2013/07/30

Egészséges nasi

Vettünk egy lényerő automatát, vagy gyümölcscentrifugát? Mindegy!
Lényeg, hogy Aranyember úgy döntött, gyorsabban lehajtja a zöldségek levét, mint szöszmötöl egy kazal répa, cékla, stb. előtt. Egyik nap beállított a szerkentyűvel. Én sem bántam, mert van egy nagy turmix adaptere is, amire meg én vágytam!
Nagyon jól működik. Két céklából és 2-3 répából lesz egy rendes pohár lé, pillanatokon belül.
A visszamaradt "száraz anyagból" eddig salátákat, süteményeket dúsítottam.
Jöttek az unokák és ebéd után valami desszertre vágytak. Benedek a kreatív szakácskodásban is, felkértem, segítsen kitalálni valami finomságot a maradék reszelékből. Nem tartott sokáig, ketten összehoztuk!:)
Igaz, én darált diót, vagy mandulát tettem volna hozzá, de B. okosan tudta, hogy Máté allergiás a mandulára, diót pucolni meg nincs kedve senkinek, a hét legmelegebb napján!... Máskor se nagyon...:)

Lássuk, a finomságot!
Két adagnyi reszelék - el szoktam tenni 1-1 napra a hűtőbe, amíg kitalálom, hogy mire fogom használni -, vagyis kb.50 dkg, 4ek. kanál kókuszreszelék,  1 rúd vanília kikapart közepe - lehet vaníliás cukor is, de mi semmi cukrot nem! - 4ek. zabpehely, 5 dk olvasztott vaj, 2-3 ek. pattogatott amaránt - véletlen volt itthon, ajándékba kaptam -, de aki nem diétázik annyira, helyettesítheti pl. darált keksszel és szórjatok hozzá 1ek. szezámmagot!
Ezt összedolgoztuk, majd egy diónyi anyagba, egy szem mazsolát, meggyet, vagy szárított bármit tettünk és golyóvá formáztuk. Mindegyik kapott a közepébe egy fogpiszkálót és ment a hűtőbe.


Fehér csokiból, egy kis kókuszolajjal bevonatot készítettünk és meglocsoltuk vele mind a 28db-ot, majd megszórtuk kakaóporos mogyorótörekkel és visszadugtuk a hűtőbe. Nem sokáig...:)))
Isteni lett és nagyon mutatós! Nézzétek csak!:)



Nem érezni a céklát, répát, csak hogy fincsi! Olyan, mintha kekszes lenne, pedig nem az! Szerintem lehet beletenni pár csepp rum aromát is, de nálunk mindenki allergizál ezekre, kihagytuk.

Sajnos, így is bűnözést követtünk el a vajjal, meg a bevonóval, de mi nem ettünk sokat belőle...
A gyerekek elnevezték egzgurujkának... Úgy értettem, hogy ex, de Máté elmagyarázta, hogy nem az, hanem az egzotikus rövidítése "egz"... és a cékla igazán egzotikus!:))
Hát, ennyi!
Próbáljátok ki, jó étvágyat hozzá!

Holnap is gyertek, hátha itt leszek!:)

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

De jó, nagyon kreatívak vagytok:) Nálam is lesznek egészséges kaják ezentúl, mert 2 napja spéci diétát kell tartanom, majdnem, mint a paleo. Egyenlőre szenvedek a tej miatt, a reggeli kávét most kókusztejjel iszom:) Majd írok erről bővebben, puszi:)

Bogi írta...

Nagyon bejön ez az ötlet. Jól is néz ki, ha lesz lehetőségem, tuti kipróbálom. ^^ Szuper finomnak tűnik. :)

Tiffanylda írta...

Köszi, Lányok!:)
Mirci, de rég "láttalak"!!! Örülök neked!:))

inga írta...

ez jól hangzik!
milyen centrit vettetek?
én lemondtam róla, mert egyet kinyiffantottam ősszel, mikor szőlőlevet gyártottam, igaz több vödörnyi volt. Ráadsul nem is facsarta ki rendesen, 2-3 szor is visszaraktam az anyagot.
A tietek hogy működik?

Vicuska írta...

Gyönyörűek, csábítóak és egészséges és finom nasik és... jók a fotók... klassz az új szerzeményetek!!!! :)

Piros írta...

Én már nagyon várok egy kis cukros, habos, kaloriadús, egészségtelen nasira !!!

Tiffanylda írta...

Piros, az már elmúlt!:) Szerencsére a család is vette a lapot reform ügyben, úgyhogy van sütizés, tortázás, de teljesen más formában! Cukros, habos, egészségtelent remélem már nem fogsz itt olvasni!:)))

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons