

Kőrösi Mercédesz írta...

Most az a tervünk, hogy ezt a művet is jó lenne meghallgatni élőben... szombaton Beethoven: Eroica lesz a téma, már várom...
És aranyos a filmzenefeljegyezgetős dolog!!!!

Tiffanylda írta...

Köszönöm a történetet! Ilyenek az igazi mamik!:) Gratulálok, valóban OTT a pont!:)Jó érzés nekem, hogy "rám mozdultok", legalább akkora izgalom és öröm, mint számotokra!!!
Képzeld, nekem szerencsém volt Szegeden látni,a szabadtérin, fantasztikus olasz művészekkel,de meg se merem írni, hogy mikor!...Talán a ti Mamitok is ott volt..!:)))
Hol lesz az Eroica?

Névtelen írta...

bocs' mindenkitől ! ( bizonyára az én "hibám?"- de nincs időm visszamenőleg olvasgatni a blogot.
Csak eszembe jutott (...) könyvekről "esett szó ?"...
lenne-e néha "tippetek" (?) - ki-mit olvasott mostanában...
OK!- dehogy kívánnám én a rejtvények "témakört kritizálni!"
mellesleg : ( csak közvetítő vagyok! ) Tel. : 06/20 500 6851 Itt kell megbeszélni... hétköznap 17 óra után...vasárnap "egész nap"... ELADÓ KÖNYVEK PÉCSETT ! - kb. 2.000- 2.500 db. (?) - darabja 20 Ft. (!) - hát, ennyit !
Akit érdekelne... vagy ha továbbítanátok ismerőseiteknek ! Kösz'
***********************************

Tiffanylda írta...

Re@X: NAGYON JÓ a kérdés, ezzel már próbálkoztam és azért hagytam abba, mert minden idézetet, vagy bármit, megkerestek a neten és azonnal meg is találták, úgyhogy naponta küldtem a jó megfejtésekért a tiffany medálokat! Nem volt szerencsés... Akkor csináltuk blogbarátnőimmel a "csendsziget.blogspot.com"-ot. Most már nem küldök senkinek, semmit, csak néha felteszünk valami szép verset saját, ill. esetleges nézelődők örömére.Nézz be, forgasd vissza, nem régi!!!
Az épületekről, festményekről is saját készítésű fotókat teszek be, mert azonnal megtalálják...Túl naiv voltam, de tanultam belőle!
Én most három könyvet olvasok szimultán, de mivel csak este van rá időm, rendszerint azok valamelyikére alszom el..- Csányi Vilmos, Bacher Iván,Faludy könyvei. Mély dolgokba nem megyek bele mostanában, elég az élet maga!:) Szeretem az olvasmányos, szórakoztató könyveket!
Van egy ötletem! Mi lenne, ha Te tennél fel kérdéseket irodalomból??? Nincs kedved ilyen "közös" játékra??? Pótolhatnád a kulturális hiányt a blogomban!!!
Nagyon köszönöm az eladó könyvekről írtakat, pécsieket, Pécs környékieket biztos érdekel. Kitehetem főcímbe???

Kőrösi Mercédesz írta...

Úgy látom, nincs meg a válaszom, pedig írtam:(
Szóval a Pannon Filharmonikusok Segítség, komolyzene! sorozatában lesz a Zeneparkban az Eroica, szombaton 18-kor. Nagyon klassz program, magyaráznak, mesélnek kicsit a művekről, a szerzőkről, érdekessé téve magát a művet a gyerekek és előttünk is. Szüleimet is visszük, hatan megyünk:)

Névtelen írta...

OK!
Persze,hogy kiteheted főcímbe!
Gondolom ,köszönné az illető. (mellesleg hölgy. (nő)
Kösz' a biztatást !- dehogy akarnék én "kérdéseket feltenni!" ("irodalomból)- csak úgy ...érdekelődtem (volna) ki-mit olvasgat. (Minden könyvről én sem tudhatok...) :-)
Mellesleg én iWiW -tag vagyok - és havonta lefotózom a könyveket (könyvtári)- és ott megnézhető,- ( már aki iWiW tag - ismerősöm)
Lehet, átküldöm a képeket @Aranyosfodorkával ? (...)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons