2012/11/07

Sok minden kimaradt...

ebben a bő hónapban, igyekszem pótolni.
Október 5-én - ha jól emlékszem - volt egy nagyon izgalmas programunk Benedekkel.
Rajzpályázatot hirdettek "A pécsi okmányiroda színesben" címmel, ovis, iskolás - alsós, felsős - kategóriákban, ahol is az okmányiroda épületét - lekicsinyített mását, papíron - kellett kiszínezni, megtervezni, egyéni fantázia szerint.
Benedek és néhány osztálytársa is jól szerepeltek, bekerültek a legjobb 15 közé. A végeredményt Pécsett, a Kossuth téren hirdették ki.
Pénteki nap lévén, mindenki fáradt volt a családban - este 7-re kellett menni -, ezért némi agymosás céljából bevállaltam a dolgot és elmentünk kettecskén.
Az összes pályázó rajzát kivetítették a falra - nagyon izgalmas volt! - és közben sms-ben még szavazni is lehetett!
Amíg a zsűri döntött, a gyerekeket a pécsi színház művészei szórakoztatták. Nem mondom, hogy nagy dáridó volt, mert - magyar szokás szerint - fél óra késéssel kezdődött az egész, a gyerekek már a hétvégi fáradtsággal küzdöttek... Ezt leszámítva csodákat láttunk és nagyon megérte elmenni!
Elgondolkodtam, hogy milyen jó is lenne, ha a gyerekekre bíznánk egy-egy épület festését! Felvidíthatnák az amúgy lehangoló külsejű házakat és ezzel a várost is!

Íme Benedek festménye. A kapu körül és az alsó ablakokban némi tiffany-beütést látok!:)))
Ezzel a technikával, még egy okmányiroda is varázslatos tud lenni!:)
A "mi" osztályunkból nem lett dobogós egyik jelölt sem, de bőkezű ajándékkal kárpótoltak minden résztvevőt!
9-kor ültünk az autóba, Benedek egy perc alatt elaludt...:)
Szemet gyönyörködtető, szép este volt!
(Sajnos a Kossuth szobor belelógott a képekbe, de a későbbiekben igyekeztem más pozíciót keresni!)
Gyönyörködjetek Ti is, a gyermeki fantáziában!











Talán a mi házunkat Benedek fogja kifesteni! Egy mestert megspórolnánk!:)

Csütörtökre napfényt mindenkinek!

3 megjegyzés:

Piros írta...

Csodálatos müvészek ezek a gyerköcök.Valóban öket kellene megkérni, hogy a szürke nagyvárosi házakat fessék ki, mint Hundertwasser. Benedek terve is gyönyörü.Puszi neki külön.

@X írta...

Elismerésem.
Nem "kekeckedésből" írom, inkább csak a felnőtteknek... Pécsett van arra is rendelet (?) vagy javaslat,hogy a házak milyen színűek legyenek, ha festésre,felújításra kerülne sor. (megtalálható a neten) - Az okmányirodát érdemes "népszerűsíteni," hiszen -sok egyéb mellett - már most elintézhető lenne az "Ügyfélkapuba" való belépés ( csak személyesen lehet) - ami jól jöhet még 2014-ben (?) választások idején. (regisztráció) Végül : úgy tudom,- de ez pontosítandó (!) - a gyerekek rajzait kiállítják egy pécsi iskolában. (?) Tán' @aranyosfodorka ezt tudja pontosabban. ( Bánki Donát u-i iskola ?)

Tipitá írta...

De szépek! Milyen jó ötlet volt ez az egész!

Üzemeltető: Blogger.

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Macys Printable Coupons