2014/03/18

Büszkeségünk...,


... Benedek. :)
Az úgy volt..., hogy tavaly év végén rajzpályázatot hirdettek az iskolák (Astellas Gyermekrajz Pályázat)
A feladat, kedvenc doktor néni lerajzolása.
Benedek ügyes, kreatív, minden ilyenen részt vesz, ez sem maradt ki.
Február környékén kérdezgettük, hogy mit tud az eredményről, mire közölte, hogy fogalma sincs, szerinte azt el sem küldte, mert nem lett szép, vagy talán már meg is volt az eredményhirdetés, stb., stb... Szóval ködösített, aminek nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget.

1-2 hete, valamelyik délután megcsörrent a telefon. Bejelentkezett egy kellemes férfi hang, majd gratulált Benedek rajzához és országos különdíjához, amit korosztályában elért! Óriási meglepetés volt!:)

Mint utóbb kiderült, a doktor néni nevét, rendelőjét és telefonszámát is meg kellett adni a pályázatban - amire már senki nem emlékezett:) - úgyhogy őt is felhívta ez az úriember és gratulált a kis pácienshez!
Mária néni meglepetése leírhatatlan volt, könnyeivel küszködve vette tudomásul, hogy őt így szereti egy kis betege... Azonnal megnézte interneten a rajzot és állítólag magára ismert! :) Én is úgy látom, hogy hasonlít, de nyilván elfogult vagyok.

A zsűri "oszlopos" tagja Bartos Erika volt, aki a gyerekeknek is nagy név, hiszen ki ne ismerné könyveit ebből a korosztályból? Bogyó és Babócákat, Hoppla meséi, stb.

A díjátadó ünnepségre nem tudott Benedek elmenni, mivel tanítási nap volt, délutáni szolfézs és fuvola órával, így vártuk a postai úton küldött meglepetést.
Tegnap engem ért a megtiszteltetés, hogy átvegyem a csomagját. Délután, mikor megérkezett a suliból, boldogan nyitotta ki az ajándékot és nagy volt az öröme!

Azt hiszem, legjobban a Bartos Erika által dedikált picurka notesztől dobban meg a szíve... :)
A ceruzák, lufik, könyvek mindennaposak az életében. Szerencsére nagyon szeret olvasni! A 9 évével túl van - többek között - az összes Harry Potteren és Egri csillagokon is, amit azt hiszem csak Bogi überel az öt gyerek közül.:)

A nagy örömködés után felszaladtunk a dombra, mert elkezdtek virágozni a legújabb kis barackfáink és ezt meg kellett örökíteni! Fickó is utánunk szaladt, szeret társaságban "kotorni". :) Kettőnk fotózásából válogattam, ennyire futotta.
A birs is kihajtott.

Hajrá, Fickó!:)


Szép, tavaszias holnapot! :)

12 megjegyzés:

Éva írta...

Gratulálok Bencének és természetesen szülőknek nagyszülőknek egyaránt! Nagyon ügyes !Unokáidra biztos mindegyikre büszke vagy csak most Bence aki jól szerepelt! Kézügyességét volt kitől örökölnie:) Nagyon szép a virágzó fátok! Szép időt kívánok felétek is.

MrsSame írta...

Gratulálok! Csodás unokáid vannak.Örömmel olvasom mindig az éppen aktuális büszkeség okát.
Olyan jó látni nálad mindig egy kis baranyai tájat. :)

aranyos fodorka írta...

Annyira szeretem az efféle gyerekszemmel látott világot ! Milyen kár, hogy mi felnőttek már rosszabbul és rondábbnak látunk sok mindent. Bárcsak meg tudna maradni ebben a kisfiúban ez a "mindent-másképp-látás" adománya.
Természetesen gratula neki ! (De ki is adta kezébe az első színes ceruzát ? Hát annak is !)

Kati írta...

Óriási nagy gratula:)

Piros írta...

Gratulálunk Benedeknek !!(na és a szülöknek és nagyszülöknek) Belöle biztos valamilyen müvész lesz, annyira nagy a fantáziája és a kézügyessége.

erdoseva55 írta...

Gratulálok a kis Unokádnak, a Szüleinek no meg a Nagymamának! Nagy büszkeség és öröm , amikor ilyen dícséret éri az ember gyerekét! Vagyis unokáját :)
Nagyon érdekes, lélekmelengető a rajza, nagyon tetszik.
Gyönyörűek a képeitek, szép a tavasz arrafelé :)

Kathy írta...

Gratulalok Benedek!
Nagyon ugyes Unokaid vannak!
Azt hiszem jobb lessz eltenni a rajzait Benedeknek, mert a vegen meg a Muveszur korai festmenyeinek leszek tulajdonosa.:)

Tselszi írta...

Gratulalok Benedeknek a rajzahoz,a kulondijhoz es az ajandekokhoz!
Mindig olyan ugyesen,sajatos modon kozli gondolatait a rajzaival.
Nagyon szep a tavasziasodo pagony.
Ficko meg olyan jopofa ahogy onfeledten turkal es keresgel :)

Ledorka írta...

Gratulálok, ez igazán szép siker! :)

Tiffanylda írta...

Köszönöm a Művész Úr nevében is a gratulációkat, holnap tartjuk a névnapját, átadom! ;)

Igen, nekem is nagyon tetszik ez a "gyermeki világlátás", ami sajnos idővel nagy százalékban elmúlik, mert elmulasztják velünk. Valaminek, valakinek egyszer csak meg kell felelni és akkor vége...

Kathy, nem tudhatod milyen kincs birtokosa vagy, tedd el, én is azt mondom! :D

Melinda, igazad van,valószínű a blogom címét át kell változtatnom "büszkeségeim"-re! :) Egyébként már rég nem tiffanyzásról szól az egész, tudjuk, csak átváltoztatni nem tudom egyedül...:(

Gabriella írta...

Gratulálok Bencének - nagyon ügyes!! ...és természetesen Nektek is gratulálok, büszkék lehettek. :)

Gabriella írta...

Elnézést, Benedeknek! (Éva a megjegyzések elején egy kicsit megzavart és Bencét írtam én is.)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons