2013/07/25

Próbálkozások...

... a főzés terén.
Pár hete sütöttem palacsintát a gyerekeknek, miközben kifolyt a gyümölcsprésből a zöldséglé, amit fogyasztunk. Nem csak az ízét, de a színét is imádom, ahogy a cékla lilája eluralkodik rajta...:)
A végén, a maradék palacsinta tésztába beleöntöttem pár cseppet színezék gyanánt - igaz, szokatlan, de - gyönyörű lett!:)
Ki kellett próbálnunk a cukor nélkül eltett meggylekvárunkat, ami színben nagyon passzolt hozzá! Mandula dara is került bele, egy kevés a díszítéshez is. Lefotóztam, majd jóízűen felfaltuk.:)
A pár csepp lé csak vicces színezék, nem érezni az ízén, a lekvárt sokkal jobban! Finom volt!:)


Pár napja sajtot készítettem az összegyűlt túróból. Kb.30 éve nem csináltam ilyet, mióta nincs tehenünk... Most vesszük az első osztályú házi tejet.
Nagyon finom lett - bár még lehetne javítani rajta, de minek?...-, elfogyott még aznap!:))) Ugyan 80dkg soknak tűnik, csakhogy éppen összefutott a család és kóstolóra elment.:)
Került bele petrezselyem, fokhagyma, snidling, zeller, vöröshagyma és pici curry. Nem változtatnék az ízesítésén, esetleg többfajtát készítenék, de azt meg nem győzném túróval! Igaz, így is olcsóbb a boltinál és legalább tudom, hogy miből van!...

Ez még nem a krisnás hatás, de erősen rajta vagyok az indiai ételek tanulmányozásán, pontosabban válogatok, hogy mi az, amit biztos szívesen megennénk. Majd jelentkezem ezzel is!;)
Aprorpó: ezt a buzogányos növénykét a Krisna - völgyben zsákbamacskáztuk - két angyaltrombitával együtt - de ennek nem tudom a nevét. Ismeritek? Nagyon dekoratív.

Egy üvegmedál is készült,  a megrendelő terve alapján. Nincs jó képem róla, a fényviszonyok nem engedték... Remélem, hasonlít Kriszta elképzeléséhez!
Ma este és holnap is vendégeskedünk erre-arra, kicsit "lazulunk".
Hamarosan jelentkezem meglepetés fotókkal!:)))

Jön a hétvége, a kánikula, vigyázzatok magatokra, keressetek valami "hűvös", túlélő helyet!!!
Szép napokat mindenkinek!:)

5 megjegyzés:

Kati írta...

De szép lett az a pinky palacsinta, s biztos finom is:)
Olyan jó látni, hogy milyen jó kajákat készítesz, amelyek nagyon egészségesek s szépek egyben:) Jó hűsölést nektek is a meleg alatt:)

Tselszi írta...

De szep itt minden! :)
az a palacsinta,hat meg a sajt,
na es az uvegmedal :)
Fogalmam sincs mi lehet ez a buzoganyos virag,nagyon szep szine van.
Kivancsi leszek mit probalsz ki az indiai konyhabol. en nagyon szeretem a fuszereik izet,a zoldseges etkeiket.Rostokban dusak es laktatoak. Az a csicseriborsos is jol nezett ki,amit a Krisna volgyben ettel.

PIROS írta...

Már kaphatnál legalább 2 csillagot mint kreativ szakács !!
Nagyon guszták a palacsinták meg a sajt is.

Márti írta...

A palacsinta szuper ötlet,sokszor, a hirtelen jött ötletekből születik a csoda!
Szép az a virág, és a medál is :)
Kellemes hétvégét Nektek!

aranyos fodorka írta...

A virág: Liatris, füzéres diszcsorba - szerintem....

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons