2013/07/29

Ajándékot kaptam

A kézművesek egymást megajándékozó játékban, ezt a szépséges bevásárló szatyrot küldte nekem Csermely Orsi!:) Aki ismeri a munkáimat, hamar rájön, hogy az applikáció nem más, mint az egyik általam készített kis ablaküveg mintája. Nagyon örülök neki, igazán személyes ajándék!:) A mellékelt lapon - a virággal kapcsolatban - egy nagyon kedves fohász is olvasható, Orsi kisfia tanulta az iskolában.
Itt is nagyon köszönöm!:)

Ígértem nektek, hogy a diétás receptek közül majd juttatok néhányat..., pl. a zátonyi kiruccanás menüje, egy zöldséges lepény volt, amit előző este tanultam kedves barátnőmtől, ahol vendégeskedtünk. Éjfélkor értünk haza a buliból, de annyira felcsigázott ez a kaja, hogy megsütöttem másnapra, így kihűlve vihettük a Dunára!:)
Nincs kötött recept, bármit tehetsz bele! Amit mi kóstoltunk, abban volt egy kis füstölt áru is a zöldségek között, de itthon nem szabálytalankodunk!:) Íme, az én receptem:
végy egy nagy lábost, pici olajon párolj meg min.2 fej hagymát, mindenféle színű paprikát, cukkinit, brokkolit, gombát, ami van otthon! Én sóztam, borsoztam és egy kis oreganot tettem bele. Nem kell szétfőzni, csak érzéssel! Mikor késznek gondolod, félrehúzod, hadd hűljön! Addig elkészíted a tészta alapot. 
Én kb. 30 dkg tönkölylisztet 1 tojást, némi sót, 3 kanál olívaolajat és fél kiskanál szódabikarbónát összegyúrtam. Kicsit száraz volt, így megloccsintottam egy kis savóval, de joghurt, víz is jó! Tudjátok, amennyit felvesz...:) Ezzel kibéleltem a kisebb méretű - dédikém dédikéjétől örökölt - tepsimet - oldalát is -, majd rákanalaztam a párolt zöldséget és elegyengettem.
Végül felütöttem 3 tojást, hozzá 2 dl sovány tejfölt és jócskán reszelt sajtot, amilyet szeretsz, esetünkben mozzarellát. Összekevered és ráöntöd a zöldségre, megszórod petrezselyemmel, majd forró sütőbe tolod és kissé visszavéve a lángot, kb. 35-40 percig sütöd. Akkor jó, ha megáll, megszilárdul a teteje.
Hidegen gyönyörűen lehet szeletelni és mellé bármilyen friss salátát fogyaszthatunk! Mégis, melegen ajánlom!:D


Új desszertem is van, de most nincs több időm..., talán holnap megosztom veletek! Köszönöm, ha jöttök!:)
Legyen szép estétek!:)

5 megjegyzés:

Piros írta...

Olvasva recepted, rájöttem, hogy ez megfelel a francia "Quiche"-nek. Az is egy tésztalapból készül, amire izlés szerint mindenféle párolt zöldséget tesznek és arra tojás/sajt öntetet. Egy kerek formában szoktuk csinálni, mint egy tortát.Nagyon finom.
Kiváncsi vagyok a többi receptre is.

trollanyu írta...

Gyönyörű, személyes ajándék:) Finom és egészséges pite, tele minden jóval. Kíváncsi vagyok milyen édességet készítettél:)

Éva írta...

Gratulálok nagyon jó és valóban személyes ajándékot kaptál! Imádom a szatyrokat, mennyi van belőle és mégis egyet használok mert az a kedvenc! Nagyon guszta és finom lehet ez a pitéd!

Vicuska írta...

Kedves ajándék, gratulálok :) Nem lehet egyszerű megtalálni és kitalálni a megfelelő recepteket! De ezeket az akadályokat sikeresen veszed, remekeltél, az egészséges táplálkozás senkinek sem árt és még finom is lett. Várom az édességet!

Kati írta...

Nagyon szép ajándékot kaptál:)
S a recept is nagyon tetszik:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons