2013/05/20

Programdús hét

Családi programok, fűnyírás, kapálás, favágás, kultúra... bőven jutott erre a hétre mindenből, és az újabb hét sem ígér unatkozást!:)
Benedek szüleivel Budapestre ment átvenni az országos rajzpályázat külön díját. Boldog volt, hogy Halász Juditot láthatta és a kézfogás mellé még puszit is kapott tőle!:) Az ünnepség után még cirkuszba is elvitte apukája.
A többi unoka nálunk volt együtt és mikor megérkeztek, szájtátva hallgatták beszámolóját.

Máté anyák napi ünnepségén voltunk - miután ő is negyedikes, mint Bogi - nem hagytuk ki. Aranyosak voltak!:)




Egy kis tanakodás...:)
Mindenki elveszi az általa készített ajándékot.











Közben folytatjuk a diétát és egyre több új receptet próbálok ki, melyek közül sokat átalakítok, variálok a mi szájízünk szerint.



A kerti munkák mellett, némi torna, úszás is bekerült a napirendbe!:) Igyekszünk mindent megtenni egészségünkért, ami az orvosi papírokon is pozitív visszajelzéseket mutat!
Erről sok képem nincs, csak a ház körüli mozgásról!:)))

Szomorúság, hogy egy bizonyos gomba, befészkelte magát a fenyőfákba és sokat ki kell vágni közülük,
elégetni, hogy lehetőség szerint ne terjedjen tovább! Két gesztenyefa is tönkrement, még nem tudjuk az okát. Állítólag van valami vírus, ami országosan pusztít és nincs ellenszere.:( Óriási károkat okozhat ez nálunk a pagonyban!

Vendégeskedtünk is az egyik lánykánknál, ahol figyelmesen fogadtak minket, megengedő diétával és nagyon jól éreztük magunkat!:) Köszönjük!!!
Kellemes szieszta hanyatt, a fűben...

Egyik nap el kellett utaznom, helyettem Aranyember unokázott, szemrevételezte a két, új tengerimalacot is.:)
Sajnos, a fényképezőgépet nem vitte magával, így fotót most nem tudok mutatni Bogi, Doma új kedvenceiről.

Csütörtökön beindult a Zsolnay Fesztivál. Átböngésztük a műsorokat és persze jó lett volna mindenhol ott lenni, de idő hiányában három előadást engedélyeztünk magunknak, plusz az egyéb, ingyenes  megtekinthetőségeket.
Pénteken koncerten voltunk. Eltévedés miatt kettőn is!:))) Ez egy hosszabb magyarázatot kíván.
Itthonról éppen kiléptünk az ajtón, amikor elkezdődött a viharos szél és hirtelen leszakadt az ég.


Mire a Zsolnayba értünk, mérséklődött kicsit.
A belépőnél megkérdeztük, hogy hol találjuk az épületet, ahova a jegyünk szól.
A hölgy nem tudta, elnézést kért, elővette a térképet, egy darabig nézegette, majd közölte, hogy "nincs rajta..., de a karszalagot osztogató kollegina biztos tudja, kérdezzék meg őt!"...
Megkérdeztük. Válasza: "itt kimennek és balra felfelé"...
Aki ismeri a Zsolnay Központot tudja, hogy balra felfelé - és egyébként mindenfelé - sok minden van...Berohantunk egy valahova, ami balra felfelé volt és valóban koncertre váró közönséget találtunk.
Kb. 20 perc várakozás után - gomolygó füst a színpadon - kezdett gyanús lenni, hogy rossz helyen vagyunk, jazz koncerteken nem nagyon szoktak "füstölni"...
Szerencsénkre megerősítést kaptunk, hogy itt bizony a Nouvelle Vauge francia énekesei váratják a fiatalokat, úgyhogy némileg csendesedő esőben nyakunkba vettük a terepet és nagy nehezen megtaláltuk az ÁrTér Kávézót, ahol fergeteges hangulatban kb. fél órája játszott már a Jazzrael...
Nem cseréltem volna fel őket semmivel, senkivel!!! Olyan fergeteges koncertet adtak kb.20 embernek, hogy azt elmondani nem tudom!
Azt vettük észre, hogy mindenünk mozog, énekelünk, tapsolunk, csak éppen táncra nem perdülünk, mert mi lettünk volna az egyetlen pár...:))) Nem is értem, hogy hogy lehetnek ilyen halvérűek a mai fiatalok?:D Szóval, nagy élmény volt és csak jelzem, hogy a Fb.-on meg sem említik az első napi beszámolóban ezt a koncertet. Nagy kár és sajnálom, hogy nem sikerült ide csődíteni sok-sok embert!...



Tegnap menetrendszerűen jött a vihar, amikor ismét felkerekedtünk Jordán Tamás - Széllel szembe - poénok és poémák, stand up estjére.

Biztos voltam benne, hogy vers nélkül nem megy le a műsor és azt gondoltam, hogy mind József Attila lesz, de tévedtem! Babits, Kosztolányi, Ady, Karinthy, Radnóti is befért a több József Attila mellé!
Nagyon élveztük, humoros történetei között jól "megálltak" a válogatott versek, melyeket csak Ő tud ilyen élvezetesen elmondani - szerintem...
Számunkra különösen nagy élmény volt, mert a műsor végén alkalmunk nyílt szót váltani vele és több évtized távlatából is emlékezett ránk, amikor a kislányaink együtt játszottak a mi erdész otthonunkban...  Nagyon jól esett!:)



Most viszont sietnem kell, mert ma ismét programunk van. Utolsó nap lévén kiaknázzuk a lehetőségeket  a Szó és zene c. műsor előtt, amire jegyet váltottunk.

Ti is élvezzétek ki még ezt a pár órát a hosszú hétvégéből!
További szép napot, minden bekukkantónak!:)

 

3 megjegyzés:

Márti írta...

:-D

trollanyu írta...

Benedeknek gratulálok, igazi művész:) Sok remek programotok van, nem unatkoztok, látom még mindig a gépeddel mész mindenhová:) Jó szórakozást mára is és szép hetet nektek:)

Kati írta...

Látom jó sűrű volt a programotok az elmúlt napokban, de az a jó, ha zajlik az élet:)
Örvendek, hogy a diétátok, az orvosi vizsálatokon is jó eredményt mutat.
A hétvégén én is tekeregtem, Múzeumok Éjszakája volt Marosvásárhelyen szombaton, a legnagyobb élmény a Városháza tornya volt, ahová felengedtek:)

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons