2014/08/18

Mindenhol jó...

...de legjobb itthon!:)

Rengeteg a munka, a nyaralás utáni tennivaló, de helytállunk!
A kert elég elszomorító, mert amíg mi távol voltunk, a paradicsomunk tönkrement és talán a legjobban erre a termésre számítottam.:(  Holnapra intéztem befőznivalót a piacon, aránylag jó árért. Nincs mire várni.
Még 20-30 üveg lecsó is hibádzik, vagyis vannak apró elfoglaltságok...

Jókat - új dolgokat - főztem, sütöttem, töltött karfiolt, aminek a tölteléke olyasmi, mint a spagetti - pizza szósz, de forrón jön hozzá a reszelt parmezán , ettől kicsit összeáll és akkor kell a rózsák közé masszírozni. Az egészet egy nagy fóliába kell csomagolni és be a sütőbe! Tettem mellé - a fólián kívülre - szeletelt édesburgonyát - félidőben, mert hamar puhul - és azzal fogyasztottuk. Sikere volt!:)


Sajtban hempergetett sült cukkinit,


... a szokásos vödörnyi salátát,


... finom töltött alma nasit, stb.
Utóbbi egyszerű, karobos tört mogyorót - natúr boltban lehet kapni, néhol nutellino néven -, egy zacskóval használtam, pici vízzel kikevertem, hogy krémszerű legyen. A félbevágott almákat kicsutkáztam, helyükbe töltöttem és vajas tűzállóba tettem, lefelé fordítva, majd forró sütőbe toltam.
2 tojásból, kis kakaóval készítettem egy piskóta tésztát és kb. negyed óra múlva kivettem a sütőből, majd mindegyik alma tetejére tettem egy evőkanállal és visszatoltam 20 percre.
Akkor jó, ha az almát már át lehet szúrni, de nem töttyedt, puha. Nálunk szerették, de hát itt mindenevő a népség főleg, ha gyümölcsről, édességről van szó!:)


Befutott egy nászajándék rendelés is, amit gyorsan kellett teljesítenem. Egyszerű ékszerdoboz, amit a különleges, olvasztott üveg darab tesz izgalmassá. Még ki sem hűlt, mikor elvitték, úgyhogy csak esti, lámpafénynél készült kép van róla, amit a munkaasztalon készítettem. Nem a legjobb.


Hétvégére kézműves vásárra hívtak, még mindig nem döntöttem el, hogy menjek, vagy sem... Pár dolgot nem ártana készíteni..., de mikor is?:)

Nagyon érzeni, hogy itt leselkedik az ősz! A meggyfáknak már szinte nincs levelük, a dió is hullatja, naponta kell már gereblyézni. Hidegek az éjszakák. Naponta szüreteljük a tüske nélküli szedret, gyűjtjük a bodza bogyóját...
Sajnos a dunai nyaralásból nem lett semmi az idén sem, pedig nagyon reménykedtük!:( Mikor mehettünk volna, magas volt a vízállás, most meg az éjszakák hidegek ahhoz, hogy gyerekekkel sátrazzunk.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy az idei nyár bőséggel adott a srácoknak - és mindannyiunknak - élményt. Lesz mire emlékeznünk a hosszú, ködös, havas napokon!... Azért, jó lenne még egy utolsó, búcsú  strandidő a suli kezdése előtt!:)

Szép estét, napsütéses keddet minden bekukkantónak!:)

8 megjegyzés:

Kati írta...

Mennyi finomat főztél :) Az az alma nagyon tetszik, meg a karfiol is , meg minden :) A dobozka is :)

aranyos fodorka írta...

Látva a karfiolodat, eszembe jutott, hogy neked még nem ajánlottam(azt hiszem) a kakaós karfiolt. Ha nem ismeritek, feltétlenül próbáljátok ki. Nagyon finom (Normális borssal is, nem csak az extravagáns Cayen borssal, csilivel és holland kakaóval....)

Bogi írta...

A doboz mesés lett, az ételektől szokásosan megindult az étvágyam. :D
A nyaratok olvasva is izgalmas volt, és remélem továbbra is ilyen jó érzés lesz hozzád jönni. :)

Nálunk az iskolások már második hetet járják, itt csak 5 hét a nyári szünet. Viszont az idő sem alkalmas arra, hogy még egy utolsót strandoljanak... :D

Tiffanylda írta...

Kati, köszönöm szépen, örülök, hogy minden tetszett!:)

Aranyosfodorka, nem lehet az, hogy a kakaós karfiol ötletét nálam olvastad?:D:D Nem akarok nagyképűsködni, de nekem gyanús...:) Kösz, én már rég szeretem!:)

Mirci, köszi a dicséretet, igyekszünk megelégedni a nyár adta élményekkel, valószínű itt sem lesz már strandidő!
Sajnálom az iskolásaitokat!:( Nagyon kevés az az az öt hét. Talán azért nálatok év közben kicsit több az ünnepnap, vagy síszünet, ilyesmi, nem?

Bogi írta...

Igen, igen, van síszünet. :) Igazából legalább nem esnek ki annyira a ritmusból, mint az otthoniak és mire dolgozó emberek lesznek, már nem lesz olyan szörnyű, hogy a 2.5 hónap helyett csak 20 nap az éves szabadság. :)

Tiffanylda írta...

Valóban ésszerűbb lenne nálunk is így megoldani, hozzászoktatva őket, de a síszünet itthon nem töltené be a valódi funkcióját, csak bizonyos családoknál. Sok-sok magas hegy kéne és egy totális átalakulás mindenben!:D No, meg a kivitelezéshez min.100 év...:D

Bogi írta...

Valószínűleg igazad van. Viszont nem elhanyagolható az sem, hogy szervezésügyileg is sokkal okosabbak a dolgok szerintem. Pl 3-4 évre előre megkapják a szülők a tanév rendjét, és nem az első napi évnyitó megy el ezzel. Tudtommal nincs is évnyitó, csak megkezdik a tanítást és kész. A szülőnek meg nem utolsó percben kell kitalálni, hová tegye a gyereket x időben, és nyáron sem kell halálra aggódnia annak, aki dolgozik és nincs nagyszülő, hogy mit tegyen a gyerek 2.5 hónapig, ha nincs pénz táborra, egyebek. :)

Tiffanylda írta...

Igen, igen... Szervezésügyileg IS a béka feneke alatt vagyunk, egy ovis jobban átlátja a dolgokat, mint az ország vezetői! Mondom én, hogy 100 év kell!:D Minimum!!! Nekünk sajnos már mindegy, öregek vagyunk a változtatáshoz... Te viszont ügyes voltál!;) Élvezd, családilag!!!:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons