2014/07/12

Sok vihar volt mostanában

Végre, változik az időjárás, talán nyaralós nyár is lesz, mire igazán kikapcsolódhatunk!
Mintha Medárd lett volna - vagy az volt, csak nem figyeltem?:( -, úgy ömlött napokig az eső egyik percről a másikra, gondolom észrevettétek ti is!;)

Egyik reggel ismét szürkeségre ébredtünk és az első udvari kilátás valahogy nem a megszokott volt!... Az óriás - vagy 15m magas, 40 éves - fenyőnk egyik oldalsó ága letört. Nyomasztó, szomorú volt a látvány!
Aranyember gyorsan felmérte a terepet és esőszünetekben nekilátott eltakarítani a hatalmas rumlit.
Nézegette, hogy miben okozott kárt, mire esett rá a combvastagságú ág, 1-2m-es oldalágaival.
A függőágy egy kicsit megzakkant, de amúgy se volt toppon..., viszont az 1-2 hete ajándékba kapott és kiültetett Móni névre hallgató csodás rózsafát sikerült hátba vágnia... Megdőlve szomorkodott.:(
Motorfűrész börrent és már szórta is a forgácsot.

Pillanatokon belül rengeteg tuskónk, óriási gallyunk lett és semmihez sem hasonlítható - esetleg karácsony hangulatához - bódító fenyőillat. Az egészben az volt a legjobb! Azt hiszem Aranyembernek is, mert ő sokáig dolgozott Németországban - viharkár miatt kidőlt óriás fenyők feldolgozását irányította - és szép emlékei (is) vannak. Pl. a fenyvesek illata...:)))
A hatalmas ágat megkérgezte, használható részét levágta, az sok mindenre jól lehet még, ha kiszárad.
Egyre nagyobb volt a felfordulás az udvaron...

 ..., de ahogy a gallyak helyükre kerültek, gyönyörű rend lett!:)
Mónit kicsit megtámogattuk, nincs nagy baja, csak megsértődött!:) Igaz, most kicsit sárgul néhány levele, de szerintem ez csak a stressz!;) Hajrá, Móni!!!

Én csak szemlélője voltam a nagy munkának, mert sok dolog volt a lakásban is, pl. főztem egy naggyon jó Briami nevű görög lecsót. Bárhol megtaláljátok a neten, hadd ne írjam le! Majdnem úgy csináltam, ahogy mindenhol le van írva, csak egy szem krumplit tettem bele, mert elszoktunk tőle.

Azért a kerti asztal alatti téglás részt egy lapáttal és egy kapával rendbe tettem, mert kb. 10cm-es hordalékot rakott le az esővíz... Még kis elvezető csatornákat is csináltam, ha VÉLETLENÜL újra esne! Nem kellett sokáig várnom!:( Másnap ismét szakadt és megint SÁR VAN az asztal alatt, mellett!:( Megvárom, míg felszárad az egész...

Akik igazán élvezői ennek az időnek, a szomszéd két, édes kacsája! :D Szeretem nézni őket!:)

Ezzel a képpel kívánok szép estét, nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek!:)

Ja! A szuperholdat ne felejtsétek el megnézni!:) Itt felhős az ég, sajnos...
188102243

Képek az internetről.. és amit még tudni kell a jelenségről: "...abból adódik, hogy a telihold egybeesik azzal a pillanattal, amikor a Hold elliptikus pályája mélypontján, a Földhöz legközelebb halad el."

6 megjegyzés:

Piros írta...

De jó, hogy van egy Aranyember a háznál !! Csak kimegy és rendbetesz mindent. Irigyelni való !
Itt is itélet idö volt, de szerencsére mi mindig a szélén vagyunk és nincs nagy baj, de tölünk 50 km-re már nagy károk voltak.Jó helyen lakunk.

aranyos fodorka írta...

Micsoda szerencse, hogy nem lett nagyobb károtok a fenyőág letörése miatt! A hatalmas, gyönyörű fákat úgy sajnálom egy ilyen baleset után. De látom, nálatok azért egy csúcs legalább megmaradt.Milyen érdekes, mintha az öreg fa előre tudta volna, hogy szüksége lesz egy "mellékágra" !

Kavics írta...

Éreztem is a frissen vágott fenyőillatot... nagyon szeretem, tuti, hogy ott sündörögtem volna én is és gallyaztam volna :-D
Móni túléli, hajrá! :-)
A receptre rákeresek, jól nézni má` megint... :-D köszi!

Orsi írta...

De sajnálom azt a szép fenyőágat! gondolom az az egyetlen vigasz, hogy minden részét tudjátok hasznosítani, semmi nem vész kárba.

Eső itt is esett (végre!!) nagyon vártuk már, szerencsére nagyobb pusztítás nélkül megúsztuk.

Néztem én is a szuperholdat, olvastam róla már előzőleg, sajnos az elején nem láttuk, mert felhős volt, de utána kitisztult.

Nagyon szeretem az égi jelenségeket, különlegességeket. Vagy két éve kimentünk az itteni kisvasúttal fényszennyeződés mentes helyre, csoportosan, bámulni a csillaghullást :) Élmény volt az is!

Bogi írta...

Kárról nem hallottam a környéken, de itt is egy hete folyamatosan esik megállás nélkül. Nem is tudom, hogy bírja a környezet ezt a sok esőt, de a folyók hatalmasra duzzadtak...
Sajnálom, hogy a fenyőtök és a rózsátok is megsínylette az időt. Remélem nem lesz több gondotok. :)
A kacsákon jót derültem! :)

Kati írta...

Hát igen, nálunk is volt a múlt héten egy olyan viharos éjszaka, hogy semmit se aludtam, úgy féltem egyedül :)
Sajnálom a fenyőtöket, nagyon szép volt.
Az a lecsó pedig nagyon guszta, rá kell keressek :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons