2013/10/23

Egy kis lazítás

Gyarapodnak a munkálatok, közeleg az év vége, egyre kevesebb az idő, nem is értem hogy jut  mégis annyi mindenre! Közben meg állandóan elégedetlen vagyok, hogy még mennyi mindent kellett volna tenni!...
A ház még mindig átalakulóban, munkások jönnek-mennek, olykor nem jönnek, én akkor mennék...:( Nincs mit tenni, majdcsak, majdcsak - vigasztaljuk egymást.
Két hete hétvégén gondoltunk egyet és kikapcsolódás gyanánt kulturálódtunk Budapesten, összekötve baráti összejövetellel.
Szombaton ásványbörzén voltunk, amit nem tudok elmesélni, azt látni kell!!! Fantasztikus dolgok ömlesztve, csak kapkodtuk a fejünket. Jó pár órát töltöttünk ott, mutatok néhány képet a regimentből...






Találkoztunk különféle ékszerárusokkal is, akik nem csak ásványból készült ékszereiket kínálták, mint pl. kedves ismerősünk, Anna. Az Ő standja egyszerűen elképesztő, ezt - ha eddig nem láttátok - azonnal pótolnotok kell! Az egyik mandalába beleszerelmesedtem már rég, de most "élőben", még jobban! :) Kicsit még várnom kell rá... Szerintetek melyik a nagy Ő??? :) Kíváncsi vagyok a tippekre!




















Nagy vajúdás után, kiválasztottam magamnak egy aranyos madarat, de legszívesebben mindegyiket elhoztam volna! :)
Nagyon jó idő volt, kicsit sétáltunk a parkban, aztán találkozó a barátokkal és éjszakába nyúló beszélgetés következett.
Reggel olyan későn ébredtünk, amire rég volt precedens, de a tegnapi nap igen tartalmas volt!
Elköltöttük reggelinket és indultunk is a Várba, ahol két kiállítás várt ránk.

Rég jártunk a Halászbástyán, jó volt nosztalgiázni kicsit, mint régi pesti lakosoknak... Ki, melyik villamossal járt dolgozni, stb...:)
A béke szigete, ahol most lakunk, nem cserélnénk semmire!!!

Egy aktuális kép...
 Séta a Várba...

A felújított  Mátyás templomot szívesen megnéztük volna, de épp akkor volt az avató szent mise, amin érdekes módon, csak az ország vezetői vehettek részt, ezért le volt zárva. Több külföldi csoport is várakozott, de nem sikerült bejutniuk, így aztán vásároltak ezt-azt...
1, azaz egy db gesztenye 100 Ft... No comment.
 



Ugyanott, egy másik kép. Szomorú...
A hídon nagy volt a forgalom.
Kiderült, hogy épp akkor érkeztek célba a maratoni távolságot kedvelő sportos lakosok. Ötezren indultak!:) Fantasztikus érzés lehet ilyen hosszú táv után célba érni!


Megnéztük a kiállításokat és mondhatom, a franciák mellett, a magyar művészek nagyon megállják a helyüket! Több helyen is jobban tetszett egy-egy magyar, akiről alig hallottam - szégyenszemre -, mint a "nagyok"! Pl.: Deák Ébner Lajos: Női arcképe nekem sokkal szebb, mint Renoir: Paulin asszony c. festménye. Vagy, Szinyei: Almafák és Monet: Virágzó szilvafák összehasonlításakor, nálam a magyar festő győzne! Sorolhatnám, de inkább nézzétek meg, ha tehetitek, nagy élmény így, egymás mellett magyarok, a nagy nevekkel!
Chagall és Ámos összehasonlítása szintén nagyon izgalmas, elgondolkodtató, hát... Chagall szerencsésebb volt! Ilyen az élet!

Több óra elrepült, míg nézelődtünk és észre sem vettük! Fél négy körül indultunk vissza az autóhoz.
Séta közben Aranyember szemrevételezte és memorizálta a helyes járdakészítést, ha arra kerül a sor, nehogy zavarba jöjjön! :)  Nem fog, már most mondom!...
Lassan elhagytuk a terepet és...

 ... pont naplementére értünk haza. Gyönyörű volt az ég, semmit nem javítottam a színeken.
Csodás két napunk volt, pihentünk, feltöltődtünk, ránk fért!
Azóta már eltelt tíz nap - talán újból lazíthatnánk:) -, arról holnap számolok be, ha érdekel valakit.

Szép napot, kellemes időtöltést, a fantasztikus, ajándék- időjárásban! :)

10 megjegyzés:

Tímel írta...

Ó, ásványbörzén én is voltam, ha ezt tudom,hogy Te is....
Csodásak a képek :)

Tipitá írta...

Gyönyörű képek! Ez tényleg jó kis hétvégée volt! Képzeld! Én is pont azon a hétvégén voltam Pesten! A futókból jöttem rá! :)

Tiffanylda írta...

Ó, de sajnálom, hogy nem egyeztettünk, de ezer éve még a gépen se találkoztunk, úgyhogy röhej, amit beszélek / írok..., de legközelebb szólok!;)

Éva írta...

Ennyi munka után amit végeztetek ebben az évben jól tettétek hogy egy kicsit kimozdultatok. Ásványbörzén talán egyszer voltam a kisebbik lányom rendszeresen járt még itthon volt itt az egyetemen volt általában. Csodásak, van is egy pár darab itthon is mert mindíg sikerült valamit hoznia, most Márkó unokám szokott benne gyönyörködni!:-) Szép madárkát vettél. Nagyon szépek a fotóid ez a naplementést csodás!

Ilona írta...

Köszönöm ezeket a csodálatos képeket, nagyon nagyon melengetik az ember szívét.

bemka írta...

Jó volt téged olvasni :)
Nem tudom neked melyik mandala tetszik, de én a felső középsőt kívánnám magamnak :)

Kati írta...

A négy nagy mandalára gondoltál? Szerintem a jobb alsó sarokban lévő tetszene Neked, nekem pedig a felette lévő kékes:)
Hát a Halászbástyával, Budapesttel szép és mégis fájó emlékeket idéztél fel, két éve voltunk ott a Párommal....
Mi sem tudtunk bemenni a az akkor éppen felújításon lévő templomba, mert olyan nagy volt a belépődíj külföldi turistáknak, hogy nem volt pénzünk kifizetni. Csak azon csodálkoztam, hogy mi erdélyiek is külföldinek számítottunk, sajnos. Meg aztán, hogy lehet egy templomlátogatásért pénzt kérni? Nálunk Kolozsváron a Szent Mihály templom, és más templomok is ingyen látogathatóak bármikor.
Szép kiruccanásotok volt, rám is rámférne már ilyesmi, de az nem most lesz még...
Nálunk ezerrel megy a kukoricaszedés:)

aranyos fodorka írta...

A négyes mandala-képből én a jobb felsőre tippelek. Tiffany-ban is csodás lenne. Tudnék még kommentelni egy két dologhoz, de inkább mégse rondítok bele ebbe a szép írásba....

Tselszi írta...

Ugy,mint Aranyos fodorka en is a jobb felsore tippelek a mandalak kozul. Varom az ujabb beszamolod is,mert ahogyan Ilona irja,a kepeid es az iras is szivmelengetoek! :)

Tiffanylda írta...

Köszönöm a kedves megjegyzéseiteket! Aranyosf., kérlek, legközelebb ne tartsd vissza magad!;)

Éva, a munkálatok még mindig mennek, úgyhogy kell még néhány kimozdulás, hogy el tudjuk viselni! :)

Ilona, Bemka, kedvesek vagytok, köszönöm...

Kati, nem akartam fájó emlékeket ébreszteni benned..., tudnod kell, hogy az idő mindent meggyógyít! Elég furcsa dolgok vannak most nálunk, sajnos már mindenért fizetni kell, lassan már a levegőért is! :(
Igen, eltaláltad, az én kedvenc mandalám a narancspiros, igazi NAP!!!

Aranyosfodorka, Tselszi, bizony a felső is nagyon tetszik és igazából mindegyik, de ez a NAP egyszerűen megszólított és ez nem most történt! :)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons