2014/05/19

Budapest

Újabban hétvégére jut valami kellemes program, amit nem bánunk!

Pénteken este még javában esett, fújt mifelénk, kedvem sem volt kinézni az ablakon... Ezeket az éppen nyíló íriszeket bemenekítettem, hogy ne törje le őket a vihar.
Szombaton végre kikukkantott a Nap a felhők közül és a hőmérséklet is kezdett normalizálódni. A kert és környéke csupa sár, dolgozni nem tudtunk, úgyhogy eleget tettünk egy kedves meghívásnak és Budapesten  egy kellemes hétvégét töltöttünk rokonainkkal.
Ebédre értünk fel, s mivel én voltam - diétánk miatt - az étkezésfelelős, vittem édesburgonya levest és lecsót bulgurral. Fotó nincs, mert semmi különös... Jóízűen elfogyasztottuk, némi borocska is került rá.
Rövid ejtőzés után elsétáltunk a Szépművészeti Múzeumba. Toulouse - Lautrec születésének 150. évfordulójára rendeztek kiállítást grafikáiból, amire nagyon kíváncsi voltam!
A Hősök terén rengeteg fiatal hangoskodására lettünk figyelmesek. Nem volt ismerős a zászló, amit lengettek, sem a szöveg, amit skandáltak... Elég nehezen derült ki, hogy az Arsenal focicsapat rajongóit láttuk, hallottuk, akik jöttek a FA-kupa döntőjére, hogy elverjék a Hull City-t... Este ezt sikerült is realizálniuk, úgyhogy gondolom, még erősebb volt az őrjöngés, ünneplés éjszaka, amiről szerencsére lemaradtunk!

A kiállítás nekem egy kisebb csalódás volt, mert ugyan rengeteg kép, hatalmas anyag került bemutatásra - a grafikák mellett rengeteg litográfia, a budapesti gyűjteményből -, de elég sok olyat láttunk, ami gyűröttnek, ázottnak tűnt a keret alatt. Nem hittem a szememnek és nem értem az okát, ha van...???
A nő alakok öregek és csúnyák. Vajon valójában is úgy lehetett?
Szerintem Aristid volt a legszebb...!:D:D

Elég fárasztó egy ekkora kiállítást végig járni! Odakint lebukott a Nap és erős szél kerekedett. Igyekeztünk hazafelé.
Út közben belebotlottunk egy filmforgatásba.:) Elkaptak a régi emlékek..., amikor a mi lakásunkban forgattak hónapokig... Jordán Tamással, Lázár Katival, épp most 30 éve..., de ez egy másik történet.


Kikerülve a filmeseket, vacsora után néztünk.

Kellemes olaszos helyen megtömtük a bendőt, majd hazaindultunk.
Szép volt a pesti este és jó néha kiruccanni!:) Itt élni viszont... nagyon nem szeretnék!...

Fáradtan tértünk nyugovóra a csodás lakásban.

Vasárnap szép időre ébredtünk, de hamarosan beborult és úgy is maradt.
A délelőtt gyorsan elszaladt, a reggelizés - a sok beszélgetés miatt - ebédelésbe torkollt!:) Hamarosan el kellett köszönnünk.

Végül egy IKEA látogatással összekötött telefon-kereséses, otthagyásos, visszamenős kört írtunk le és este 8-ra már itthon is voltunk!:)))
Leszámítva a végső malőrt, gyönyörű két napunk volt, szeretetteljes társasággal, jókedvvel fűszerezve. Itt is köszönjük szépen a szerevezőknek!;)
Külön köszönet az árnyék-nyusziért!:)
Legyen nektek is szép estétek!:)

5 megjegyzés:

Kavics írta...

Élményekben gazdag nap. :-)

(Az a filmforgatásos sztori 30 évről érdekelne) :-)

aranyos fodorka írta...

Jó volt olvasni a sok szépséget. Örülök, hogy veletek csupa ilyen jó dolog történik. A filmforgatás engem is érdekelne - hacsak nem titok...

Tipitá írta...

Az a másik történet engem is érdekelne! :) :)

Tipitá írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
kyOrsi írta...

khmmm...csatlakoznék az előttem szólókhoz filmforgatás ügyben :)

Én is úgy vagyok Pesttel, mint Te. Jó néha oda kiruccanni, a lányainkkal együtt lenni, elmenni egy színházba, vagy csak úgy kirándulni, bámulni, turistának lenni:) és ennyi elég is Pestből :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons