2013/03/25

Fakultatív hétvége

Pénteken a család fiatalabb felnőtt tagjai és Aranyember, síelni mentek Szlovéniába.
Nekem nem volt kedvem, miután láttam a neten, hogy -10 fok lesz napközben és egyébként is jöttek a "messzi" unokák utólagos, szülinapi köszöntésemre!:)
Felmentem a "dombiakhoz" - ott jöttünk össze - és hagytam magam kényeztetni!:)
Útközben ilyeneket láttam - azóta hó borítja szegényeket -...

Sül a finom gírosz - első szabadban készült kaja az idén -...,
...szombaton még ilyen jó idő volt.
Murci is bebújt a teraszon lévő "szélvédős" kosarába és úgy élvezte a napocskát.
Jó volt együtt a gyerekekkel, unokákkal!:)
Mikor elmentek, időmilliomos lettem, ami nagyon zavarba hozott.
Először arra gondoltam, elmegyek Pestre, mert olvastam Annánál, hogy ásványbörze van és ez nagyon felizgatott! Régóta szeretnék néhány ásványt beépíteni az üvegeimbe! Végül nem mentem, mert kiderült, hogy jön a havazás, Pestet már elérte a rossz idő.
Maradt a legfontosabb hiányok pótlása. Először is az ajtó üvegezésének befejezése.
Így sikerült.

Tavasszal még kap egy hasonló pácot, mint amilyen az üveg fa törzse.
Van még egy ajtó, ami szintén üvegezésre vár és bizony elég hideg jön be emiatt a fűtetlen előszobából..., de nincs hozzá üvegem. Pontosabban kevés. Budapestre kéne menni bevásárolni, mert kifogytam mindenből. Az egy külön "tor-túra", különösen Aranyembernek, aki felvisz kocsival, szelíden, türelmesen megvárja, míg sikerül kiválasztanom, amit akarok - mert a sok gyönyörűség között el lehet ám bizonytalanodni.., hogy ezt? vagy azt? vagy mégis inkább az előzőt?:( -, aztán még fizetnie is szabad! Na, ez most elhalasztva.

Közben az egészséges étkezés mikéntjében próbálok egyre mélyebbre jutni és erősen kutakodom megfelelő receptek után. Sikerül tartanom a diétát azzal, hogy nem eszem semmi édeset, zsírosat, élesztőset. Ismét fogytam kicsit, de bővíteni szeretném a repertoárt!
Igazi, finom házi tejet iszunk, amit házhoz is hoz a tulajdonos. 280 Ft 2 liter, amiért egy lépést nem teszünk. Ennél csak az volt jobb, amikor nekünk voltak teheneink!:)

Szóval, a diétával kapcsolatban elgondolkodtam egy kicsit ezen a tej dolgon és oda jutottam, hogy "slankitok" az ügyön...
Aranyember elment, nyakamon maradt másfél liter. Kiöntöttem egy nagy edénybe, másnapra megaludt. Levettem a tetejéről a "zsírját" - olyan, mint a mascarpone!:) tejfölnek túl jó! -, majd az aludttejből túrót készítettem.
A visszamaradt savót nagyon szeretem. Gyerekkoromban lehetett kapni a boltban, Apukámmal kedvencünk volt! Most ismét rátaláltam és ezentúl ezt fogjuk inni. Üdítő és egészséges - ha jól tudom!   Eddig nem foglalkoztam ezzel, mert leginkább Aranyember fogyasztotta. Most ezzel a húzással - meg a kalóriaszegény ételeimmel - Őt is berántom a diétások táborába!:)

Hát, így telt a hétvégém.

Közben a síelők is megjöttek, végig sportolták a két napot, kipróbálták az összes pályát, de még csak nem is sántítanak egy kis izomláztól!... Ki érti ezt?:)
Sajnos nem csak a szlovén hegyekben van hó, nálunk is szakad reggel óta!:( Lehet folytatni a síelést és a madáretetést!...
Szebb időket, meleg kályhát, békés délutánt mindannyiótoknak!

3 megjegyzés:

Kati írta...

Csodás lett az ablaküveged, ez egy életfa - motívum igaz?
Én is áldom az Istent, hogy édesanyámék tartanak tehenet, egy darabig nem volt, s úgy hiányzott a tej. Én is házilag készítek joghurtot (van egy gépem), nyáron aludtejet, isteni:)Kitartást a diétához:)

Éva írta...

Örülök hogy bővebben is írtál magatokról. Az ablaküveged csodálatosan szép. Nagyon belemélyedtél a diétás étrendbe de az egészség a legfontosabb. Nem vagyok egy nagy tejfogyasztó, de volt már hogy én is vettem árulnak a környékünkön is házitejet és mennyivel másabb mint a bolti. Látszik az általad készített túrón is milyen guszta és az íze is egészen más.Mifelénk eddig még nem esett a hó de lehet hogy holnapra már itt is fog. Vigyázzál magadra kellemes készülődést az ünnepekre, közben azért pihengessél is kicsit. Azért a héten még Pestre ne indúljatok el !

Tselszi írta...

Akkor mindenkinek jol sikerult a hetvegeje! :) Murci is olyan joizuen kuckozik a kosaraban. :)
Az uveged nagyon szep lett! Jol fog menni hozza a bordos-barnas pac. meseszep ez a fa! :)
Szinte erzem a tuz es a sulo hus illatat,ahogy a fotodra nezek. most mar igazan jonnie kell a joidonek!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons