2014/06/07

Június...

... akkor pedagógusnap, vizsgák, és a tanév zárásának hava. :)
Egy szolfézs, egy fuvola és egy klarinét vizsga jutott nekem, ahova elkísértem a gyerekeket.
Szegény Jakab, a gipszes karjával nem nagyon tudott tapsolni, csak a pad alatt...:( Így is nagyon ügyes volt, a testvéreivel együtt!
Ezzel a zeneiskolai tanévet befejezték. Végre! :)

Az iskolában is minden mérettetés megtörtént, osztálykirándulások megvoltak, a jövő hét laza lötyögés és aztán menthetetlenül itt a VAKÁCIÓ! :)))
Reméljük, a Legkisebbről lekerül a gipsz, kiveszik a fémeket a karjából, aztán hamarosan strandolhatunk együtt!... Sosem jön jókor egy ilyen baleset, de most veszélyezteti a nyári, felhőtlen pancsolást és még érzékenyebben érinti a gyereket, gyerekeket, merthogy a többiek is sajnálják...:(

Az elmúlt két hétben sokat dolgoztunk a birtokon, házban egyaránt. A csemeték dédelgetése, locsolása, a heti rendszeres fűnyírás, igen sok időt igényel.
Még szerencse, hogy a család két oszlopos férfi tagja jó kedvvel és szeretettel végzik ezt!
Gyönyörűek az új facsemeték, bőven lesz rajtuk termés.
A magnólia még most is meglep minket 1-1 virággal! :)
A bodza érleli bogyóit a lekvárhoz, gyümölcsleveshez...:)
A harminc kiló eperről nem készült kép, olyan gyorsan fagyasztóba került...:)

Finom ételeket készítettem, de kevésről készült fotó.
Ez egy brokkoli saláta, amit grillezett csirke mellé ettünk.

Kipróbáltam Éva házi nutelláját, mivel adódott két túlérett banánom. Lehet, hogy kicsit túlságosan is érett volt, mert úgy tűnt, mintha alkohol is lett volna benne, pedig nem!:))) Annyit változtattam a recepten, hogy kókuszolaj került bele zsiradék gyanánt és igazi mogyorót daráltam hozzá. Ízlett a családnak!

Egyik kedvenc ételünk az indiai szabdzsi, ami a friss zöldségek által egyre elérhetőbb lesz. A kertben már virágzik a cukkini, gyönyörű a padlizsán is, úgyhogy alapanyaggal nem lesz gond!;)

A legnagyobb felfordulás most a kazánház kialakítása és a kéményépítés, amiből kettő is készül, az egyik épp befejezés előtt áll, a másikat jövő héten kezdik. A régi kazán a pince - garázs térben van, amit csak kintről értünk el, ha megkerültük a házat... Ez havas, fagyos időkben nem volt túl vonzó. Most felszámoljuk és a házba hozzuk, az új kéményekkel együtt.  Jó lenne, ha a nyári programok előtt ezt be tudnánk fejezni!
Rengeteg pakolással - amit főleg Aranyember vállal magára hősiesen - és kosszal jár, de ha készen lesz, ismét nagyot lépünk előre az öreg ház felújításában.

A mókuskánk rendre megjelenik és előkotor néhány mogyorót, amivel kihúzza az újabb szezonig!:)
Gyönyörű a nyári táj, a dombról különösen szép dolgokat látni.

A nyári füveket is szeretem...:)
Két nappal ezelőtti, alkonyati kép.
Holnaptól jön a kánikula és állítólag csütörtökig tart. Igazából nem vágyom rá, elég a "csak" meleg, főleg amíg komoly munkák vannak.
Reméljük, hogy a tengerparti nyaralásunkkor is szép idő lesz, mi több, a Dunára is marad belőle! A gyerekek nagyon várják, akárcsak mi!:)

Legyen szép ünnepetek, mindenki pihenjen, vagy tevékenykedjen kedvére!:)



4 megjegyzés:

Orsi írta...

Olyan örömmel olvastam ezt a beszámolót:)
Tele vagytok ÉLETTEL! és ezt mindig jó látni!

Tevékeny, szép nyári napokat kívánok Nektek :))

Bogi írta...

Mindig élvezettel olvasom a bejegyzéseidet, és nagyban vigyorgok a monitornak, amit a párom esetenként nem tud mire vélni, majd mikor elmagyarázom, csak mosolyogva bólogat, hogy jól van érti, érti... :D
Kellemes vakációt mindannyiótoknak, előre is. :)

Kati írta...

Mindig öröm látni az unokáidat, a kerteteket:) Csodaszép minden nálatok, de azt hiszem ezt már mondtam:) Kitartást az átalakításokhoz, szép hetet Nektek :)

Piros írta...

Nagyon szép minden nálatok, látszik a sok munka.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons