2013/03/10

Mindenkinek ajánlom...

..., ezt a finom medvehagymás pogit!
Az úgy kezdődött, hogy nagyon beteg lettem - január végén - elkapott a vírus és a tüdőmet eléggé megviselte.
A láztól, köhögéstől, gyengeségtől nem kívántam enni sem. Extra tüdőgyulladásomat elkezdtem felderíteni a neten és egyéb jelekből is arra következtettem, hogy a rettegett Candida gomba rakhatott fészket bennem - az ezeréves, irdatlan édességzabálások, stb. miatt -, ezért komoly diétába kezdtem. Cukor, fehér liszt, élesztő (kenyér), ecet, gyümölcsök, stb. mélyen elfelejtve...
Szerencsém volt, mert olyan pocsékul éreztem magam, hogy nem is kívántam enni, legalább 2 hétig. Mikor elkezdtem kicsit javulni, akkor reggelire zabpelyhet ettem, vízzel leforrázva, magokkal megszórva.
Ebéd: gyenge húsleves csirkéből, rengeteg zöldséggel.
Vacsora: 2 szelet élesztőmentes tönkölykenyér pirítva, kis vajjal, fekete retekkel, vagy bármilyen zöldséggel.
Mára 8 kg-ot fogytam és kialakult egy egészséges étrend, ami nem szenvedés számomra.
Főzelékeket, baromfihúst, nagy salátákat és sok mindent ehetek! Nem szeretném felborítani, bár ma nagy volt a kísértés!:)
Névnapom lévén, kreatív barátnőm meglepett különféle, csodás ajándékokkal, aminek a közepébe egy csokor friss medvehagymát tűzött.
Nem bírtam megállni, ki kellett próbálnom egy diétás pogácsát, hogy az unokákat megkínálhassam, ha leszaladnak a dombról köszönteni és én is ehessek belőle!
A gépen találtam rengeteg receptet és összehoztam belőlük egy öszvér típust, ami nagyon "megállt a lábán". Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, főleg, aki nem ehet fehér lisztet, élesztőt!
Végy 40 dkg tk. tönkölylisztet - én feleztem durummal -, 40 dkg krumplipürét - vagy csak áttört krumplit - egy csokor medvehagymát, egy egész tojást, ízlés szerint sót, kis borsot és egy tk. szódabikarbónát.

A felaprított medvehagymát keverd a krumplihoz, tedd hozzá a tojást és apránként szórd hozzá a lisztet. Az első adagnál szórd bele a szódabikarbónát, sót, borsot. Vigyázz, mert a tészta állaga lisztfüggő, nem szabad egyszerre beleszórni az egészet, lehet, hogy kevesebb is elég lesz! Ez attól függ, hogy a krumplipüréd tejes, vajas, vagy csak sima áttört...Jól gyúrható, puha tésztát kell kapnod!
Lisztezett deszkán kb.2cm vastagra nyújtod, kiszaggatod - én egyenként két tenyér-él között forgatva megmagasítom őket -, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, egy egész tojással megkened és 180 fokra előmelegített sütőbe teszed. Nekem 45 perc alatt sült meg. 25 db lett belőle.
Ezt a szép "szecis" tányér is a barátnőm ajándéka, köszönöm itt is!:)
A méteres piskótát már nem mutatom meg - az nem volt diétás -, szinte csukott szemmel és nagyon gyorsan  készítettem , nehogy kísértésbe essek!:) Abból maradt 20cm..., de a pogi mind elfogyott!:)

Remélem, Nektek is szép napotok volt!
Nyugalmas, tartalmas hetet kívánok mindannyiótoknak!

4 megjegyzés:

Piros írta...

Szeretettel gratulálok névnapodra és örülök, hogy megint olvshatok új dolgokat a bloggodon. Nagyon jól néz ki ez a pogácsa, én is ennék belöle szivesen. Remélem a diétával ki tudsz gyógyulni a candidából és visszanyered régi energiádat.

Éva írta...

Boldog névnapot kívánok sok szeretettel!Örülök hogy volt kedved sütni , és még az édeset meg is kívántad, ez már a gyógyulás jele. Nagyon vigyázzál magadra, mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.

Márti írta...

Jé,már van medvehagyma? Hát,mielőbbi gyógyulást, addig is kitartást!
Isten éltessen sokáig :)

Kati írta...

Először is boldog névnapot neked, aztán meg kitartást a diétában. Én augusztus óta diétázom, 15 kg-ot fogytam 4 hónap alatt, amiből 1, 5 kg ot visszahíztam a karácsonyi ünnepek alatt, 89 kg-ról fogytam 75 - re. Most már karácsony óta tartom a 76,5 kg-ot. A Ducan - diétával kezdtem, de azóta nem teljesen tartom be, mert gyümölcsöt eszek 2 - 3 hetente 1 szelettel nagynéném házikenyeréből), tésztás ételt kb 1 hónapban egyszer, egy kis könnyű levest, csirkehúst, salátát , joghurtot nyakra főre.
Azt hiszem, tényleg egy kicsit életmódot váltottam, remélem tartani is tudom.
A pogid nagyon guszta, azért néha én is elcsábulok ilyesmire, vagy egyszerűen muszály sütnöm az EK -ba, de igyekszem megállni 1 darab kóstolónál.

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons