2014/10/06

Javul a helyzet

Vírusok menekülőben, a köhögés még nem múlt el.

Vasárnap sok év után elmentünk a vásárba, néhány csak ott fellelhető darabot szerettünk volna, no meg egy kis "lábadozós" program az aránylag szép időben, de nem jártunk szerencsével. Pontosabban..., de!:)

Aranyember egy pici rézcsapot szeretett volna, amilyen régen a konyhai falikutakon volt, de nem talált rá.
Én a dédanyám megörökölt mérlegére kerestem réz tálakat, de 17.5 cm átmérőjű nem volt, csak kisebb, az viszont nagyon lötyögős lett volna. Nem baj, kivárjuk!:)

Minden olyat találtunk, amit nem akartunk - ahogy lenni szokott!:D
Pl: beleszerettem ebbe a gyönyörű, fali gyertyatartóba.:) 180 fokot fordul és harmonikaszerűen kihúzható, betolható.
Most őszintén, ti ott hagytátok volna? Ugye, hogy nem! Köszönöm a megerősítést!:)))
Lesz vele egy kis munka, mert nem csak piszkos, de festékes is, aminek eltávolítása egyelőre fejtörést okoz.

A rézről mivel jön le az olajfesték?:(

A másik darabot nem fotóztam le, majd csak akkor, ha kikupáltam!:) Az idősebbek ismerik a régi, fali sótartót, ugye? Nnna, hát arról lenne szó! Fából van, egy helyes kis doboz, nyitható tetővel. Az biztos, hogy a konyhai gőzt azonnal magába szívja a só, de ez régen is így volt, sőt, a mai műanyag és cserép edényekbe is képes "beállni"! Rizst kell közé szórni és az felszívja a nedvességet!

Láttunk sok érdekességet, szívfájdítóan bánatos, gazdára váró, kedves kutyákat...:( Nem is megyek többet arra!
Ami tetszett, egy bizonyos óriás nyúl, amire azt hittem, hogy egy kis medvebocs!:DDD Azt mondta a gazdája, hogy 8 hónapos és 8.5kg!!! Kissé bizarr a "naccsága", de nem bánnám, ha itt ugrálna az udvarunkban!:) A nagy gyerekek nem rajongtak az ötletért, merthogy miért kéne? Szerintem a kedvességéért, szépségéért... Ők azt mondják, csak összepiszkítja az udvart és a nyúl az buta, nem tudod megtanítani semmire!:( Hááát, valószínű igazuk van, nem mentem vissza érte - egyelőre:)

Voltak gyönyörű tyúkocskák, na még az se lenne rossz, kb. 20 db!:) Szóval, elkalandoztunk egy kicsit nem csak fizikálisan, de elméletben is. Jó volt!

Itthon elkezdtem kicsit dolgozni, mert karácsonyig már tele a naptáram programokkal!
Nem csak a Jézuskát várjuk, hanem rokonokat egy másik földrészről és ami a legizgalmasabb és örömtelibb, a 6. unokánkat!!!:)  Ne kérdezzetek, babonás vagyok!;) Majd, ha megérkezett, szólok!:D
Az idén, nálunk egy hónappal az igazi előtt már megkezdődik egy "advent".:)


Hétvégén nagy kényeztetés volt, csúsztatott palacsinta formájában. Sajnos, az utolsó - legfelső - darabot kicsit elégettem, de nem volt mit tenni! Peches napom volt, mert a diótöltelék is elfogyott pont az utolsó sornál, így azt kénytelen voltam mazsolával megszórni!:) Ennek ellenére valahogy mégis elfogyott, jutott belőle a "szomszédéknak" is és nem reklamált senki.:) Édesség igényünk jó időre, totálisan kielégítve!

Aranyember erősen ténykedik a kémény körül. Szűkös a hely, de kigondolt valamit és abból nem enged!:) Meglepetés készül. Amint lehet - és lesz mit -, mutatom a fejleményeket.:)
Naplementekor felmentünk a dombra körülnézni. Olyan gyorsan fotóztam, mint még soha, mert a szúnyogok úgy jöttek ránk, hogy el se tudom mondani! Most sajnáltam először, hogy nincs farkam, amivel elhessenthetném őket!:)
Így sikerültek...



A dézsás tölgyek, fenyők is óriásit nőttek a csapadékos nyárnak köszönhetően!
Kellemes nézelődést, szép estét és holnap is süssön rátok a Nap!:)

Ezt a számot bárkitől, bármikor, nagyon szeretem...

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Ugye, milyen jó a zsibin nézelődni ? Én is szívesen megyek oda, még akkor is, ha semmi venni-keresnivalóm nincs. Elmerengek az ott látható némelyik tárgy sorsán... Ha jó idő lesz, tán én is lemegyek jövő vasárnap.
Mellesleg: csak nem padkás kemence készül ? Hű, de irigyelnélek, ha ez lenne a meglepi....

Bogi írta...

Amikor még otthon laktam, én is imádtam a zsibin mászkálni. Valami mindig hazajött, ha kellett, ha nem. :D Az állatos részre viszont sosem megyek. Sokszor megsajnálom a kedves kis tekinteteket, sokszor szörnyülködöm, hogy egy apró kalitkának hívott valamibe madarak tömegei vannak zsúfolva. Nem az én gyenge lelkemnek való. :)
A sok jó hírt egyébként örömmel hallom és már mindenre nagyon kíváncsi vagyok, amit most még nem mondhatsz, nem mutathatsz. :)
Nemrégiben egyébként sétáltam a városban és egy lámpás szaküzletnél tiffanyba botlottam. Azonnal eszembe jutottál. Tiffany csigák is voltak (legalábbis én annak véltem) és le is fotóztam, hogy majd alkalom adtál elpostázom neked valahogy a képeket, hátha megihlet, vagy csak megcsodálod őket, ha még nem láttál esetleg ilyet. :)

Kati írta...

Én is szeretek ilyen piacokon nézelődni, sajnos túl sok minden akar mindig velem hazajönni :) Puszi :)

MULTMENTO írta...

Szép a réz gyertyatartó. Az olajfestéket meg lehet próbálni hideg zsíroldóval leszedni. Az a fémet nem teszi tönkre. A minták közül egy erős fogkefével a zsíroldó által meglazított festék kijön.

MULTMENTO írta...

Szép a réz gyertyatartó. Az olajfestéket meg lehet próbálni hideg zsíroldóval leszedni. Az a fémet nem teszi tönkre. A minták közül egy erős fogkefével a zsíroldó által meglazított festék kijön.

Tiffanylda írta...

Aranyos fodorka: mindig is imádtam a zsibit, még külföldön is a piac és az ilyenféle vásár az első, amit megkeresek!:) Ez valamilyen betegség lehet, de jó!:D
Bocs, de még titok a "titok"!:)

Mirci: egyetértek minden soroddal, főleg az állatos témában.
A titkokra majd apránként fény derül!;)
Kedves vagy, hogy gondoltál rám a tiffanys bolt láttán! Örülnék, ha elküldenéd a fotót! E-mailben nem tudod? csabaildi33@freemail.hu

Kati: köszönöm a reagálásod a sok elfoglaltságod mellett!:) Remélem a sok gyönyörűség mellett - amit láttam a Fb.-on -, ott is megtalálod a zsibit!!!:) Minden jót, sok szerencsét nektek!;)

MULMENTO: köszönöm, hogy benéztél hozzám és egyetlenként reagáltál a fontos kérdésemre! Kipróbálom és bemutatom az eredményt!:) Nézz majd vissza!:)

Éva írta...

Örömmel olvastam élményben bővelkedő beszámolódat! Hogy nem unatkozol az biztos! Kívánok szép napokat és jó készülődést!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons