2014/03/28

Végre, cannelloni!


Ma bátor voltam és főztem egy brokkolis - túrós - diós cannellonit. Régóta itt van a polcon ez a durvára nőtt csőtészta, amit egy leárazáson vettem multiéknál, hát ma a végére jártunk!
Jakabbal reggel megoldottuk a házi feladatokat - táppénzen van a gyerekecske, így pótolni kell -, majd belecsaptunk a főzésbe!

Egyszerű receptem van, fogalmam sincs honnan, bocsánat az érintettől... Az a baj, hogyha meglátok egy kedvemre való ételt, azonnal kinyomtatom. Általában onnan még tovább lépek és ott is találok valamit... és ez így megy, amíg egyszer csak ellepnek a receptek!:))) Íme, a mai!

A töltelék: alig főzött brokkolit jól lecsepegtettem, majd egy túróval összekevertem. Egy maréknyi diót - felaprítva - megpirítottam és hozzáöntöttem. Só, bors ízlés szerint.
Ezzel a katyvasszal megtömtem a tésztacsöveket  és az előzőleg kivajazott tűzállótálba, kis besamell löttyintésre rakosgattam.
A tetejére szintén besamell került, amiben reszelt szerecsendió és só, bors van. Én petrezselymet is tettem bele, majd megszórtam reszelt sajttal. 180 fokon, 30 perc alatt szép, pirosra sült.
A fogadtatás vegyes volt. Jakab nagyon lelkesedett az elején, de aztán lanyhult az étvágya. :)
Végül is elég "lakatos" - ahogy mi mondjunk -, szóval laktató étel. Aranyember azért kétszer is evett belőle!:) Ő egész délelőtt a pagonyban tüsténkedett, rászolgált a több kalóriára! ;)

Mi a gyerkőccel csak sétikáltunk egyet és szokás szerint fotóztunk. Nem sokat, csak amit nem lehetett kihagyni! :D. Nagyon élvezi!:)


















Eztán ő szundizott egyet, részünkről délutáni ejtőzés. Mire felébredt, jöttek érte. Itt maradtunk gyerek nélkül..., de gondolom nem sokáig! ;)  Majdcsak akad egy "kóbor" gyerek!:)
Szép nap volt!

Kellemes hétvégét, jó kikapcsolódást minden bekukkantónak!:)


Emlékszik valaki a Chicago együttesre és Peter Cetera-ra? De jó zenéjük volt! Szerettem.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Ezt a tésztát én is szívesen megkóstoltam volna:) Szép hétvégét Nektek is, puszi:)

trollanyu írta...

Juj de szerettem a canellonit, tényleg laktatós:)Na mondjuk azért én jól belaktam volna belőle. Legyen csodaszép hétvégétek Ildikém:)

Orsi írta...

hogyne emlékeznék a Chicago együttesre :)

a canellonival régóta szemezek, hogy meg kellene csinálni...a Tiéd nagyon guszta :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons