2014/11/23

Téliesedik

Egyre hamarabb lesz sötét - állapította meg Benedek unokám, akivel a csúnya tüdőgyulladása miatt majd' három hetet töltöttünk együtt. Szerencsére már gyógyult, holnap folytatja a sulit.
Korán kell kelni, s a látvány reggelente ilyen mifelénk. Bizony nem jó ilyenkor iskolába/dolgozni menni a pagonyból...

Az iskolások mellett legjobban a fügét sajnálom, mert idén termett volna először, de sajnos későn jutott eszébe! :) Na, majd jövőre talán jobban igyekszik!

Most nagyon jó hasznát vesszük a kályhácskának! Mire felébredek, lobog a láng a kis üvegajtón keresztül. Aranyember első, napindító ténykedése, hogy befűt. Aztán együtt nézzük, hallgatjuk a tűz pattogását reggelizés közben. Nagyon idilli!:) Alig pár fadarab kell rá és ontja a meleget.
Legutóbbi jelentésem óta elkészült a vízmelegítő is. Kapott egy kis rézcsapot, amin keresztül csurog a teának való! 8 liter fér bele, úgyhogy bármire elegendő.
Még valami dizájn lesz körbe a falon és  rendesen letisztítjuk, aztán újra mutatom végleges formáját.
Egyelőre a kazánház/fatároló mennyezeti burkolása van napirenden, mint gyors tennivaló, mert onnan nyílik a padlás és jön a hideg. Harmada van vissza.


Ma megkóstoltuk a kertünkben termett sütőtökök egyikét, annak is csak a felét, mert óriási. Nagyon izgultam, hogy vajon olyan lesz-e, mint az "igazi" tökök, amit imádok?! Olyan lett, nagyon finom volt!:)



Ebédre zelleres csirkemellet főztem. Trollanyu receptje, a Fb.-ról.


Benedekkel sokat kreatívkodtunk. Pl.: gyönyörű virágokat készített krepp papírból Anyukájának, aki most jött ki a kórházból. Reméljük, gyorsan felépül! Igyekszünk mindenben segíteni.

Ma Máténak kezdett el fájni a torka... :( Remélem nem "melegváltás" lesz a vége!... Benedek elmegy, ő meg marad?:( Kicsit sok mostanában a kórház és a betegség...

Drága kicsi Boldizsárt se látom minden nap, pedig de jó lenne! Tegnapi képem azért van néhány...:)

Aranyosan figyel már és érdeklődik.:)
Hamarosan három hetes. Ő is öregszik...:)

Ezen a héten ismét az eü.-nél töltöm az időm nagy részét. Rémesen utálom, hogy hat hete kaptam időpontot holnapra, egy akut problémával... Igazából magam próbálom felállítani a diagnózist a panaszaim alapján, amit az orvosok általában megerősítenek. Na, akkor meg elbizonytalanodom, hogy ezt nem is ők találták ki, hanem én és lehet, hogy mégsem jó...
A legjobb megoldás a RELAX!!! RELAX!!! RELAX!!!:)  OMMMMMM! :)
Tessék, itt van hozzá Tina Turner és a gyerekek, akik nagyon helyesek!:)
Hallgassátok! Jó. Nekem tetszik.




Békés, szép hetet kívánok minden erre járó bekukkantónak!:)

5 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ó az a kályha!!! Menyire irigylem. vagy nem is...majd lesz nekem a következő életemben, csak el ne felejtsem, hogy milyent is szeretnék. Ilyent !
A kreppvirág csodaszép - nem akarnád leírni, megmutatni, hogyan kell csinálni ? Vagy honnan van az ötlet ?

MrsSame írta...

Csodaszép látvány fogad benneteket reggelente.Klasszak a virágok.Jó időtöltés lehetett az elkészítése.
Boldizsár zabálni való. :D
Szép s nyugodt hetet és kitartást az orvoslátogatáshoz.

Kavics írta...

A tűz ropogása, a lángok tánca szívet melengető látvány, nagyon szép (és hasznos) kályhát kaptál hozzá Tiff. :-)
A sütőtök illata a lakásban, hmm de szeretem, mint a kis Boldizsár mosolya..:-)

Tiffanylda írta...

Aranyosf.: Elhiszem, hogy irigykedsz, mert méltó arra ez a kályha!;)
A virág készítését majd megmutatom adandó alkalommal, még a lurkóknak tanítottam a suliban... Istenem, mennyi mindent csináltunk! Most az unokáknál próbálom újra bevetni tudományomat!:)

Melinda, de jó, hogy jöttél!:)
Igen, szerencsések vagyunk a látványt illetően, s a kis Boldizsár nagyszülőjeként főleg!;)
Köszi.

Kavics: nagyon értékelem a "kapást"!:) Igazából már annyit kaptam ilyen és hasonló kézművet, félek, hozzászokom!;) A sütőtök illata és Boldizsár mosolya majdnem egyező, de még fordítva is igaz, mert szinte mosolyog a tök és Boldizsárnak isteni illata van (nem tök)!:D

Vicuska írta...

Minden olyan meghitt és boldogságos körülötted :) Egy három hetes hogy tud ilyen nyitott lenni a nagyvilágra, mennyire kíváncsian figyeli a környezetét, szomjasan issza magába... Legyetek egészségesek!!! A virág-készítésre én is kíváncsi vagyok :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons