2013/06/24

Hétvége

Nagyon zsúfolt programunk volt, de örömteli.

Szombaton korán indultunk Egerbe, a nagy családi ünnepségre, ahol az egyik unokaöcsénket diakónussá szentelték. Sosem voltam még ilyenen, ráadásul csodás helyen, az Egri Bazilikában.
Miután az autónk még nem jutott szerelőhöz, egy másik unokaöcsitől kaptunk egyet kölcsön... Milyen jó, hogy ilyen sok öcsikénk van!:))) Na, majdnem össze is törtük az Erzsébet hídra kanyarodván, ugyanis épp előtte pár perccel kezdett esni az eső és valószínű amiatt csúszott meg és fordult 360 fokot a kanyarban, majd az útiránynak megfelelően visszaállt...:( Óriási szerencsénkre nem volt a közelünkbe senki, illetve a távolabbról érkezők mind lefékeztek! Hálálkodtunk az égieknek, hogy megtartott minket!
Visszafelé lefotóztam a helyszínt...
Szerencsés kezdés volt, nagy kaland kipipálva, hálaadás Egerig!... 
Rengetegen voltak a bazilikában, úgyhogy fotózni szinte nem is tudtam, illetve csak homályosakat, úgyhogy be kell érnetek ennyivel!



A két órás ünnepség után, rég nem látott családtagokkal sikerült találkoznunk és egy ünnepi ebédet elköltenünk, sok-sok beszélgetéssel, ami így is kevésnek bizonyult.
Közben hatalmas eső kerekedett, kellemesen lehűtötte a levegőt és így sokkal frissebben indulhattunk hazafelé, de Gyöngyös környékén már visszatért a kánikula...  
Nem bírtam ki az Andrássy úti kandelábereket kattintás nélkül!:)))


Na, meg ezt...:)
Este 8-ra értünk haza. Szép program volt, köszönjük!

A mai nap már prózaibb volt. Főzés - tökleves, cukkini a kertből, kirántva,  jó sok ubisalátával - ebéd nálunk unokákkal, gyerekekkel, az öreg házban.
Némi ejtőzés, majd extra program: meggyszedés! Az idén roskadásig vannak a fáink és el kellett kezdenünk a betakarítást, hátha esni fog és megkukacosodik! Eztán minden napra jut szedés és magozás, kinek, mi tetszik jobban.:)

Este együtt vacsoráztunk az unokáknál. Készítettem a tönkölykenyerünkre finom tonhalas, illetve kapros, fokhagymás, mogyorós, juhtúrós krémet. Nagyon finom volt, mindenkinek ízlett!


Gyorsan elszaladt ez a hétvége, de maradandó élményt hagyott maga után!:)

Kellemes hetet, szép napokat nektek is!:)

7 megjegyzés:

Kati írta...

Hála Istennek, hogy semmi bajatok nem lett, a fordulatban.
bIztos szép egy ilyen templomi ünnepség, én sem voltam még sosem ilyesmin, igaz még katolikus misén is kevésszer, mert református vagyok.
Akkor van meggyetek elég, van mivel foglalatoskodni. Nézz utána láttam a neten, hogy cukor nélkül, gőzöléssel is tesznek el befőttet, dzsemet, az nektek is megfelelne.
Azokból a kencékből én is szívesen falatoztam volna:)

Tiffanylda írta...

Köszi, Katikám!:) Én sem vagyok katolikus, úgyhogy nekem is érdekesség volt az ünnep!
Ma is szedtünk már az unokákkal meggyet és igen, ismerem a gőzölős módszert, már csücsül a kamra polcán néhány üveg cseresznye, amit így tettem el!

erdoseva55 írta...

Szép napotok volt!
Én apukám nagybátyjának arany és gyémántmiséjén vettem részt. Nagyon szép volt, együtt volt nálunk is az egész rokonság.
Azóta már ő is az égiekkel lakik. Győrben a Szent Imre templom kriptájában nyugszik, ahova csak mi, a közvetlen családtagok kísérhettük el.
Jó egyet unokázni a rohanó világban, mi is sokat játszunk velük. Irigyellek a sok betakarítandó gyümölcsért, /persze nem komolyan:) /. Nálunk az idén se cseresznye, se meggy, se ribizli. Nem tudom , mi okozta ezt a nagy terméketlenséget. De van más, ami pótolja ezeket! :)
Szép hetet kívánok Nektek!

erdoseva55 írta...

Nagyon örülök, hogy nem történt Veletek semmi baj! hogy minden rendben van, és minden jól vagytok! <3

Tselszi írta...

Jaj,de jo,hogy nem tortent bajotok az auto kipordulesekor! mar nekem is volt hasonloban reszem,egy pillanat muve az egesz,olyan hirtelen ki tud ugrani az auto az ember keze kozul.
Az egri Bazilika,de szep is! Ugy szerettem mellette elrohanni fosulira,majd kesobb munkaba menet. :) vagy Varnus Xaver orgonaestjet hallgatni benne,vagy a keresztlanyom keresztviz ala tartani...sok-sok emlek
koszi a kepeket! az unokaocseteknek gratulalok diakonussa szentelesehez!
Csodas a meggyfatok,milyen jo,hogy sok a szorgos kez! :)

Éva írta...

Nagyon sok hozzátok hasonló baleset volt a hétvégén hallottam a TV-ben. Jóistenke vigyázott rátok! Nagyon megható lehetett az ünnepség.Bő termésetek van nagyon szép a fátok erre valóban lehet azt mondani hogy roskadásig van meggyel, de akinek ilyen ügyes segítségei vannak az hamar végez egy ilyen munkával!:)

Piros írta...

De jó, hogy nemn történt semmi bajotok az autóval. Még csak ez hiányzott volna !!
Nagy stresz a gyümölcsbefözés, de milyen finomak a saját lekvárok és beföttek - össze sem lehet hasonlitani az iparival. Jó munkát a következö idöben.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons