2013/10/24

Ez, meg az, meg amaz...

Az elmúlt héten többek között unokavigyázás volt, a doktornő szerint "lángolt  a torka" szegény Benedeknek... Szerencsére csak 1-2 nap kedvetlen búsongás láztalanul, aztán - hála az égnek - hamar erőre kapott.
Sokat aludt és olvasott, úgyhogy sok dolgom nem volt vele, csak a napi házi feladatokat kellett ellenőrizni.
Mikor jobban lett, kihasználtuk a szép időt és a kertben tevékenykedtünk.
Maradt még néhány tök, cukkini, ezeket összeszedtük és az elöregedett darabokból lámpás készült...,



















...néhány angyal is született...,
...és a diétát sem hanyagoltuk el! :)
Így nézett ki a bulguros cukkini, ami már megint nem tudom honnan szedtem, bocsánatot kérek az illetőtől, de egyben gratulálok is, mert nagyon finom étel, köszönjük! :) Még jó, hogy volt egy óriási cukkinink, ami pont passzolt a recepthez!
Séta is volt a pagonyban, de nem sokat fotóztam. Sajnos, már kopaszodnak a fák, lehullottak a levelek. Eztán azt hiszem nem is lesznek igazán szép, színes képek.:(
Ez még múltheti fotó...
A diófáknak csupaszak az ágai, lehet végre csatornát takarítani!
A gyerekek hétvégén jót szórakoztak az összegereblyézett avarban. Elhordták egy részét és nagyot hancúroztak benne! :) Kár, hogy erről nincs fotóm, de van a családi ebéd sztárkajájáról, az általunk "csónakos"-nak becézett nemistudomhogyhívjákról, amit Trollanyu blogján találtam. Nála mindig olyan jók vannak, hogy ki kell próbálnom! :) Kicsit változtatok mindenen, hogy tartsuk magunkat a saját elképzeléshez.
Ez a tönkölyös tészta alap mindenre jó! Kinyújtottam, kis karikákat szúrtam ki belőle , majd megtöltöttem fetás, olívás, paprikás töltelékkel és megsütöttem.

Előző napokban ugyancsak ebből a tésztából készítettük Benedekkel ezt a gusztusosságot...:)))

Mindkettő a zöldséges pite tésztája, amiről már írtam egyik előző posztomban.  Ebben az esetben olyan jól csináltuk, hogy teljesen felvette a tepsi formáját, majd ahogy hűlt, kicsit összezsugorodott és ki tudtuk szedni egyben! :) Jaj, Benedek nagyon élvezte! Morzsa sem maradt belőle, mert a dombon lakó társaság is rácuppant!:)
Még megmutatom az erkélyen, ládában élő csüngő epremet, ami egész nyáron csak vegetált és most úgy gondolta, beindul! Nagyon zamatos a termése, igazán megbolondítja a reggeli müzlinket! Kíváncsi vagyok, ha behozom télre, mit fog csinálni!? Azt mondták, ez áttelel, ha jó helyen tartják. Kiderül, milyen hely vagyunk!:)

Sok minden történt, leírni sem lehet, de nincs megállás, a történések csak úgy zúdulnak ránk...:) Ahogy tudom írom, fotózom! Hátha érdekel valakit!;)

Használjátok ki a gyönyörű időjárást, menjetek a szabadba, mert hamarosan jön a hosszú-hosszú, ködös, lucskos ősz és hideg tél, amikor mit nem adnánk ezekért a napokért!... Jut eszembe, hétvégén óraátállítás lesz, egyet visszafelé..., ne feledjétek!

Süssön rátok a Nap!:)

6 megjegyzés:

Tipitá írta...

Érdekel! :) Jól néznek ki azok a kaják!!!

Tipitá írta...

Érdekel! :) Jól néznek ki azok a kaják!!!

Piros írta...

Nagyon jól néznek ki a receptjeid. A hajósat leirtam, majd kipróbálom.
Az angyalkáid is diétáznak, mert olyan szintelenek ???!!

aranyos fodorka írta...

Na, látom a csónakos mást is megfogott. Ki fogom próbálni én is ! :-)

Tiffanylda írta...

Leírom a pontos receptjét holnap - ahogy én csináltam - várjatok! Bár a lényeg megvan4

trollanyu írta...

Sajnálom, hogy máris betegséggel kezdtetek. Mióta mi itt lakunk még nem voltak betegek a gyerekek, asztma, krupp minden megszűnt:) De örülök, hogy megsütötted a csónakost, nagyon jól néz ki, amikor sütöttem én is annyira ettem volna belőle. Magamnak alig sütök főzök, de most hétvégén majd kényeztetem magam:) Szuperek a képek, írok majd, puszi:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons