2014/09/05

Nyárvég

Tartozom a hétvégi, dunai képekkel.
Milyen jó, hogy elmentünk! Azóta csak dörög, villámlik, esik és sötét felhők úsznak felettünk.
Állítólag hamarosan visszatér a nyár. Úgy legyen! Még ha kicsit vénasszonyos is, jó lesz! ;)
Addig is elteszek egy kis darált paprikát, összeszedem a napi lepotyogott diót és kupacba gereblyézem a leveleket. A kerthez a sár miatt még nem lehet nyúlni, csak a termést leszedni.

A mi szárazföldünk!:)

Ahogy itt hagytuk 2 éve...


Gyönyörű a part! Az árvíz kitakarította a sátrak helyét, csak fel kellett volna verni, de ehhez már hűvösek az éjszakák!:(
Inkább főztünk egy búcsú halászlevet!


Teli hassal bámultam a gyönyörű eget, a jópofa felhőket.

Járnak még a szépséges hajók is. Több évtizede tervezzük, hogy valamelyik kerek évfordulón utasként fogunk részt venni egyik Amadeus-on , de egyelőre csak a partról irigykedünk!...:)))

Korai már a naplemente, gyorsan nő az árnyék. A ránk leselkedő szúnyoghadat megelőzve, elhagytuk a szigetet.

Másnap végig jártuk a bajai bolhapiacot, néhány zsákmányt begyűjtöttünk, majd ismét kihajóztunk.
Méltóképpen búcsúztattuk az idei nyarat augusztus utolsó hétvégéjén!

Hétfőn megjött a hidegfront, mi pedig megvettük az új kazánt!!!:) Jöhet a rossz idő - ha nagyon muszáj! Most a beszerelése van műsoron. Ez már nem olyan rossz program, azt jelenti, haladunk!;)
Szépséges napot mindenkinek!:)

8 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Mi a csuda az a műag. dobozban a paprikák alatt ? Kukacok, vagy tészta ?
Szép felhőket fotóztál, én is szeretem bámulni őket és beleképzelni mindenfélét.
Klassz a kazán - még a színe is meleg !

Orsi írta...

de gyönyörű az a sziget, az egész partszakasz! tényleg jól el lehet ott tölteni a napot, főleg ha olyan szép időben van/volt részetek :)

méltó nyárbúcsúztató volt :)

Tiffanylda írta...

Aranyosf.: otthon kifőztük a tésztát a halászléhez, hogy a helyszínen ne kelljen vele vacakolni! A többi a bográcsban össze volt készítve, csak a vizet, fűszert vittük hozzá. Így patent!;)

Tiffanylda írta...

kyOrsi, ez nekünk, szülőknek egészen fiatalkori szigetünk, ahova elvittük a gyerekeinket, majd az unokáinkat is és természetesen ők is beleszerettek!:) Egész évben erre a nyaralásra vágyunk mindannyian!:) Két évvel ezelőtt - meg még előbb is - írtam egy "sorozatot" a blogomba, megosztottam minden nap élményét az olvasókkal. Talán előjön Neked, ha beírod a keresőbe, hogy Lakatlan szigeten 1.,2., stb... Ez itt az első beszámoló linkje - ha érdekel. http://tiffanylda.blogspot.hu/2012/08/lakatlan-szigeten-1.html

ivetabt írta...

Most jöttem haza a Dunától. Mi a Duna és a Kis Duna között lakunk, a Duna legnagyobb szigetén, a Csallóközben. Most viszont a kedvenc helyeimet jártam be: Párkánytól lefele, a szlovák oldalt, Esztergom, Visegrád. Annyi energiát adott! Arra gondoltam, Jókai Arany embere is erre hajózott. ♥

Orsi írta...

Köszönöm, el fogom olvasni, mert tényleg érdekel! :) én sokkal jobban szeretem az ilyen helyeket, mint a nagyon puccosokat :)

Tiffanylda írta...

superwomanatwork: irigyellek kicsit, hogy ilyen fantasztikus helyen élsz! Ó, ha a Duna mesélni tudna!... A Fekete-tengernél kéne meghallgatni!:)
Elhiszem, hogy ettől a túrától feltöltődtél.:)

Tiffanylda írta...

kyOrsi: Amennyiben érdekel az egész dunai nyaralás, a "Kedvencek"-re kattints - ott a blog tetején -, majd a Dunára és a legrégebbi bejegyzéseknél kezdd!:)
Mi is a természetet részesítjük előnybe, amíg nem öregszünk meg annyira, hogy nem tudunk kimászni a sátorból!:D

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons