2014/07/06

Programdús hétvége

Péntek, szombat, vasárnap képekben.
Látogatóban voltuk régi barátoknál, akik még a diétánkat is szem előtt tartották, így újabb receptekkel gazdagodtuk! ;) 
Jakab velünk jött, mert a két nagy egész napos kajak edzésen volt. Nagyon szeretnek járni! Ő viszont még kímélgeti a karját.
Ez a magos Abonett - féleség isteni volt! Holnap kipróbálom.

Szerencsére játszópajtás is akadt a házban. ;)

Az alábbi zöldséges pitéket már másnapra sütöttem, mert egész napos kirándulásra mentünk. Óriási strandolás volt a kedvenc élményfürdőnkben, Dávodon.
Fokhagymás joghurt jár minden szeletre...:)

Ez a bizonyos boci, boci tarka nevű süti, amivel a srácoknak igyekeztem kedvezni. Nem is maradt!:) Recept Csillától, de nem tudom belinkelni, nem találom...:( Pótolni fogom!

Gyors reggeli, kókusztej egy banánnal összeturmixolva és egy kocka étcsokival megszórva.

Ez itt már blikk a kompról... Remélem, hamarosan közelebbről is találkozunk a Dunával!

A túloldal, az összeboruló fákkal és a strandolás.

Az esti kompon, hazafelé.

Pécsett egy piros lámpánál megállva fotóztam ezeket a képeket. Számomra elképesztő volt hogy milyen alacsonyan repült! Aztán rájöttem, hogy valószínűleg szúnyogriasztás folyik, de hogy még a lakásokba is bepillantást nyerhetnek!?... Ez a magasság - ill. "alacsonyság" normális, vagy csak nekem szokatlan?

A mai nap sem kellett éheznünk, összedobtuk a "szomszéddal", amink volt, így aztán nehezen választottak! Mindenki a bőség zavarával küzdött.

Amit én készítettem, az a kertből szakajtott gömbcukkini - k töltve, indiai módra. Vagyis: a legegyszerűbb natúr krémsajt, zöldhagyma, só, bors, curry és 1-2 dl kuszkusz, főzés nélkül! - a cukkini nagyságától függően, itt 2dl -, mindezt alaposan összekeverve. A belsejét kivájtam - felhasználható a tepsibe szórva!-, megsóztam, olívaolajjal meglocsoltam és a tölteléket belekanalaztam, tetejét rátettem és 200 fokos sütőben, lefóliázva sütöttem 40 percig, aztán fólia nélkül még 10 percig. Tejföllel fogyasztottuk. Nagyon fincsi!

Itt alant, ez a görögös egytál véletlenül született, mert volt egy darab lesütött pulykamellem, ami száraznak bizonyult. A fiúk csak tologatták a hűtőben, úgyhogy gyorsan kitaláltam egy szószt, ami nem éppen diétás...
Ebben a fületlen, ámde szuper teflonos lábosban megsütöttem kb. 1 kg apróra vágott, sózott krumplit. Sütőben, kevés olajat aláöntve.
Egy másik lábosban 1 fej hagymát megfuttattam olajon, 1-2 piros színű paprikát tettem hozzá apróra vágva és összesütöttem. Maradék Fetát - pontosabban krémfehérsajtot - aprítottam hozzá, megszórtam görög fűszerekkel, majd felöntöttem főzőtejszínnel, hogy mártás jellege legyen.
Ezalatt szép pirosra sült a krumpli, amire rásuttyantottam a tejszínes mártást és pár percre visszatoltam, hogy összeérjenek. Nagyon finom lett és egy cseppet sem volt már száraz a hús!!!:)))
Ez nagy bűnözésnek számított, úgyhogy a vacsorát el kellett felejteni...:(


Aranyember rengeteget dolgozott ma a fenyőcskéivel. Minden nyáron gond, hogy ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Tavalyelőtt volt az a kíméletlen hőség és bizony sok kiszáradt, elpusztult, hőgutát kapott.
Most kitalált egy árnyékolási módszert, maradék anyagokból. Jó sokat dolgozott vele, de szuper lett! "Akik" alá kerülhettek, már boldogok!:) Sokat számít ez a "krumplis zsák" anyag, az ember nem is hinné!
Még egyet szeretne csinálni, hogy a többi kicsinek is jó legyen! Azért óva intem, hogy ebben a nagy melegben, a dombon töltse a napját. Igaz, hét közben azért mással is foglalkozik. Többek között egy újabb polc is készült a fürdőszobába! Igazi Aranyember!!!:) Mit nem adnátok érte, IGAZ?:) DE nem eladó!!!:)

Végül egy naplementés - nem túl jó - fotó a túloldalról, ahol sasszeműek láthatnak egy kis őzikét.:) Ott jobbra... Én is utólag vettem észre!:)))

Nos, ennyi volt a zajlás mostanában. Hogy én mit csinálok, azt nem tudom, mert egy percem sincs, elfáradok és mégsem tudok semmit felmutatni!... A háztartás rémes, minden időt elvisz! Így van? Így!:) Na, ugye?:)

Akinek van lehetősége, használja ki a holnapi kánikulát víz mellett, aki nem, sötétítsen be és vegyen hideg lábfürdőt... Vigyázzatok magatokra!

Legyen nagyon szép hetetek!:)

4 megjegyzés:

Kavics írta...

Igazi gazdag hétvége, ahogy Nálatok már megismertem... tele mókával, élménnyel, finomsággal, gondoskodással. :-) Méghogy semmit sem tudsz felmutatni...? Ezt ugye nem mondod komolyan...? :-D
A 19. képet mikor először megláttam a new yorki szeptember 11. ugrott be... minthe a házba repülne be a gép :-O Ilyen alacsonyan szálló gépeket én sem láttam. Sok a szúnyog felétek?
Aranyember tényleg ügyes, frappáns megoldása a fenyőknek mutatós is! Az az egész hegyoldal a Tiétek?
Az őzikét nem vettem észre, csak sejteni vélem, hogy hol lehet :-)
Nektek is szép hete Tiffanylda! :-)

Bogi írta...

Kaviccsal kell egyet értenem... Még hogy, semmit nem tudsz felmutatni... Jah.
Gömbcukkinit még soha nem láttam, de talán a hagyományos verziójában is elkészíthető a recepted?! Mindenképpen teszek egy próbát, mert imádom a kuszkuszt és a cukkinit is. :)

Kati írta...

Sokszor irigylem kicsit a ti élménydús hétvégéiteket, hát itt felénk nem nagy a nyüzsgés, elég unalmasak a nyári napok :) Strandra hetek óta kívánkozom, de csak 3 napja van strandidő, s a strand is messze:) De hátha összejön egyszer. Szép hetet nektek továbbra is :)

Orsi írta...

ezen a sok finom kaján ahogy végignéztem, már jóllaktam :)) egyik gusztább, mint a másik!

De jó lehetett lubickolni a strandon! azt sem tudom mikor voltunk, pedig itt is van, meg Hajdúszoboszlón is...csak eljutunk a nyáron mi is egyszer {kétszer...háromszor:) }

Pont ilyen repülő irtott nálunk is szúnyogot a múlt héten, még kint voltunk a kertben mikor jött, huhhhh, tényleg nagyon alacsonyan száll (kb.50 m, vagy lehet kevesebb, nem tudom megítélni),de gondolom így hatásos a szúnyogok ellen.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons