2013/06/06

Elmúlt május...

... lassan az év fele és szinte folyamatosan borús időre ébredünk, mi több, fázunk! Remélem, kitart a tüzelőnk még pár napig!...
Valószínű ez az időjárás teszi, hogy az embernek nincs kedve semmihez - még blog írásához sem -, csak folyamatosan "kuckózna" egy meleg teával!
A kuckózás sajna nekem az idei télen és tavasszal nagyon bejött, mert egyik vírusból estem a másikba és ma sem vagyok teljesen rendben, csak jó úton.
Mióta nem jelentkeztem, lezajlott mindegyik unokánál az anyák napja, gyereknap és az év végi zenei vizsgák. Majdnem mindegyikre sikerült elmennem. Nagyon helyesek és ügyesek voltak!









A pagonyban nőnek a fák, a csemeték boldogok, a fű nem bír magával, nyírni kell, amint van pár esőmentes óra, berregnek a gépek!
A kertben a zöldségféle szépen sűrűsödik, a paprika még gondolkodóban van, a sok - tavalyról elszóródott magból - magától kikelt paradicsom szépen erősödik.
Egyedül a büszkeségem, a hatalmas, szép őszi fokhagyma lett bánatos a sok esőtől és kezd sárgulni, itt-ott penészedni, ami nem jó jel...:( Még reménykedem!
A zöldhagymát folyamatosan esszük, úgyhogy már az újra eldugdosott is lassan sorra kerül..., nem tudom hogy lesz így főző hagymánk az ősszel!?:) Mindegy, fő a jó étvágy és az egészség, egyébként meg majd teszünk még a földbe, legfeljebb nem nő meg akkorára!
Az idén vettem először csüngő epret, ami most kezd érni. Szép, rózsaszínű virágai vannak és a termése is jónak ígérkezik a rossz idő ellenére. Remélem beválik!


A "rengeteg zöldség, kevés hús és minimál édesség" diétánk nagyon bevált! Jó kis recepteket találtam a neten és variáltam szájízünk szerint, úgyhogy már van egy háromhetes menüm. Ajánlom mindenkinek az "új életet / étrendet"!:)
A desszertek között volt egy névnap is, de szinte minden cukormentes!

Mákos túrótorta, pikáns sajtkrémmel a tetején + áfonya, mandula, eper... Hmmm...
Újabb gurulykák is születtek:

áttört banán, narancshéj, oranzsát, mazsola, zabpehely..., na és a bűnözés, az étcsoki bevonat.
A túrós - meggyes - mákos már csokimáz nélkül készült, így is gyorsan elfogyott!:)

Erre már nem is emlékszem, hogy milyen volt!:)))
Túró van benne, az biztos!
Nem a desszerttel kellett volna kezdenem, mert kevésbé hiszitek, hogy "mentesek" vagyunk!:)))
Ilyeneket eszünk...

...meg egy csomó mindent, amit nem fotóztam le!

A tegnapi posztomban írtam, hogy létrehoztam egy Fb.-oldalt CSAK az üvegeimnek, mert úgy vélem, nagyon sok embert nem érdekel ebben a blogban az "egyéb"..., főleg, hogy a blog címe átverés...:))) Aki itt marad örülök, mert ezt már nem hagyom abba, ahhoz sok minden van benne!:) Itt is megmutatom az újabb üvegeimet természetesen, de - mint mindig - másról is szó esik majd. Kérem, aki teheti közületek, lájkolja, vagy ossza az új oldalt, hátha megtetszenek a munkáim valakinek! http://www.facebook.com/Tiffanylda.Uvegmuvek Olyan ciki ezt kérni, de hát erről szól a Fb.! Köszönöm szépen!

Jövő héten kezdődik a POSZT, igazán jó lett volna elmenni egy csomó előadásra, de azt hiszem meg kell elégednünk 1-2-vel, mert más program adódott. (Különben is, most volt a Zsolnay Fesztivál, amibe eléggé belevetettük magunkat, mindennek van határa!:)
Mint azt írtam már, meghívást kaptam Bonyhádra, egy három napos fesztiválra, ahol kirakhatom és árulhatom a munkáimat. Nagyon örülök a megtisztelő lehetőségnek és most, hogy egészségileg "épülőben" vagyok, gondoltam, készítek újabb darabokat. Tévedtem. Rögtön az első forrasztásnál kilyukadt a pákafejem... Ilyet még nem is láttam!:( Telefon Bp.-re, szerencsére van, küldik. Tegnap megérkezett, Aranyember kicserélte, hurrá! Forrasztás indul..., s nem tartott 5 percig az örömöm, mert egyszer csak kihűlt a forrasztópáka...:( Szétszedtük, nézegettük, próbálkoztunk, de nem mentünk semmire. Ma elvittük műszerész barátunkhoz, aki a fűtőszál betét elhalálozását állapította meg.:((( Meg kell rendelni, kb. egy hét múlva itt lesz - mondta. Telefon Bp.-re, szerencsére van a boltban, ahol vásárolni szoktam, holnap újabb futárral küldik... Hurrá!
Ami az anyagiakat illeti, nem hiszem, hogy ennyit profitálok a vásárból, amennyibe ez kerül, de adná az ég!
Mindenesetre, most egy jó ideig - nagyon remélem - nem lesz ilyen kellemetlenségem!
Háát, ennyi történt - és sok minden más -, mióta nem találkoztunk!:) Folyt.köv.

Legyen szép napotok!:)

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

A gyerkőcök aranyosak ! Micsoda ötlet a fogas+"zenélő fa" kép !!!
Az ételfotók igencsak gusztusosak, tudom, nem vagy recept-blog, de egyiket másikat esetleg leírhatnád, vagy legalább a címet, hogy te honnan vetted? Az a meggyes-mákos-túrós különösen izgat. Már van friss meggyetek ? mert nem olyan "lekvár" színű...

Kati írta...

Örvendek, hogy jól vagytok, s hogy a diétával is sok finom ételt készítesz, éppen ez a jó, hogy kihívás is van benne, én is igyekszem minél lightosabban enni:)
Az epred csodaszép a rózsaszín virágokkal. Mi ma főztünk ki 10 kg eperből lekvárt, készítettem két kis üvegnyi bodzavirágos, kardamomos eperdzsemet is.)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons