2014/11/11

Különlegességek

A langyos ősz megengedi, hogy a kertben tartsuk még a répát, céklát, zellert, mángoldot. Szeretem frissen behozni, harmatosan, roppanósan, ameddig csak lehet!
Tegnap került sorra a csíkos és fehér cékla kóstolása. :) Nézzétek, milyen guszták a sárga mellett! Az "eredeti" lilát már le se fényképeztem.:)

Így néz ki a belőlük nyert lé, némi sárgarépa hozzáadásával.:) A répa alászáll.


Benedek tüdőgyulladásból lábadozik. Napközben velem van. Szerencsére már láztalan, köhögése is csitul, így kimehetünk levegőzni, ebben a gyönyörű időben.A természet egyre csodálatosabb!!!...







Csipkebogyót szedtünk. Kipróbálom, milyen ebből a pálinka.:) Csak egy üveggel. Nem nagy befektetés. Úgy hallottam, különlegesen finom.
Az a "baj", hogy nem iszunk, de szerencsére a barátaink szívesen kóstolgatják a diópálinkánkat is, már alig van belőle. :D Kell egy kis extra! ;)

Sajnos, a paprikát már leszüreteltük és türelmetlenül kihúzogattuk a kertből. Igaz, a nyirkos, hűvös hajnalok tönkretették.
Egy tavaly megmentett, cserépbe ültetett tő viszont ontja a terméseit az ablakban.:))) Nem tudom a fajtáját,  mi tulipánpaprikának hívjuk. Enyhén csípős, nagyon finom.


Tegnap töltött gömbcukkinit sütöttem új recept alapján, ami kettőnkön kívül nem aratott nagy sikert..., pedig fincsi volt.
Darált baromfi hagymán, fokhagymán párolva, egy üveg szardellával, mustárral, borssal, pici erőssel vegyítve és beletöltve a kivájt cukkinikbe. Alá egy kis bor, legvégén a tetejére sajt. Párolt zöldséggel tálaltam. Ennyi. Nekem bejött.;)


Próbálkozom egy kis üvegezéssel, de nem szívesen, mert a két hónapja tartó köhögésemre még nem találtak diagnózist. Hat hete várom az allergológiai vizsgálatot...Még kettő van vissza az előjegyzésig...:( Sehol nem érdemes betegnek lenni, de Magyarországon kiváltképp!
Félkész, táncoló angyalkák és kiszabott testvéreik. Úgy terveztem, mécses fog világítani mögöttük, plusz ez-az kéne még hozzá..., de könnyen lehet, hogy csak jövőre fognak világítani, mert oly sok a program....

A Legkisebb is hamarosan hazakerül a kórházból. Alig várom, hogy magamhoz ölelhessem és dajkáljam egy picit!:)))

Ugye milyen gyönyörű? Nem is értem, hogy lehet ilyen szabályos a kis kobakja egy újszülöttnek?:D
Mindenképpen  a különlegességekhez tartozik!;)  Drága, kis Boldizsár...:)

Ezek lettek volna az én különlegességeim mára. Reméljük, a holnap is tartogat hasonló szépeket!:)
Használjátok ki a tavaszias őszt, legyen szép napotok!:)

5 megjegyzés:

Orsi írta...

Istenem, de gyönyörű pofija van Boldizsárnak!!! :) Szinte érzem azt a drága baba illatát :)

Szépséges napokat kívánok Nektek!

Piros írta...

Úgy néz ez a kis Boldizsár mint egy ovodás !! Gyönyörü, formás baba. Én is ölelgetném szivesen.

aranyos fodorka írta...

Kérdések cékla ügyben: hol/hogy vetted ? magban, palántában, itthon, külföldön,krisnásoknál ? Nem láttam de nem is hallottam ilyenről. És az íze ? hasonlítva a vörös rokonhoz ? Jó lenne, ha nem csak az esztétikája változott volna, hanem az íze is. (Nálunk sajnos a hagyományos egyszerűen "már nem megy"... - ezért lenne jó tudni, hol lehet ilyent szerezni.) A piacon még nem láttam...

A baba meg - valóban nagyon aranyos. A te unokád.:-) Olyan aranyos, mint a többi....

Tipitá írta...

Azok a céklák nagyon izgalmasak!
Csodálatos fotók!
De a legutolsó!!! Szépséges baba! :)

Tiffanylda írta...

kyOrsi: köszönöm, én is imádom a babaszagot, megyek is inhalálni!:))

Piros: Köszi a dicséretet, valóban okos feje van, de rögtön 3 évet ne öregítsük!:))) Mondjuk bölcsis!;)

Aranyosfodorka: a cékla magokat rendeltem,itthon, ha érdekel átküldöm a címet. Az íze is más, pl. a sárga erősebb, a fehér kicsit mogyoróízű, de a leve az én torkomat csípi. A vörösé is!!! A férjem egy hajtásra issza, én egy kanáltól is vinnyogok.
Igazából még eredeti cékla salátát nem készítettem belőlük.

Köszi a bókot, a baba tényleg az én unokám!:D :D

Tipitá: köszönöm neked is a kedves reagálást!:) Külön öröm, ha "régit" találok az ismerősök között!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons