2014/12/09

Advent 2. hete...

 Vasárnaptól már két gyertya ég a koszorún.

Az elmúlt hét gyorsan elszállt rengeteg dologgal, programokkal.

Újabb lambériázás történt, az udvart rendbehoztuk, rózsákat, fügét téliesítettük, néhány kivágott akác felfűrészelése, aprítása, behordása volt műsoron. Azóta folyamatosan esik, úgyhogy a legjobbkor fejeztük be.

Feltöltöttük a madáretetőket, noha még nincs hó, de a cinkék már kopogtattak az ablakon!:) Nem csak ők találtak rá gyorsan!...

Az ablak előtti diófa csipkéket kapott, hogy növeljük a karácsonyi hangulatot.:))) Pár kiszanált, foltos darab, díszítésre jó!:)
A lakás egyéb helyein is lesznek még dekorációk, de várom, hogy javuljon az idő, mert 1-2 ablak tisztítása  elmaradt.

Kiállításon voltam a Zsolnay - negyedben. Egy kedves ismerős - Jon E. Marquette - amerikai képzőművész olajfestményeit néztem meg, amiből párat mutatok nektek.


A legkedvesebb műsor mindig Boldizsár meglátogatása.:) Már ránk mosolyog, hangokat hallat és okosan figyel. Most volt egy hónapos. Repül az idő!...


Sajnos, a hason fekvés, forgolódás miatt, kis kiütései lettek az arcocskáján, de reméljük gyorsan elmúlik!:)
Nagyon kedves, kiegyensúlyozott kis fickó.
Sírni is tud, ha kajáról van szó, de az is jól áll neki!:)

Ja, a szaloncukorról jut eszembe, hát a Mikulás is volt nálunk, illetve az unokáknál. Mindenki megérdemelte a "cukrot, diót, mogyorót"..., virgácsot nem kaptak.(?)

A hétvégi, baráti összejövetel volt az igazi kikapcsolódás, finom ételekkel és közös játékkal. Hiába esett, fújt, nem sok vizet zavart!:)



A mostani hét egy kicsit zsúfoltabb lesz, az ünnepre készülődés vásárlási részét kéne megoldani, ami máris későinek tűnik.:( Azt hiszem, már nincs az az időpont, amikor tömegmentes lenne bármelyik multi, vagy akár kisebb bolt. Én maradok az utóbbinál.

Szeretném, ha az advent továbbra is nyugalmasan telne a takarítás, sütés-főzés, készülődés ellenére! Nektek is ezt kívánom, egy kis hóeséssel, ami növeli a várakozás örömét!:)


Szép napokat, minden Bekukkantónak!:)

4 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszép és jó ötlet a csipke a fákra :) Nálunk is égett a második gyertya, s a várakozás nálunk kettős, az ünnep és a haza indulés :) Nagyon kis aranyos az unokátok :) Szép adventet továbbra is, millió puszi :)

Kavics írta...

További szeretetteljes adventi készülődést! :-)

erdoseva55 írta...

Hú mennyit dolgoztatok! Nálunk is hasonló a helyzet!
A pici kis Boldizsár minden kinccsel felér! Tüneményes kis baba!
Az adventi készülődést, hangolódást jó lenne, ha nyugalomban tudnánk eltölteni. Mi is ezen vagyunk, de ekkora családban, kicsit nehézkesebb, mert mindig sok a tennivaló és nemcsak az unokáim körül, hanem a gyerekeknek való segítés is sok, de örömteli munka . Vagy nem is munka, inkább kedves időtöltés :)

Orsi írta...

Az a diófa.. :O még ilyet? :O ez valami szép :))

Muszáj megint leírnom: gyönyörűűűű ez a csöpp legényke :))

Szép napokat kívánok Mindannyiótoknak!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons