2014/02/28

Holnap március! :)

Februárban sorra ünnepeltük a szülinapokat, névnapokat, s a március, április, május is ad hasonló okot, hogy együtt lehessünk. Ezért is jó a nagy család! ;)
Többek között sütöttem liszt nélküli zebratortát...,

..., készült cukor nélküli "őzpotty"-ra keresztelt golyócska :) Domának, amiben csak darált mandula, repceméz és holland kakaóhempergetés van...,














... és egy lasagne tortaformában, az édességet ki nem állható 25 évesnek.

Vagyis, az utóbbi beszámolóm óta sok minden nem változott. A menü maradt, azaz rengeteg zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű lisztek, s az édesség is cukor nélküli. Eddig senki nem reklamált.:)
Úgy gondoljuk, hogy a pont egy éve elkezdett egészségesebb életnek számomra is megjött a hatása, nem csak Aranyember gyógyult meg!:)
Az elmúlt hetekben nagyon rossz volt a közérzetem, orvoshoz kellett járnom. Kiderült, hogy nincs szükség a vérnyomáscsökkentőre!!! Fokozatosan hagyom el, a 2x1 tabletta helyett, már csak negyedet szedek!:) Óriási dolog! Reménykedjünk, hogy így marad minden! A tornát, mozgást kell még komolyabban venni, de itt a tavasz a nyakunkon, irány a természet, indulnak a kerti munkák is!

Az időjárás nagyon vicces mostanában. Reggel télies, deres, délben tavaszi, napsütéses, estefelé őszi, ködös. Igazán változatos.
Ma délután megtörtént az első, nagy, égzengéses zivatar. Fantasztikus színek, szivárvány, minden volt, akár egy mesében!

Ezt láttam keleten...

.. és ezt nyugaton, kb. 5 perc leforgása alatt.


Rügyeznek a fák, nyílnak a tavaszi virágok, krókuszok, nárciszok, hóvirágok...
Sorol a kertben a hagyma, fokhagyma. Most éppen vizes a föld, nem tudok rámenni, de lehetne még újabbakat ültetni , hogy legyen utánpótlás, mert amint ehető lesz, egy pillanat alatt elfogy! Mindannyian nagyon várjuk a friss és saját zöldet!:)

A kertben szorgos kezek metszenek, gallyakat égetnek, rendet raknak a tél után.


Jó lenne, ha valóban "tél után" lenne, de ebben nem bízunk teljesen, úgyhogy tegnap hoztunk még egy kocsi fát.

A lakásban sok a tennivaló még - ezért nem nagy baj, hogy a földeken nem lehet dolgozni -, ma a fűszeres polcot tettem rendbe és lassanként helyre kerülnek az átalakítás elől elrakott edények, lekvárok, miegyebek.
Aranyember ajtókat fest, fiókokat, polcokat gyárt egy városi közkonyhát megszégyenítő edénymennyiségnek, amiből sok a múlt... és nem tudunk megválni semmitől... Végül is, hely van.:)
Íme, néhány gyönyörűség, amihez már majdnem csak gombok kellenek.

Azt hiszem, ehhez a poszthoz bőven sokat írtam és mellékeltem. Igyekszem folytatni márciusban.
Nagyon szép hétvégét, kellemes feltöltődést kívánok Nektek! :)

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Fantasztikus volt a tegnap esti vihar ! A tiédhez hasonló különös képeket csináltam én is.

Piros írta...

Az esti vihar képek nagyon jók, és hangulatosak. A konyhabútor gyönyörü ! Gratulálok Aranyembernek !

Kati írta...

Nálunk is pont ilyen az időjárás mostanában:) A kajáid meg nagyon teteszenek, én is igyekszem minnél egészségesebben főzni:)
Az Aranyembered nagyon ügyesen munkálkodik:)
Örvendek, hogy mindketten jól vagytok egészségileg:) Csak így tovább:)

trollanyu írta...

Ha nem mondod nem jövök rá, hogy március van, nálunk most is havazik:) Boldog szülinapot Domának, szuperek vagytok, csak így tovább:) Látom még mindig hozzád van ragadva a fényképezőgép:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons