2013/11/08

Utolsó szüret

A Legkisebbel voltam itthon ezen a héten, némi felső légúti kutykurutty miatt, ami szerencsére gyorsan javult. Pótoltuk a leckéket, megtanultuk a hónapok, évszakok neveit, az új betűkötéseket - első osztály -, mi a különbség az áll és ál között, kitaláltunk mondatokat a jobb megértés végett, megcsináltuk a szolfézsleckét is... Szó-lá-szó-mi... lekottáztuk, kézjellel is megtanultuk, úgyhogy profi módon végeztünk!

Az ebéddel volt némi eltérés az ízlésünkben, de kivételesen külön konyhán volt, úgyis olyan kis madárcsontú, hát egyen tokányt spagettivel két napig, meg palacsintát, töltött paprikát!
Számunkra újabb szabdzsi készült, mégpedig káposztás!!! Nem akarok senkit hergelni, de ez - is - isteni!!!:)
Közben a gyerekecske úgy rászokott nálunk a reggeli müzlire, hogy uzsonnára is azt kérte! :)
Fel is mentünk a domb legeldugottabb részébe még fűben heverő gyümölcsért, de nem csak hullott almát, hanem gyönyörű virágokat is találtunk!
Novemberben boglárka...., pitypang és társai??? Nem emlékszem, mikor volt ilyen időjárás!
Mondjuk arra sem, hogy mikor volt olyan migrénem, mint tegnap, plusz 20 fokban...:(((

A nagy szelídgesztenyefánk is meglepetéssel szolgált, melynek terméséről már lemondtunk de mégsem kellett volna!
Amikor hullani kezdett, zöld, szúrós gombócai közül sokat kinyitottunk, de csak csenevész hármasikreket találtunk bennük. Azóta lehullott rengeteg és ezek már teljesen bebarnultak, megduzzadtak, azaz valószínű tovább értek még a fán.
Megtapostuk őket és csak úgy dőlt ki belőlük a gesztenye!:) Jó.., hát egy burokban nem mind a három nagy, de 1-2 igen szép! Összeszedtünk jó sokat a kosarunkba. Néha hozzá kellett nyúlni és millió, hajszálvékony tüske fúródott az ujjaimba, amit most is érzek a klaviatúra nyomkodásakor, de idővel elmúlik!
Hirtelen egy szél megviccelt minket, fel kellett húznunk a kabátunkat, pedig ma is kellemes idő volt igaz, borús.
Találtunk egy izgalmas, elszenesedett gesztenyeburkot, meg minden mást...

Egyszer csak megszólalt a zsebembe rejtett figyelmeztető csengő - amit felhúztam, mikor elindultunk, nehogy elégjen a sütőben a vacsorára sütött kenyér -, ezért nagy léptekkel elindultunk a lefelé.
Fotóztam még gyorsan pár "természetet" és szedtük a lábunkat!  
Murci folyamatosan követett minket.


Minden rendben volt, épp jött a gyerkőc anyukája is, hogy kontrollra vigye őt a doktor nénihez. Remélem, meggyógyult! Szép hetünk volt együtt!:)
A gesztenyét hétvégén megsütjük és ha lenne egy kis üzleti érzékünk, eladnánk Budapesten, a Várban, darabját 100Ft-ért - mint ahogy azt a múltkor bemutattam...-, de nem, annál jobban szeretjük! Én biztos!:)

A kőművesek is haladtak, ám egyelőre - mint látjátok - sok képet nem tudok mutatni, ami a blog szépségét emelné! :)))

Legyen nagyon szép hétvégétek, ha igaz, holnapig kitart a kellemes idő!:)

6 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Kép alapján nehezen határozok meg egy gombát, de amit lefotóztál, nem rizike véletlenül? Az pedig ehető.
Azt is érdemes lenne gyűjteni.

Tiffanylda írta...

Jól látod, rizike! Gyűjtöttük, szeretjük, elteszem savanyúba is. Ennyi maradt!:)

Vicuska írta...

Kellemesen kikapcsolódtatok! Fejfájásom akkor szokott lenni, ha kevés folyadékot iszom. 1-2 pohár víz néha csodákra képes :)Tetszik a kajád, leírása hol található?

Tiffanylda írta...

Vicuska, köszönöm a jó tanácsot, iszom ám én rengeteget a finom forrásvizünkből, de a frontérzékenységem anyai örökség. Sok mindennel nem tudok küzdeni ellene. A kajám leírása nem található sehol, a krisnásoktól tanultam. Megírom, ha érdekel!

Kati írta...

KI kell próbálnom ezt a szabdzsit:) Erőst jól hangzik:) Szép hétvégét, puszi:)

Bogi írta...

Ezer éve nem tudtam feléd járni, de most bepótolok mindent, ami kimaradt. :) Még mindig nagyon szeretem a bejegyzéseid, s remélem hamar lesz friss!
Minden jót!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons